PlSql - הכנסת תאריך לטבלה

AviramYo3

New member
PlSql - הכנסת תאריך לטבלה

declare a number :=2; d date := sysdate; begin insert into t1 values (a,'yy','17-DEC-80'); insert into t1 values (1,'zz','17-DEC-80'); insert into t1 (c1,c3) values(3,d); end; / כשאני מריץ אני מקבל הודעה : ERROR AT LINE 1 ORA-01843: NOT A VALID MONTH ORA-06512: AT LINE 5 אני לא מבין למה. עם השורה D ו 3 לבד זה עובד רק עם תאריך מפורש יש בעיה. (ד"א כשאני כן מצליח רק עם השורה שלישית - התאריך מוצג כג'יבריש) תודה

stig2

New member
עזרה

כדי להכניס תאריך צריך להשתמש בפונקציה TO_DATE (חפש בגוגל איך משתמשים בה). לגבי הג'יבריש, מה הערך של NLS_LANG ברג'יסטרי שלך?

AviramYo3

New member
?????

תודה אבל.......הערך של המה במה???? (איך בודקים ואת מה?)

stig2

New member
???????

תעשה קצת מאמץ לעזור לעצמך ולא לחכות שיאכילו אותך בכפית. תאמין לי ש-5 דקות חיפוש בגוגל על to_date ו- nls_lang יפתרו לך את כל הבעיות. בהצלחה.

AviramYo3

New member
מצאתי

HEBREW_ISRAEL.IW8MSWIN1255 אז מה זה אומר? שהוא לא יכול לכתוב מילים באנגלית? ד"א בקשר לתאריך - שיניתי את הכיתוב ביחד עם הפונקציה של התאריך וזה עבר!!! אז תודה ראיתי סרטון ביוטיוב ממש כמו שכתבתי למעלה וזה עבר!!! (העתקתי משם מילה במילה) למה זה ככה?

stig2

New member
כל הכבוד!

באמת. עכשיו נסה לשנות את NLS_LANG ל- AMERICAN_AMERICA.WE8MSWIN1252 ודווח האם שינה משהו. לגבי למה זה עבד ביוטיוב ולא אצלך, זה קשור להגדרת הפרמטר NLS_DATE_FORMAT. זה פרמטר שאפשר לשנות ברמת SESSION וגם ברמת DATABASE. בעיקרון הוא קובע את פורמט התאריך. בהצלחה

למעלה