please help me to pick one

• פותח הנושא mrdv
  • פורסם בתאריך

mrdv

New member
please help me to pick one

Hi everyone, I’m visiting in the u.s right now and i want to buy a new digital camera those are the models I intersting at: 1. canon powershot g5 2. fujifilm finepix s7000 z 3. nikon coolpix 5400 4. sony 717 Does someone has comments for any one of them? Which one do you think is the best? Thank you all David what do you think is the best?

כולן טובות ומשובחות-הלוואי עלי כזו

התלבטות
הפוג'י היא מצלמת 3 מגה פיקסל - אם זה משנה לך, הקנון - מצלמת כוונת קומפקטית-זה מעצבן מי שרוצה כמה שיותר 'דמיון' לרפלקס שמכיר - בגלל כל התפריטים והזום החשמלי, והיתר - דמויות רפלקס, לסוני כרטיסי זכרון מוזרים ויקרים(פה בארץ)יחסית-במיוחד בנפחים הגדולים - או שמסתפקים בנפחי 128 וכל הזמן מחליפים ביניהם
והניקון היא היחידה שהזום שלה מתחיל ב 28 מ"מ וזה רק חלק מהדברים שזוכרת:מה שתבחר - לא תיפול,לדעתי. רצוי שתבדוק,במקום הקניה,ולעצמך,אם המצלמה ידידותית עבורך,ומצלמת ב ד י ו ק מה שאתה רוצה ואתה מפעיל בקלות את הפונקציות (בחלק מדגמי ניקון יש כנראה בעיית הסתגלות קלה בין המשתמש למצלמה - ונתקלתי בשאלות תוהות לגביהם,בעיקר נושא הפוקוס - לא יודעת לגבי הדגם הזה ,כי חדש יחסית - צריך לבדוק בפורום Dpreview למשתמשי ניקון הלא רפלקסיות.) * הערת אגב:בחרת בדגמי הHigh End - הכי משוכללים - והמיועדים למשתמשים\מצלמים מתקדמים-ולאו דווקא מתחילים - היכולים לנצל את מיגוון השליטות שבמצלמה לצרכי הצילום שלהם. הם אינם מיועדים לשימוש בפונקציות האוטומטיות שבהן - ולא יתנו את המיטב בן.

idohal

New member
הפוג'י היא 6 מ"פ ולא 3 אבל בכל מקרה

היא תהיה בשווקים רק באוקטובר כך שנראה כי האופציה הזאת לא קיימת עבורך כרגע. הסוני 717 מצלמה מוזרה למראה אבל טובה יותר מהאחרות באיכותת האופטיקה אם כי אני חושב שגם מהאחרות לא תתאכזב. בקיצור חיים קשים בחרת מצלמות טובות ומתוכן לבחור את הטובה ביותר. אני חושב שבמחיר עד $700 הסוני תיתן את התמורה הטובה ביותר. הכרטיסים יקרים ב50% מכרטיסי CF מקבילים אבל לא כל יום קונים ולכן כדאי להשקיע בכרטיס 256 ובגלל גודל הקבצים המלצתי לכרטיס 512 מ"ב.

נכון.החלפתי עם ה5000 .שיבצתי גם

בלוח הפורום - עם קישור ישיר לדף ההשוואה בינו לבין הפוג'י 602.

omri85

New member
היי דויד

אני לא מבין איפה ההתלבטות אפילו אם כל הכבוד אני חושב שבדיגטליות כל עוד לא מדובר בDSLR אין על הסוני אני גם כן התלבטתי מספר חודשים בעניין כולל התלבטות על NIKON COOLPIX 5700 לא מכיר את ה5400(הדגם החדש יותר?) ולבסוף החלטתי ללא שום התלבטות על הסוני עכשיו רק מחכה להזדמנות לקנות..

I R I S C

New member
ומה גרם לך לפסול את האחרים ולבחור

דווקא בסוני? מה הנימוקים שלך? זה יכול לעזור בהתלבטות.

omri85

New member
למען האמת..

