PhotoShop

עידית2000

New member
PhotoShop

יש לי תמונה שמכילה טקסט, ואני רוצה להפוך את צבע הטקסט לשחור ואת הרקע לשקוף איך אני עושה את זה? תודה

uri_a

New member
שתי שאלות, כדי שנוכל לעזור לך,

1. צבע הטקסט כרגע אחיד? 2. הטקסט מופיע כשכבה נפרדת, או שהתמונה בעלת שכבה אחת בלבד?

uri_a

New member
אז ככה.. הכי קל יהיה לך...

דבר ראשון להכפיל את השכבה שני, למחוק את שכבת ה - background עכשיו, כנסי ל - select --> color range ואם תשימי את הסמן שלך מחוץ לחלון שנפתח, על התמונה, תקבלי "פיפטה", תלחצי על הטקסט איתה, ובחלון ה color range תדאגי ל"sfuzzines" נמוך, לחצי על אישור. בעזרת פקודת fill צבעי את הטקסט שנבחר לשחור, ולסיום select --> inverse ואז לחיצה על back space תמחוק את הרקע לשקוף

עידית2000

New member
שאלה+עוד משהו....

בשביל מה להכפיל את השכבה? הטקסט והרקע הם שכבה אחת בלבד דבר נוסף אני רוצה לקחת רק את הטקסט (שהוא ד"א בצבע לבן) ולשים אותו על רקע קיים אז כדי לעשות א זה אני מעלה את השכבה של הטקסט מעל השכבה של הרקע? תודה

uri_a

New member
אה.. אז תגידי...

קיצור, אל תכפילי, רק תבצעי את הוראת הבחירה (אני עדיין חושב שיהיה לך יותר קל עם color range ) והצביעה, ואז copy ו-paste על התמונה השניה עליה את עובדת

yanivfel

New member
באמצעות מקל הקסם...

חשוב לזכור שהשקיפות תתקבל רק במידה והשכבה היא איננה רקע (ע"י שיכפול הרקע ומחיקתו) ל-פ-נ-י שאת מבצעת את שאר הסעיפים! באמצעות מקל הקסם תבחרי בטקסט השחור. כל מה ששחור ולא קשור לטקסט תוציאי מהבחירה (אפשרי בצורות שונות... בגדול החזיקי ALT והקיפי את האיזורים הלא רלוונטיים). בסיום הבחירה, יש לך שני דברים לעשות: 1. וודאי שהצבע הקדמי (Foreground color) הוא שחור. החזיקי ALT ולחצי על DELETE במקלדת. השלב הזה יצבע לך את הבחירה (הטקסט) בשחור. 2. הפכי את הבחירה SELECTION>INVERT ולחצי על DELETE. שלב זה ימחוק את הרקע. בהצלחה.

למעלה