Pink Fairies

Celluloid Hero

New member
Pink Fairies

שם מצחיק, אני יודע. אבל עושה רושם שמדובר בעוד אחת מאותן להקות חשובות שההיסטוריה התעלמה מהן. בדיוק יצא לי לשמוע שיר שלהם ביוטיוב ועושה רושם שמדובר בלא פחות ממציאי הפאנק כפי שאנחנו מכירים אותו היום.(הנה הקישור). אין לי דיסקים שלהם עדיין והייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים עליה ,על האלבומים שלה וכו'. אגב, יש לי אלבום של להקה שנקראת deviants שהתפתחה בשלב יותר מאוחר לאותם pink fairies (האלבום נקרא deviants 3 והוא מ 69'), ואני חייב לציין שהוא ממש אלבום מדהים/מוזר/מצחיק מזכיר קצת את FREAK OUT של זאפה, רק שלזמר יש קול שדומה יותר לשל ג'ים מוריסון.

melancholy man

New member
לא כזה חשוב

זה אחלה רוק אנד רול, אבל הם בטח לא ממציאי הפאנק, היו המון הרכבים מאז אמצע שנות השישים שעשו את סוג הרוק אנד רול הזה, למעשה הפאנק, הוא בסך הכל תופעה אומנותית שמתבססת מוסיקלית, על מה שהיה הבסיס של הרוק אנד רול מאז תחילתו ואם כבר מחפשים הרכבי פרוטו פאנק, הייתי הולך בערך עשור קודם להרכבים כמו הסטוג'ס, MC5, הסוניקס והרכבי גארז' אחרים למינהם. בקשר לדיווינטס, אלבום הבכורה שלהם Ptoof! הוא פצצת רוק אנד רול ופסיכדליה מטורפת, עם רוק מקוסח והזיות קשות מאוד מאוד מומלץ.

Celluloid Hero

New member
אולי לא ניסחתי טוב

ברור לי שהם לא אלה שיצרו את יצירת הפאנק הראשונה. אני מניח ש my generation של the who הוא המקום שבו הפאנק באמת נוצר. אבל התכוונתי לאותו צליל דיסטורשן מהיר וחד גוני (ומעצבן) שמאפיין כל כך הרבה שירי פאנק אצל להקות שאנחנו מחשיבים כאבות הפאנק (אצל הרמונס והפיסטולס למשל). נראה לי ש pink fairies משתמשים בצליל הזה לראשונה עם טקסט אנטי ממסדי (בכוונה אני מציין את הקטע של הטקסט כי בלק סאבאת' התחילו עם הריפ הזה לפניהם עם Paranoid), או לפחות בין הלהקות הראשונות שעשו את זה. לגבי ה deviants -הם באמת להקה מגניבה, ואני רוצה להשיג גם את ptoof! אבל עדיין לא מצאתי אותו במחיר הגיוני (ב tower records הוא עולה 90(!!) ש"ח).

melancholy man

New member
דווקא ניסחת מצויין

ובאמת היה להם חלק בסיפור הזה, אבל כמו ז'אנר זה תהליך, שאני הייתי מתחיל אותו (כמו את הסיפור של הרוק הכבד) עם You Really Got Me של הקינקס (ואפשר להכניס שם גם את my generation) אבל ב 64-5 קשה לדבר על פאנק, למען האמת אי אפשר לדבר על פאנק עד 76-7, אבל זה לא חשוב) הסיפור ממשיך עם להקות גרקז' כמו מעליות הקומה ה 13, הצ'וקלד ווצ'באנד, האלקטריק פרונס ה seeds, הסונקיס וכו', ממשיך להרכבים קצת מאוחרים יותר, כמו MC5 והפריד'יד פינק (והדיווינטס) וכמובן הסטוג'ס, שממש קשה להפריד בינם לבין פאנק של סוף שנות השבעים, כשבצד, הוולווט אנדרגאונד משפעים מאוד. בשנות השבעים, היו הרכבים שהמשיכו עם הקו הרזה והאנטי מימסדי הזה, בין השאר היו אלה הפינק פאריז, אבל אולי חשוב (וטוב יותר בעיני) הרכבים כמו המודרן לאברס וכמובן, פטי סמית' וטלוויז'ן, כל אלו לא היו חלק מסצנה שאפשר לקרוא לה ממש פאנק (על זה אפשר לדבר, רק אחרי הראמונס באמריקה והסקס פיסטולס וה Damned באנגליה) אגב, אם היו שואלים, מה הרגע בו נולד באנגליה, הייתי אולי בוחר ברגע הזה דווקא. ובאמריקה, כמובן בזה (מוקדש באהבה, למיכה, הלטר סקלטר ומורנא

melancholy man

New member
אתה לא שואל ברצינות נכון מור?

זה קאבר פופי וקצת מפגר (שבמילא הקול של הילדות באוטו עולה עליו) לשיר של Cheap Trick, שהיו סוג של מכונת להיטי פופ בסוף הסבנטיס, השיר מ 77, אבל זה לא ממש פאנק, הקאבר בטח לא. אבל מה זה משנה?

מורנא007

New member
כי בגלל ש-

תמיד שואלים בפורום אם זה פרוג או לא, אז החלטתי קצת לגוון

Celluloid Hero

New member
למרות שאני לא חובב פאנק מושבע

ה ramones האלה פשוט גדולים. יש לי את האלבום הראשון שלהם ואני ממש אוהב אותו. כל כך קליט וזורם, ממש כמו לשמוע אלבום מוקדם של הביטלס רק בקצב של פאנק. ותודה על הסקירה ההיסטורית
. האמת היא שאת רוב הלהקות שציינת אני מכיר רק בשמות שלהן ואין ספק שאני צריך עוד לחקור בכיוון שלהן.

psychodoodle

New member
Neverneverland

אלבומם הראשון מ 1971,הוא החביב עלי . ההרכב הזה היה למעשה מן מועדון חברים לשתיה של קבוצה שהורכבה מ Steve Took (חבר ב Tyrannosaurus Rex של מארק בולאן) ,Twink (שם אמיתי John Alder ) חבר בלהקת הביט Fairies והמתופף של Tomorrow וה Pretty Things ביחד עם חברים מה Deviants .

למעלה