Pink Floyd - The story of Wish you were here

Ring Bearer

New member
Pink Floyd - The story of Wish you were here

במשך שנים האזנתי לדיסק הזה, כיוון שמצאתי בו תיאור יפיפה לאהבה בלתי שגרתית, הפורחת כמו פרח במדבר, בתנאים קשים, בצבעים בוהקים. במשך שנים הפרדתי בין המוסיקה לבין האופן שבו היא נוצרה, וכך יכולתי לדמיין את המציאות כאוות נפשי. במובן הזה, לצפות בדוקומנטרי "Pink Floyd - The story of Wish you were here" הוא חוויה מבגרת, שיכולה לשנות את כול האופן שבו אנו מביטים על תעשיית המוסיקה שלנו.

יש סיבות טובות מדוע אנחנו רואים במוסיקאים גדולים "אגדות". הם אנשים שזרקו את כול העתיד שלהם לפח בגיל צעיר, והימרו על היכולת שלהם לחבר בין הרגשות שלהם לבין הרעש הייחודי להם, ולהציג זאת לפני קהל. זה בדיוק הסיפור האמנותי של פינק פלויד.

פינק פלויד היו התשובה המושלמת בעשור שלאחר היווצרות והתפוצצות הרוק התעשייתי. הם עשו הכול אחרת, גם ברמה האישית. היחסים העצובים בין חברי הלהקה, הסלידה, הקטנוניות, תחושת ניכור, הכול עומד בניגוד גמור להומור והקלילות של שנות ה-60, לתרבות ההיפים והאהבה החופשית. בשנות ה-70 פינק פלויד הציגו אהבה כבולה, נאמנות כואבת.

לא פלא אפוא שכמעט ואפשר לייחס את היווצרות הלהקה הזו קודם כול לגורל העגום שהשאיר אותה יחד כול השנים. קשה להאמין איך הוקלט אחד האלבומים הגדולים בכול הזמנים. במובן הזה, הדוקו Pink Floyd - The story of Wish you were here אינו חוויה קלה. לא מומלץ כלל למי שרק עתה נחשף למוסיקה המדהימה של האלבום וגם לא למי שרוצה לדבוק בהפרדה בין הלהקה לבין המוסיקה.

את הסרט הזה רואה רק מי שרוצה להכיר את המציאות הלא נעימה, העומדת בסופה של כול פנטזיה דמיונית.

Pink Floyd - The story of Wish you were here 2011
59 דקות.
https://www.youtube.com/watch?v=wbM2_-JeDuY

ובנימת סיום, הפורום הזה הוא כמעט אגדה בפני עצמו. אני זוכר היטב את התחרות המדהימה שערכתם כאן פעם, ובה כולנו נחשפנו ללהקות מדהימות רבות. הביטלס ניצחו את פינק פלויד והדורס זכו לתמיכה ישראלית מפתיע. זה נחמד שבזמנים חלשים יותר כולם מתכנסים סביב אירועים משפחתיים כמו חתונות ולוויות, אבל בסופו של דבר, אנחנו כאן בשביל לגלות מוסיקה שווה. אז עבור מי שעדיין לא מכיר את אחת מאגדות הרוק המוכשרות שידעה המאה ה-20, הנה זאפה פרנק בדיסק שלו על עכברושים לוהטים:

https://www.youtube.com/watch?v=2uEijJoiZbU

RIDE TO LIVE

New member
ואז הוא נכנס לאולפן. שמן, קירח ומגולח גבות.

ואז הוא נכנס לאולפן. שמן, קירח ומגולח גבות ( 4 שנים לאחר מכן גלדוף יגלח את הגבות בחומה) בדיוק בזמן שעובדים על היצירה המופתית ואף אחד לא מזהה אותו..
40 שנה עברו ועדיין לא נכתבה יצירה שמתקרבת להתעלות החד פעמית הזו. לפני הכל זו היצירה של גילמור ורייט.
הסאונד המושלם של הפנדר והאצבעות של הגאון, יחד עם הצניעות של רייט. שטחים מצמררים של קלידים, סאונד שלא מהעולם הזה.
הם מאוד אהבו לנגן אותה ביחד.
בסיבוב הגדול של 74 הם ניגנו אותו לראשונה, שנה לפני שיצא האלבום. בסיבוב של 77 הם פתחו כל הופעה עם היהלום וגם 10 שנים לאחר מכן בסיבוב בלי ווטרס. אני זכיתי לשמוע אותם עושים אותה בוומבלי ב88 .... חוויה חד פעמית.
ב2006 זכיתי שוב לראות הפעם קרוב קרוב ( שורה שלישית באמצע) במינכן. כאשר רייט וגילמור פותחים את היצירה כשהם מנגנים על כוסות יין ...
הפעם השלישית שלי הייתה בקיץ בפומפי אבל ... בלי רייט.
אי אפשר יותר, נגמר. אחד מהצמד הלך לפני 10 שנים.
מה שכן, המוסיקה נשארת לנצח.

arieltr

New member
ראיתי אתמול תודה

WYWH היה האלבום השני שלי אחרי הדארק סייד. אחריו המשכתי לאנימלס ואז לחומה. רק אחר כך חזרתי אחורה לפייפר, אומהגומה, מדל, והפרה.
קניתי אותו ממש בסיום התיכון, ולכן SHINE ON U CRAZY DIAMOND ליווה אותי לאורך כל הצבא. בנוסף להיותו מלנכולי בלוזי הכי גילמורי שרק אפשר, הוא תמיד נשמע לי מיסתורי מאוד, בלתי מפוענח. כמו השמן הקירח עם העיניים הגדולות והמבט החודר שנכנס להם פתאום לאולפן. מבחינתי, SOYCD אולי היצירה הכי מופתית אצל הפלויד, מילימטרים מעבר ל-DOGS ו-ECHOS. והם לא סבלו מחוסר פסגות מוסיקליות.

באחד החמשושים לקחתי את העטיפה של לחיצת היד השורפת של הדיסק הקטן, חבר סרק לי ברזולוציה גדולה מאוד והדפסתי בעיר בגודל A1. זה עד היום תלוי בחדר בבית של ההורים, מול התמונה הענקית של NEVERMIND.

למעלה