plantar fasciitis

pinnir

New member
plantar fasciitis

אני רץ חובב. במהלך השנתיים האחרונות רצתי בממוצע 50 ק"מ בשבוע.לפני חודשיים שיניתי תכנית אימון (הכנסתי שני אימוני איכות של ספרינטים). מסתבר גם שהנעל האחרונה שקניתי לא היתה מתאימה (יש לי קשת נייטרלית עד גבוהה) בקיצור בצילום קרסול שעשיתי מסתבר שיש לי "plantar fasciitis ". אני מטופל בנגדי דלקות "נבוקן" ועושה בינתיים תרגילי מתיחות בבית (גלגול מוט ומתיחות לכף הרגל), במקום ריצה אני מתאמן בספינינג. אני בן 43 גובה 1.75 מטר ושוקל 80ק"ג. שאלתי - האם ניתן לפתור את ה "plantar fasciitis "? בממוצע כמה זמן זה לוקח? ברור שאני אחליף את נעלי ההתעמלות (כל 800 ק"מ), היכן מומלץ לעשות מדרסים ומאיזה סוג? האם הורדת משקל של 5% תשפיע על קצב ההחלמה? בברכת חג אביב שמח...

ננו9

New member
לפיני

פלנטר פסיאטיס, או כפי שאחרים לעיתים קוראים לו "דורבן בעקב הרגל" הינו אכן סיפור מציק. מאחר ומדובר על דלקת של הרקמה דמויית-הגיד יש לנקוט בכל הדרכים השמרניות הידועות כיום על מנת למזער את תסמיניה: כדורים נוגדי-דלקת, מנוחה, קחר לאחר פעילות ומעט תרגילי פיזיו' הן עיקר העבודה. כפי שכבר עלית על הנקודה - העניין המרכזי עתה הוא למנוע את היווצרותה בשנית של הדלקת ע"י נקיטת פעולות מנע. התאמת מדרסים או החדרת כריות ג'ל מותאמות מתחת לעקב יקלו על מהלך ואורך פעולתו של גיד אכילס וימזערו את מידת החיכוך והגירוי לעצם העקב. מאוד ייתכן שהוספת אימוני הספרינטים ללא הנעלה מתאימה (וללא גמישות ממש טובה של שריר התאומים) רק "עודדו" את הדלקת לפרוץ. בשעת ספרינט ישנו שימוש רב יותר מהעברת משקל הגוף קדימה ודריכה ונחיתה בעיקר על כרית כף הרגל, להבדיל מריצת כביש/שטח בה נעשה שימוש בכל טווח התנועה של כף הרגל. מצב זה למעשה מתח את הרקמות שבתחתית כף הרגל וגירה עד מאוד את עצם העקב. לדעתי מוטב להמשיך עם פעילות אירובית אחרת (ספינינג, שחייה, מכשיר חתירה וקרוסטריינר/אליפטיקל) על מנת לשמר את כושרך הגופני - וברגע שהתופעה תיעלם לחזור לאימוני ריצה מסודרים רק הפעם בהדרגה, עם תמיכה נאותה לכף הרגל ולקרסול בדמות הנעלה מתאימה, מדרסים מותאמים אישית, תרגילי גמישות וחיזוק לשרירי התאומים ולשריר הסולייה ולבצע שחרור ומתיחות בסוף הפעילות. בינתיים אתה יכול לבתע את התרגיל הבא, שמטרתו הענקת גמישות לרקמה דמויית-הגיד: עמוד עם כריות כף הרגל על מדרגה, ותן לכוחות הכבידה למשוך את גופך מטה. החזק מצב זה 10-15 שניות, התרומם על קצות האצבעות וחזור שנית למצב ההתחלתי. תתחיל עם 10 חזרות כפול שלושה סטים - פעמיים ביום. לאחר זמן מה ניתן להוסיף מספר חזרות פר סט. עוד תרגיל יעיל עבורך יכול להיות בצורה הבאה: פרוס מגבת על הרצפה. עמוד יחף מעל המגבת ונסה, בעזרת האצבעות, "לתפוס" את המגבת כאשר העקב מקובע לקרקע. תרגיל מגניב שיש לבצעו עד רמת כאב (אם בכלל) מצורף קצת חומר הסברתי (שאתה כבר יודע) בעברית פשוטה תרגיש טוב ואל תמהר לחזור לפעילות טרם זמנך חנן בן-עמי

דרבן ופלנטר פסיטיס לא חייבים לבוא

יחד בכלל! פלנטר פאסיטיס היא דלקת במעטפת השריר בכף הרגל דרבן הוא משיכה של העצם, שיוצרת זיז שחודר לרקמות הרכות ויוצר דלקת הטיפול בשניהם דומה אך זוהי אינה אותה פתולוגיה!

פרפרזה

New member
תוספת

ומי שאינו פיזיותרפיסט שלא יכתוב שהוא מעניק שרותים כאלו, זה לא אתי...

למעלה