Pigs - Three Different Ones

RamiSun

New member
Pigs - Three Different Ones

מאוד נהנתי אתמול בערב פינק פלוייד בצוותא, המופע התחיל אומנם באיחור ישראלי אופיני, ואם קצת בלגנים...אבל מרגע שהחל הכל נשכח. מג'נטיקס פתחו יפה , הם עלו על הבמה עם 2 גיטרות בס מחזה די נדיר וביצעו את One of This Days מעולה. הלהקה הופיע כשעה כשגולת הכותרת היו מבחינתי הביצוע ל-Shine On You Crazy Diamond והביצוע ל- Pigs (Three Different Ones) ביצועים טובים ומהנים. לאחר מכן עלו שליחי הבלוז, אין ספק שמדובר בחברה מקצועיים, באנשים שמתפרנסים ממוזיקה, וההופעה שלהם היתה יותר מגובשת ורצינית. הם ביצעו באופן מעולה את Dark Side Of THe Moon כולו, ולאחר מכן קטעים מהחומה, זה כבר ממש הקפיץ את הקהל והראה שאין מה לעשות מבחינת הקהל החומה זה הדבר החם של פינק פלוייד.

דעתי על המופע אמש

היה ערב נחמד מאוד, בעיקר בחלקו השני אז הופיעו שליחי הבלוז. מג'נטיקס אכן פתחו עם ביצוע יפה של One of These Days, ואחרי זה עם Pigs (Three Different Ones), אבל בהמשך התאכזבתי שהם ניגנו את שירי האלבום Wish You Were Here בסדר מוזר, החסירו שני שירים, ובין השירים שהם כבר ניגנו הם הכניסו קטעים לא קשורים כמו אסטרונומי דומיין. הסולן-גיטריסט עשה רושם כמוכשר ביותר ביניהם, אף שגם לו היו כמה פשלות, למשל כשהיה נראה שמא הוא איבד משהו על הבמה, או שמא לא חיבר טוב את הגיטרה, הוא קטע את נגינתו על הקלידים בקטע Shine on... הפליאה בלהביך הסולנית - שלא היה ברור, גם לה לעיתים, מה היא עושה על הבמה. נראה היה שגם היא הרגישה זאת, ובקטעים האינסטרומנטליים היא פשוט ירדה מהבמה. שיא המבוכה היה בקטע המסיים שלהם, שכנראה, לא הייתה לה ברירה אלא להישאר על הבמה בשביל הפרידה מהקהל, וכמעין מחפשת תעסוקה היא החלה סתם לשחק עם הקלידים. לדעתי, תרומתה לשירה הייתה זניחה, שכן ברוב השירים של הפלויד אין מקום לקולה הרך של אישה. לאחר ההפסקה עלו שליחי הבלוז. כבר מעלייתם על הבמה היה ברור שמדובר בחבר'ה רציניים שיודעים את העבודה אותה הם עושים כבר שנים. הרשים אותי במיוחד המתופף שלהם. בניגוד למתופף של מאג'נטיקס שדפק על התופים בחוסר רגש/כישרון, הוא פשוט הצליח לרגש אותי בקטעים מסוימים. התיפוף שלו הזכיר מאוד את ניק מייסון בדארק סייד: עדין, נוגע, רגיש, מתוזמן. פשוט כל הכבוד. התאכזבתי ממעורבתו הלא רבה של ניב חובב הקלידן. מהופעות קודמות של הלהקה הבנתי שלבחור יש כישרון רב. לדעתי, היה צורך לתת יותר דגש לקלידים באלבום כמו הדארק סייד, וגם לתת לו להתבטא יותר בתחום הווקאלי. חובב הוכיח את כשרונו הווקאלי ב- great gig... שבהחלט הצליח לרגש. הסקסופוניסט ידע את העבודה, אבל לא הרשים בה. הגיטריסטים שחזרו בצורה יפה את צלילי הגיטרה של גילמור, והרשימו בקטעי האלתור - בהחלט שניהם מוכשרים. דני שושן הפתיע לרעה. הוא כנראה לא הפנים שהדארק סייד זה לא עוד אלבום רוק, ובקטעים רבים התזמון והעוצמה של השירה שלו לא היו מתאימים כלל. לא היה לו מספיק רוך בקול, וקטעים משמעותיים בשירים הוא בלע. בקטעים מהחומה שירתו הרוקיסטית התאימה הרבה יותר. לסיכום יש מה לשפר, ואפשר לשפר מבחינת שליחי הבלוז, כי הלהקה בלי ספק מורכבת מאנשים כשרוניים מאוד.

דעתי ה/

לא הייתי אתמול, אבל את השליחים ראיתי לפני כמה ימים בטלויזיה במופע "מחווה" לפינק פלויד. או, אפשר לקרוא לזה, מופע ריקון מתוכן. הנה כתבתי על זה גם בנענע. אני חושב שזה נושא חשוב ומדאיג.

אני חייב להסכים.

