Playlist-Sofash

HelterSkelter1

New member
Playlist-Sofash../images/Emo202.gif

הנה כמה דברים שעברו בטלוויזיה ובמערכת בסופ"ש הזה, בינתיים. המטרה היא להתחיל דיון על הנושאים המדוברים, ולא רק ניימדרופינג. Punk: Atitude זהו סרט משנת 2005, של הבמאי Don Letts, שמספר את סיפורו של הפאנק, וכצפוי מתמקד לא רק במוזיקה, אלא גם באופנה, באידאולוגיה ובגישה (כשם הסרט) שאפיינה אותו לאורך השנים. הסקירה מתחילה עוד מאלביס, צ'אק ברי וג'רי לי לואיס, דרך הבלוז מאגוז (המדוברים בפורום זה), להקות הגאראז' והפלישה הבריטית, ההיפים, להקות הפאנק האמריקאיות המוקדמות כמו הMC5, וולווט אנדרגראונד והסטוג'ס, דרך החשודים המידיים כמו הפיסטולס, הקלאש, הראמונז, הבאזקוקס, אקס ריי ספקס, הפריטדנרס, סוזי והבאנשיז, הניו יורק דולז, וגם גל ה No-Wave שצמח בניו יורק בסוף הסבנטיז (DNA, Teenage Jesus, Theoritecal Girls) ולהקות יותר חדשות יחסית, כמו בלאק פלאג, סוניק יות' ונירוואנה. המרואיינים בסרט מאוד מגוונים, ומעבר לחברי הלהקות המפורסמים יותר, אפשר למצוא גם את הבמאי המצויין ג'ים ג'ארמוש, גלן בראנקה (שעסק גם באוונגארד ומינימליזם), וגם עיתונאי רוק ופאנק. הסרט מזכיר טיפה סרטים דומים שנעשו בעבר, כמו (אם אני זוכר נכון את השם) "ההצלחה הרגה את הפאנק" ששודר בערוץ 8 בזמנו, או הזעם וזוהמה על הפיסטולס. למרות זאת הוא מציע דיון מעמיק יותר לטעמי, עם הקשרים פוליטיים וחברתיים, וגם לא מתרכז רק במיינסטרים של הז'אנר. מומלץ לכל חובב פאנק, אך גם לחובבי רוק ומוזיקה בכלל. Amon Duul II - Yeti אלבום מאותה משפחה של Neu! שהזכרתי אתמול, רק שהקראוט רוק במקרה הזה, מעבר למאפיינים הבסיסיים שלו (ניסויות, מינימליזם, אלתורים ומקצבי רוק-בסיסיים) מכיל גם הרבה מה שנקרא "מוזיקת עולם" עם השפעות אפריקאיות והודיות. מעבר לזה אפשר למצוא פה גם קטעי רוק ברוח התקופה, לצד האלתורים הרגילים של הז'אנר (בעיקר גיטרות) וגם שירה, לשם שינוי. עדיין מצריך עוד שמיעות מצידי, אך אפשר כבר להבין שמודבר באלבום מצויין, ויותר "חי" מהמינימליזם המכני של נוי!. במילים אחרות, יותר אמריקאי-בריטי מאשר גרמני. Serge Gainsbourg - L'etonnant No. 4 (שני אלבומים במארז אחד) מדובר בשני אלבומים מוקדמים של סרז', וכבר אפשר למצוא את החוצפה החיובית שלו, והקול העמוק והרומנטי משהו. בניגוד למלודי נלסון או ל "Jane Birkin,Serge Gainsourg", בתקופה הזאת המוזיקה של סרז' הייתה הרבה יותר צרפתית, וקרובה לשאנסון, לג'אז ולקברט, ופחות להשפעות רוקיות. למרות זאת, קשה שלא להינות מהקסם שלו, גם אם לא מבינים מילה.

HelterSkelter1

New member
לא בזה ולא בזה, כרגע.

