Pilot Books לקראת חצייה

JustSailing

New member
Pilot Books לקראת חצייה

שלום לכולם,

אמנם תאריך היעד רחוק אך כל מסע טוב מתחיל בתכנונים. אחד הנושאים שכרגע עומדים על הפרק הינו רכישה של pilot books.
בעבר כשהפלגנו קרוב לאזורינו רכשנו את הספרים של imray (rod heikell) לאזור הרלוונטי. הבעיה שכעת אנו מתכננים יציאה מישראל לאורך הים התיכון + חציה. כיצד הייתם ממליצים להיערך מבחינת ספרות? רכישה של כלל הספרים הינה הוצאה לא מבוטלת, במיוחד שישנם אזורים שאינני יודע אם אתעכב בהם. מצד שני יצא לנו מספר פעמים כבר לשנות תוכניות בפתאומיות ו"לברוח" למפרץ מוגן שהומלץ בספר.

האם לסמוך על כך שארכוש במהלך הדרך? לנסות למצוא יד 2? האם מישהו הכין רשימה של ספרות ניווט מומלצת? אשמח לעצות מיודעי דבר. תודה רבה

zina71955

New member
אני ממליץ לרכוש גם pilot charts של האטלנטי לחודשים דצמבר

וינואר. . british admiralty publication

סינבד

New member
דוד GOOGLE הטוב יכול לבוא לעזרך

יש לך הרבה זמן לתכנן, התווה את המסלול שאתה מתכנן להפליג בו ותתחיל "לחרוש" בעזרת גוגל וגוגל ארץ את המקומות שאליהם אתה רוצה להגיע ואת המקומות אליהם אתה חושב שאתה עלול להקלע. כך תוכל, בעזרת הOpen CPN להכין לך פיילוט בוק משל עצמך.
&nbsp
באחת ההפלגות שלי נקלעתי לסערה אחרי שיצאתי מרודוס לכיוון תעלת קורינת ונאלצתי למצוא מחסה באי טילוס. רוד הינקל הזהיר כי המעגן אינו מוגן ממלטמי ורדוד בצידו הדרומי. כשמנהלת המעגן, בחורה גרמניה במקור, כיוונה אותי להקשר בחלק הדרומי נרתעתי וצעקתי לה שהפיילוט בוק אומר שהמעגן בחלק הזה רדוד. תשובתה היתה: רוד הינקל בחיים לא היה פה ואין לו מושג מה הוא כותב.
אינני יכול להעיד קטגורית כי דבריה נכוחים אבל במקרה הזה הצדק היה איתה.
&nbsp

zina71955

New member
אז ככה.

אינני יודע אם רוד ההיקל היה/לא היה בטילוס. אבל אני כן יודע שזו שטות גמורה לכתוב שהמעגן הזה לא מוגן במלטמי. מוגן ועוד איך. הוא לא מוגן בסערה דר/מז. במקרה כזה צריך לברוח ממנו ולעגון בפינה הדר/מז של המפרץ הגדול על יד מעגן הדייגים. בעלה של הגרמניה שהזכרת איבד את הסירה שלו משום שהוא נשאר במעגנה בסערה דר/מז. היא אגב כבר לא שם.

מאיר ריבא

New member
ספרות לחציה

אני חושב שכאשר תעשה חישוב של כל ההוצאות הכרוכות בחציית אוקיינוס (ציוד מיוחד,בדיקות, זמן עבודה, עגינות בדרך, דלק...) תגלה שהסכום הנדרש לקנות את ספרי החופאות של הים התיכון כולם עדיין נראה זניח בהשוואה לכלל ההוצאה.

מאיר ריבא

New member
עוד מידע לשיקול/בדיקה

אתה יכול להכנס לאתר הבא:
http://www.cruiserswiki.org/wiki/World_Cruising_and_Sailing_Wiki
זה תחליף לספרי החופאות. מצד אחד יכול להיות שבספר החופאות יש חומר שאינו כאן. מצד שני, לפעמים האתר מעודכן יותר מספר החופאות שאינו מתעדכן online.
אני משתמש בזה יחד עם ספרי חופאות אבל אם רוצים לחסוך אפשר "לחיות" עם האתר כתחליף לספרים.

gerson1

New member
וכמובן NOONSITE ובלוגים אישיים של אלו שהיו שם אתמול

למעלה