pl/sql

AviramYo3

New member
pl/sql

שלום..אני צריך הסבר קצר על plsql developer..על התוכנה לא השפה. איך אני מתחיל לעבוד איתה..צעדים ראשונים וכאלה...תודה רבה

גרי רשף

New member
לפני שאני מזעיק את המומחים ל-PLSQL..

..מקד את השאלה. אתה הרי לא מצפה שמישהו יכתוב כאן קורס "מבוא לשפת PLSQL" במיוחד בשבילך. למשל- התקנתי ובאמצע הופיעה הודעה "XYZ...". מה לעשות? או אולי- התקנתי בהצלחה, אני מריץ שאילתה Select * From dual ומופיע המסך המוזר הבא (צילום מסך מצורף), וכו'.

AviramYo3

New member
אמממממ

לא ציפיתי....ממש לא ומצאתי אחלה מדריכים ברשת....העניין הוא ככה: התחלתי ללמוד לבד את השפה אתמול,עברתי כמה שלבים רק בתאוריה על החלקים השונים של התכנית(ההצהרות,גוף התכנית,וטיפול השגיאות) ואז הורדתי את התכנה-plsql developer - כדי להתחיל לעבוד ולתרגל ואני לא מבין מה השלבים הראשונים שאני צריך כדי להתחיל לעבוד עליה. למשל - צריך שם וסיסמה (לא קשור לרישיון של הוכנה) מה זה אומר? צריך חיבור לDB? דברים בסיסים שלעובד PLSQL ברור, לי זה לא! איך אני מגיע למצב שניתן לישם את מה שאני לומד לבד? איך מתחילים פרוייקט ? קליק 1 2 3 התחל!!!! זה הכל תודה

jonjac

New member
התחברות לאורקל

מה שאתה חווה הן בעיות התחברות עם הDB של אורקל. עושה רושם מהשאלה שלך שאתה לומד PL/SQL לפני שהתנסית אפילו בהתחברות בסיסית לאורקל, ושימוש בשפת SQL. קח צעד אחד אחורה ובדוק האם יש לך DB לעבוד מולו. אם אתה לומד בבית אז התקן Oracle XE. כדי ללמוד על השלבים הנדרשים לצורך התחברות תצטרך למצוא ספר או אתר שעוסק בIntroduction to Oracle או בIntroduction to Oracle SQL. במדריכים כאלה מוסברים בדרך-כלל המושגים הבסיסיים שיאפשרו לך להבין מדריכי התחברות לDB. אם אתה לומד במקום עבודה או במקום לימודים מסודר אז בקש מהDBA הוראות התחברות. אני ממליץ לך גם ללמוד SQL (השפה, לא המוצר) לפני שאתה מתחיל ללמוד PL/SQL.

AviramYo3

New member
כן כן

נכון - אני חדש מהתנור ועוד לא אפוי!!!! יש לי DB שבניתי ב -SQL זה יכול לעשות את העבודה? התקנתי את ה Oracle XE - אבל מה זה אמור לעשות? אחרי ההתקנה יש לי אייקון שמפנה אותי לדף אינטרנט של אורקל ושם גם מבקשים שם וסיסמה ?!?!? חיפשתי את השלבים להתחברות -ואין מוצא!!!! בבקשה עזרה - אני יודע שאני יכול ללמוד את החומר הזה בקלות ואני מת להתחיל לתרגל כבר רק הבעיה הזאת של להכין את הקרקע תוקעת אותי עכשיו.

jonjac

New member
שם וסיסמה

בשם המשתמש תזין system, בסיסמה תזין את הסיסמה שסיפקת לו במהלך ההתקנה... אני ממליץ לך לקרוא את ספר הgetting started שהוא מבוא לoracle xe וגם לדרכי ההתחברות אליו. לגבי מסד הנתונים שבנית בSQL Server - זה מוצר אחר ולכן לא יתוכל להשתמש בו באופן ישיר מתוך Pl/SQL אני סקרן: כיצד הגעת להחלטה ללמוד PL/SQL?

AviramYo3

New member
תודה ג'וני - אז....

אחלה זה עבד. תודה דיברו איתי מאיזה משרד רציני ,אבל בגלל שאין לי ניסיון בכלל בתחום אני צריך לחרוש קצת לבד. אמרו לי בשתי מילים :pl/sql ,p/sql developer,form builder ,report builder . יש לי קצת רקע בשפות תוכנה וגם טיפה SQL - אבל באורקל בכלל לא. לפי מה שראיתי עד עכשיו אני יכול ללמוד את השפה לבד רק התכנה הזאת מבלבלת אותי כאחד שלא יודע מאיפה להתחיל. הפכתי את הרשת בחיפוש מדריך על התכנה עצמה ולא מצאתי -לפחות לדעת איך אני מתחיל בכלל. אז בבקשה ,אני יודע שכאן בדרך כלל לא עוזרים לשאלות מסוג "אני לא יודע כלום תעשו לי את העבודה" אבל זה באמת לא הסיפור אני פשוט חייב להתחיל ללמוד ,עם עבודה מעשית ותרגול. מה חסר לי כדי להתחיל את העבודה ומאיפה אני משיג את זה.????

jonjac

New member
זה קצת הרבה ללמוד

אבל עושה רושם שמוטיבציה לא חסרה כאן. אם אתה מחפש סיפרות חינמית אז תתחיל בכך שתקרא את הספרים getting started guide 2 Day Developer's Guide אני מניח שהתקנת את הגרסה האחרונה - 11.2, אז רשימת הספרים של oracle XE נמצאת כאן: http://www.oracle.com/pls/xe112/docindex בהצלחה אם אתה רוצה המלצות לספרים בתשלום אז כתוב בתגובה

AviramYo3

New member
ג'בריש ב- Oracle DB 11g

הורדתי את זה והכל טוב חוץ מהקטע שיש שורות שכתובות בג'בריש. (ב Sql Plus )

jonjac

New member
כמה הערות

1. אמרת שאתה עובד עם Oracle XE אבל למיטב ידיעתי אין Oracle XE גרסה 11.1 2. ההודעות הללו נובעות מהגדרות Locale במערכת ההפעלה שלך. אני לא בטוח איך זה בדיוק מתפקד בגרסה 11.1 אבל תנסה פשוט לשנות בregional settings שלך את שפת הממשק לאנגלית ותראה אם זה עוזר. 3. בכלי פיתוח כמו PL/SQL Developer כמובן לא תהיה לך בעיה עם ההודעות ג'יבריש הללו 4. זה הרגל גרוע להתחבר למשתמש SYSTEM. צור לעצמך משתמש פחות מורשה, כפי שמתואר בספרים שנתתי לך את הקישורים אליהם.

AviramYo3

New member
הסתדר

בתפריט התכנות של "התחל" יש לי: א.תיקיה : Oracle Database 11g Express Edition שבה יש : Run SQL Command Line -פה אין שום בעיה של ג'בריש או העניין עם הקובץ שלא נשמר (גרסה 11.2 באמת) וגם ה :Get Started שהפנה אותי ל"אתר" או איך שלא קוראים לזה ששם הכנסתי משתמש חדש שב " SQL Command Line" כן מזוהה!!!!! ב.קובץ הרצה בשם : Sql Plus (גרסה 11.1) שפותחים אותו - יש בעיית ג'בריש והבעיה עם הקובץ. יש לי פה בלגן עם כל ההורדות שלי כנרה. אז לבינתיים אני הסתדרתי!!!!! תודה

למעלה