בוא נגיד שזה רץ במקומות אחרים, שאני נמנע מלהזכירם פה. אגב, אם אתה מעוניין, אני יותר מאשמח לשלוח לך את הסרט, על גבי הרשת או מחוצה לה... צור קשר בהודעות האישיות.

מורנא007

New member
לגבי יטי

אני מסכים שהאלבום נשמע יחסית אמריקאי בריטי יותר מגרמני, בהשוואה לפרוג גרמני אחר (כמו טנג'רין דרים למשל).

melancholy man

New member
הסרט על הפאנק נשמע מאוד מעניין

בעיקר משום שאני לא זוכר סרט על פאנק שעושה את הקישור המתבקש הזה, מצ'ק ברי וג'רי לי לואיס לג'וני ראטון, ג'ואי ראמון וג'ו סטרומר (וכו'), היום כל ספר או מאמר רציני על רוק עושה את זה, אבל סרטים, לי לא יצא לראות. בקשר לסרג' גינזבורג, אין מה לעשות, למרות שהאיש עצמו, הוא אולי האדם הי דוחה וצרפתי שבן אדם יכול להיות, הוא מגה מוכשר, ובאמת רואים כבר מהאלבומים האלה.

Durutti Line

New member
../images/Emo45.gif עם הסתייגות קטנה

1. לגבי פאנק: התיאור שלך ממש מבלבל ומעוות.. אבל זה לא שרשור אחר. 2. לגבי אמון דואול. אם כבר מדברים על קראוטרוק, הרשו לי להמליץ על להקת Can. בנוסף מי שאוהב קראוטרוק יאהב גם את בריאן אינו (Brian Eno). 3. סרז' גנסבורג מלך, אין ספק =) יש לי כמה אלבומים שלו. אבל לא רבים מכירים את ז'אן-קלוד ואנייר, המעבד והמפיק שאחראי לסאונד ולסגנון של מלודי נלסון. יש לו אלבום משלו שנקרא L'Enfant Assassin de Mouches (=הילד רוצח הזבובים). האלבום משלב השפעות של ז'אנרים מוזיקליים מכל תקופה ומכל אזור בכדה"א, הוא אחד האלבומים הצרפתיים הנסיוניים ביותר והוא מומלץ לכל מי שמתעניין בדברים קצת שונים.

Barmelai

New member
../images/Emo45.gifתגיד איפה הסתתרת עד עכשיו ../images/Emo13.gif

melancholy man

New member
L'Enfant Assassin de Mouches

ממש יופי של אלבום, מאוד מומלץ לא רק למי שאוהב דברים שונים, אלא סתם לכל מי שאוהב מוסיקה. את וונייר גליתי דרך גינזבורג, ומאז אני מאוהב

Barmelai

New member
וקצת לפזר את הערפל מעל השם המוזר

הנה סקירה קצרה של הגברת הראשונה. מפה למדתי על קיומה של החיה הזאת לראשונה.

Durutti Line

New member
דרך אגב..

זה רק אני או שהכלי נשיפה בקטע הראשון ממש מזכירים את ג'ון זורן?

Barmelai

New member
זה רק אתה יכול להשוות. לא שמעתי את

ג'ון זורן (יוצא לגינה לקטוף זרדים לחים להלקאה עצמית)

Durutti Line

New member
שמעתי רק אלבום אחד שלו

Naked City אלבום מאוד מעניין. לא אחד מהמועדפים עליי אבל שווה לתת לו סיכוי =)

LadyG

New member
הגברת הראשונה זה שם נוראי

משם כזה אפשר רק להתדרדר למלכה האם. אז נסכם על נורית? אני אוהבת מאד את האלבום. שמחה לשמוע, שעוד אנשים מכירים ואוהבים אותו. ואני עוד מחזיקה בויניל נדיר....אז בכלל