ראיתי תמונות שלה ואני חייב לציין שהצבעים שלה היו ברמה אחרת לגמרי ממתחרותיה דאז(ניקון 5700 ומינולטה 7HI) כמו כן הסוללה שלה נותנת זמן עבודה ארוך יש לי ניסיון טוב מאוד עם אותה סוללה במצלמת וידאו שעובדת לא מעט אני לא מכיר את כל הדגמים החדשים אבל מהיכרות אישית עם דויד ואחרי שהתחבטנו רבות בשאלה ועל בסיס המלצות חמות שקיבלנו אני החלטתי ללא ספק שזו המצלמה הבאה שלי וכמו כן אם שכחתי לציין שיש לה אופטיקה מדהימה

PITBULL

New member
סוני סוני כמה צרות...

ובכן גם אני החלטתי להשקיע יותר ולקנות את הסוני 717 אבל מה למרות כל האתרים שמוכרים אותה גם ב650 דולר ביקשתי מחבר בלוס אנגלס לברר לי מחירים בחנויות והוא חזר עם התשובה 900 דולר באיטליה וצרפת התשובה היתה 1125 יורו (בחנויות לא באתרי אינטרנט) בנוסף לזאת יש כל הזמן שמועות על יציאת המצלמה החדשה שתהיה במחיר (יחסית) אטרקטיבי וזה בטוח יוריד קצת את מחיר ב717 מה עושים ??? האם האתרים שבהם נמכרת המצלמה ב 700 או 650 דולר הם באמת התשובה או שזה יותר נראה כמו רמאות ?

omri85

New member
בהזדמנות זו ניתן לשאול מתי אמור..

לצאת לשוק הדגם החדש(727 אם אינני טועה)? יש הערכה של זמן צפוי? תערוכה קרובה שבה תוכרז המצלמה??

idohal

New member
צריך להיזהר בהרבה מאוד אתרי מכירה

בארה"ב. יש הרבה מאוד תלונות ויש כמה אתרי דירוג. מרבית האתרים גם אינם מקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים כך שנמנעת מאיתנו החוויה המפוקפקת. אל תופתע אם תזמין ותקבל מצלמה בלבד ללא סוללה כבלים וכד'. לכן, אם קונים בארה"ב כדאי לקנות ב - 2 חנויות מוכרות B&H ו - ADORAMA. נכון, הן יותר יקרות וסוני 717 תעלה $700. אם תרצה יותר מידע בנושא חנויות בחו"ל כדאי לחפש באתר של יוגנד.

ted

New member
תמצא אתר שמוכר אותה במחיר טוב

מקבל כרטיסי אשראי בינלאומיים ויש לו דירוד טוב. YAHOO SHOPPING יכול לעזור. החדשה לא תפיל את מחירי ה 717 משמעותית, כי היא לא תהיה זולה. סוני עוד לא גמרה לחלוב את ה 717...

Aדי

New member
באמת דילמה... ויש אפשרות קלה לבחור.

תשאל את עצמך מה הפרמטרים שחשובים לך במצלמה... אני הייתי קודם כל מתמקד ב- 717 וה- G5 הן יותר טובות מהניקון, ואת הפוג'י אני לא מכיר כלכך... אם לא איכפת לך מהגודל, מהמשקל וסוג כרטיס הזיכרון של המצלמה אני הייתי הולך על ה- 717 יש לה את הזום הטוב ביותר ואיכות צילום ללא עוררין. אבל אם אם חשוב לך שהמצלמה תהיה קומפקטית, מבלי להתפשר באיכות, קלת משקל (יחסית) ונוחה, מצלמה שאפשר לקחת לכל מקום בלי להרגיש בעול ומשתמשת בכרטיסי הזיכרון CF, אני הייתי הולך (והלכתי) על ה- G5. בעיקרון מהשוואה שלי מול חבר בעל 717 אין הרבה הבדל באיכות, שתיהן ברמה גבוהה, ל- G5 יש קצת בעיה בסגול (יותר מידי), אבל אפשר לשחק קצת בהגדרות הצילום, וזה מחפה על הבעיה. היו תמונות דווקא שיצאו יותר איכותיות ב- G5 מאשר ה- 717, אבל לא משהו דרסטי, והיו גם כאלו שב- G5 יצאו אם יותר "רעש", אבל גם על זה התגברנו. וזהו בעיקרון...

mrdv

New member
Thank you all

thank you all for your help It was realy lovely to see the coments after a while made a decision already and hopefuly you'll see the results at home so again, thanx David

למעלה