PINUS HELEPENSIS

bekN

New member
PINUS HELEPENSIS

בן חמש ,באימון שלוש מחכה לעיבוי הגזע...

PINUS HELEPENSIS

שלום נועם, PINUS HALEPENSIS=PINUS HELEPENSIS הוא פשוט אורן ירושלים. השם הלטיני נגזר משם העיר חלב - אלפו. דוקא בסיבתה הוא נדיר ונפוץ שם אורן ברטטיה הדומה מאוד לאורן ירושלים. מסתבר שאורן הגלעין מתאים יותר לבונסאי בגלל מערכת שורשים יותר שטוחה. שב"ש, משה.

אולמוס

New member
אורן באימון

נראה עם פוטנציאל מבטיח. בגיל זה עדיין ניתן לפתל (בזהירות) את הגזע ולהעניק לו "תנועה", אך לפניך עוד לפחות 3 שנים של המתנה עד לגזע בעל הופעה סביר התחלתי לבונסאי ובתנאי שהמצע יהיה עשיר מספיק להתפתחות העץ.( דשן חומצי מדי 4 חודשים בתוספת קלה של הומוס באביב ולא להגזים בהשקייה ). רצוי להקפיד, מגיל מסויים ומגודל מסויים על הסרת "נרות" בקצות הענפים הראשיים. עם דאת להמנע מלקטום לבלוב חדש של מחטים על ענפים, בעיקר בחלק המרכזי שלהם ע"מ שיהיה בעתיד יותר נפח נוף לענף עצמו. בהצלחה

איתןem

New member
האורנים הללו אכן שייכים לביקור

הראשון של החוג במשתלת גילת לפני שנת 2000. לפני שנה קיבלתי אורנים ממשתלת קק'ל באשתאול,אלו ששתלתי באדמה עם מרצפת בתחתית בור השתילה "תפסו" גובה ועובי של גזע לעומת השתילים בעציצי אימון שמדי שנה אני מעתיק לעציץ גדול יותר. כולם עוברים תהליך של ליפוף הגזע כדי לעצבו,כמובן כפי ששמוליק מציין בזהירות ובעדינות כיוון שהגזע שלהם דק מאוד כשהם באים מהמשתלה. בחלק מן השתילים שחוט הנחושת המלופף נשכח ונטמע בתוך הגזעים-הם התעבו פי - 3 או - 4 ויותר משאר הצמחים. אין לי מושג מה עלול להיגרם לצמחים ע'י חוטי הנחושת שנשארו בתוך הגזעים. איתן

bekN

New member
אורן

ידוע לי כי PINUS HELEPENSIS הוא אורן ירושלים,אבל זה הוא שם מקומי בלבד.. אני קוטם בקביעות נרות חדשים שפורצים לכל הכיוונים במטרה לעבות את המראה,מחטים בוגרים שיוצאים אני גם מוריד,כדי לא ליצור את המראה המדובלל האופייני והבעייתי שנוצר באזורינו.

למעלה