Durutti Line

New member
*נצל"ש* למנהל

שמתי לב שברשימת אלבומי ה- Singer-Songwriters מופיע זיגי סטארדאסט של דייויד בואי. סלח לי אבל זה לא שייך לסינגר-סונגרייטר. זה יכול להיות מוגדר גלאם או פרוטו-פאנק. אני מציע להוריד אותו ובמקומו לשים אלבום של ניק דרייק =] התפלאתי שהוא לא נמצא שם

melancholy man

New member
אם תתן לי הגדרה של סינגר סונגרייטר

שלא מכילה בתוכה את דיוויד בואי, נוכל לדבר. אגב, זה היה פרויקט ענק, אנשים כתבו המלצות, זה לא מצעד פזמונים או משהו כזה, מה שחשוב בעיני זו הרשימה הסופית לא החלוקה הפנימית. סינגרסונגרייטר זה לא הגדרה ג'אנרית, כמו פאנק או גלאם או פרוג, יותר ציון שמי ששר את השירים הוא גם זה שכתב אותם, וזה, מתאים בדיוק לדיוויד בואי. אגב, לא יודע על איזה פרויקט הסתכלת אבל באחרון, בהחלט נכנס אחד של דרייק. http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=552&a=29540&c=3685&sc=0&ssc=0

Durutti Line

New member
ההגדרה הזאת מאוד רחבה

כמעט כל אמן רוק מאז הביטלס יכול להיכנס להגדרה הזאת. לפי מיטב הבנתי, ההגדרה של סינגר-סונגרייטר היא קצת יותר ספציפית: מדובר באמנים שיש להם דגש חזר על המילים, לפחות כמו על המוזיקה. אגב גם טורי איימוס הייתה חסרה. וקרול קינג.

melancholy man

New member
ככה זה כשעושים רשימות

הביטלס לא יכולים להחשב משום שמדובר בלהקה, לי אישית קרול קינג לא חסרה וטורי איימוס, בטח לא, מה גם שהיא לא ממש שייכת לנושא הפורום. אני יכול להרכיב מהראש רשימה של עוד מאה אלבומי רוק שנוצרו לפני 1979 שצריכים להכנס לרשימה כזאת, אני בטוח שכמעט כל אחד יכול וכולן תיהינה רשימות טובות ומייצוג ו"נכונות" כל הרעיון בפרויקט ההוא היו הרשימות האישיות בשרשורים עצמם וההסברים, לא מה שנבחר, שהוא בכלל לא רע. אין הגדרה ג'אנרית לסינגרסונגרייטר, כי זה לא ג'אנר, ג'ון לנון, גם בביטלס היה סינגרסונגרייטר, זה קצת המצאה, לא צריך להתיחס לזה ברצינות, אני יכול רק להמליץ על המאמר הנפלא של שותפי לניהול, שמסביר מה בדיוק נכלל באותו שבוע: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=552&a=29541&c=3685&sc=0&ssc=0

אין דבר כזה "סינגר-סונגרייטר"

בסוף שנות השישים, חיפשו חברות התקליטים האמריקאיות את התרנגולת הבאה שתטיל להם ביצי זהב. הם הלכו על בטוח: הם חיפשו מישהו שידמה לבוב דילן. ומה עושה בוב דילן? הוא כותב שירים ושר אותם. כך, במהלך תחילת שנות השבעים (נניח 1969-1974), החתימו חברות התקליטים מאות, אם לא אלפי, אמנים עלומים שכתבו שירים והקליטו אותם, עם דגש אקוסטי. אמנים אלו שווקו תחת הכותרת "סינגר-סונגרייטר". לתווית הזו יש משמעות רק בהקשר של אותה תקופה: ההתכנסות הפנימית, עד כדי התבודדות (היינו, לא עבודה בהרכבים), והפניית העורף למחאה ולרוק ה"כבד" של שנות השישים. דייויד בואי לא שייך בכלל לתת התרבות הזו. קט סטיבנס, קרול קינג, ג'יימס טיילור, קליפורד טי וורד, שון פיליפס, דון מקלין ואלפי אחרים, שלא התפרסמו - כן. מישהו זוכר את ג'ון דוסון ריד, למשל?

למעלה