ובגלל זה אני כלכך סולד משליחי הבלוז, הייתי בהופעה שלהם שבה הם ביצועו קלאסיקות של בלוז רוק, והייתי בהופעה לזכרו של מאיר אריאל שנה שעברה בה הם היו על תקן ההרכב המלווה, וזה לא שהם לא נגנים טובים, זה פשוט שאני שונא אותם, יש להם צליל מעצבן ויש להם בעיקר את מה שאתה הצלחת להצביע עליו כלכך יפה, אין להם, פשוט אין להם. אני לא יודע ממה זה נובע, אבל אני יודע שאני ממש לא אוהב את זה. זה מזכיר לי את התלונות שהיו לגבי תנועת הניו פרוג בפורום הזה ובכלל, רק שהשליחים לקחו את זה צעד קדימה ובמקום ליצור חומר חדש שמוציא באופן רע את מה שהיה קודם, הם לוקחים את המקור עצמו. שליחי הבלוז, בסופו של יום מזכירים לי במידה זו אחרת את מסעות הצלב בימי הביניים, במקום לעמוד על מקורות הנצרות (או הבלוז במקרה הזה) ומשנתו של ישו, הם פשוט הורסים כפרים בתאוות בצע. [בניגוד מושלם, כמובן, עומדים הקאברים המופלאים של להקת אגרול, שמכניסים לתוכם את האנרגיה הבריאה שלהם ומצליחים להוציא את המיץ מהחומרים האלה.]

RamiSun

New member
דווקא, אני חושב

שבכל מה שקשור לרגש המופע של מג'נטיקס עלה על המופע של שליחי הבלוז עשרות מונים וגם בנושא התופים....מוזר, היו יותר טעויות זה נכון. ובנושא הזמרת...אתה מגזים, בסך הכל היא שרה כמה קטעים וליוותה כמה קטעים מה עוד רצית שהיא תעשה? תרקוד? ההופעה של שליח הבלוז הרבה יותר מקצועית ללא ספק, מדובר באנשים מוכשרים והכי חשוב מאוד מאוד מנוסים. כמו שגם אריק אמר...הם יכולים לשיר חסידית ורוק נוצרי בלי בעיות, כמגישים בלבד. להבדיל מאריק, אני לא מבין מה שלילי בזה, הביצוע של שליחי הבלוז היה טוב, יש חולשה מסויימת בתפקיד הזמר בלבד, וגם היא לא כל כך מפריעה, כי הוא לא היחיד על הבמה, בסך הכל שמתי לב שלמי שאוהב את הלהקה (פינק פלוייד) היה כייף גדול אתמול. המופע אתמול היה קאוור ללהקת פרוג מהמובילות של שנות השיבעים והשמונים וככזה הוא היה מצויין , אף שדני שושן לא לקח את סמי ההזיה כרוח התקופה.

דעתי בנושא

ראשית לגבי ההופעה, נראה היה שמג'נטיקס באמת נתנו הרבה מעצמם בהופעה לעומת שליחי הבלוז, ובעיקר דני שושן, שלא העניקו את הרגש שציפיתי לו. הבעיה אצל מג'נטיקס היא שהרגש לא הספיק כדי לתת הופעה טובה וסוחפת, והם הסתפקו בבינוניות ברוב ההופעה, והחליטו החלטות מוזרות נטולות רגש כמו לא לתת רצף ליצירה wish you were here. לגבי הזמרת - אני לא חושב שיש מקום ברור לזמרת במופע כזה, בטח ובטח שלא לאחת כמו זו שהופיעה אמש, שתרומתה הייתה מינימלית. לגבי נושא הקאוורים ושליחי הבלוז: סה"כ מה שלהקות קאוורים עושות הוא ברור - הן עונות על כמיהה של ציבור לא קטן לאותו צליל אהוב ורחוק משנים רחוקות. להקות מנסות לענות על הכמיהה הזו: חלקן מנסות, פעמים רבות ללא הצלחה, לכתוב חומר מקורי בסגנון הטוב והאבוד. זהו צעד אמיץ וחשוב. אך יש להקות, פחות מוכשרות יצירתית כנראה, שמנסות להשיב לערגת הצלילים האבודים במופעי קאוורים. אינני רואה פסול בתופעה, כל עוד יש להקות אחרות יצירתיות יותר המוציאות לאור חומר מקורי. אני מניח שלא היית בהופעה אתמול. אז כדאי שתדע שלהופעה הזו הם התכוננו רבות, וזו הייתה הופעה חוזרת וזהה לזו שלפני כחודש. זה לא סתם כמו עוד מופע קאוורים שלהם בבארבי ללד זפלין/דיפ פרפל/ אפילו פינק פלויד. היה מופע רציני הרבה יותר, וניתן בהחלט היה לראות שהחברים בלהקה הרבה יותר מוכנים, וגם בשבילם הייתה לאירוע משמעות רבה יותר. אז אמנם לשליחי הבלוז ובעיקר לסולנם היה חסר רגש, היה חסר להם חיבור מיוחד ליצירה, הם לא חיו מספיק את האלבום - זה נכון. אבל ניכר היה שהם עבדו רבות על המופע, והוא היה רציני ובעל משמעות יתרה גם עבורם. תתפלא שבקטעים לא מעטים כן היה חיבור ורגש, ואי אפשר לזלזל בזה. כך או כך, לדעתי אין פסול בתופעת הקאוורים.

למעלה