PhotoShop CS

LazyGecko

New member
PhotoShop CS

יצא לי לעבוד קצת עם CS היום אז הנה כמה דברים שמצאתי (התרשמות ממש ראשונית): 1. RAW CONVERTER לא רע בכלל 2. אפשר לעבוד בשכבות ורוב הכלים ב16 ביט ! למי שמבין זה יתרון אדיר. 3. כלי חדש מצויין להרכבת פנורמות. 4. קונץ חדש לעבוד עם פילטרים, מעין גלריה שרואים הדגמה קטנה של מה עושה הפילטר. לא הכי שימושי בעולם. 5. שיפורי ממשק, אפשר להגדיר קיצורים אישיים ושאר ירקות. 6. Shadow/Highlight correction - זה ממש נחמד, להבהיר תמונה בלי לשרוף חלקים בהירים. אפשר לעשות את זה גם בגרסה הקודמת, אבל רק בצורה ידנית מסובכת. יש עוד הרבה בטח, זה מה שמצאתי בעשר דקות. לסיכום, מי שעובד עם RAW, זה חובה.

maxos

New member
כן, הRaw חמוד מאוד

אבל אף פעם לא הייתי חסיד של עיבוד RAW בפוטושופ ולא נראה לי שהגרסה הזאת "עושה לי את זה". :)

dafyi

New member
למה לא?

האם יש תוכנה עדיפה לעבודה דומה עם ליירים?

LazyGecko

New member
לדעתי אין אף תוכנה חוץ מ CS

שמאפשרת עבודה בשכבות ב 16 ביט.

maxos

New member
לדיעתי Adobe ממש

פישלה עם עיבוד הRAW, מפני שהעיבוד נעשה עדיין באפליקציה נפרדת מחוץ לפוטושופ. לכן, כאשר עיבוד הRAW הסתיים התמונה כבר קיבלה את הערכים הפיקסלים שלה. לדעתי, אם אני הייתי מצוות Adobe הייתי עושה שעיבוד הRAW מסתיים רק כאשר שומרים את הקובץ באחד הפורמטים, כך- ניתן לשלב שכבות עם פורמט הRAW, לשמור הגדרות של תמונות ספציפיות, להשתמש בהיסטוריה, להשתמש בכלי העיבוד על קובץ הRAW, לכתוב, וכל היתר. למי שזה נשמע קצת לא מציאותי אני רוצה להזכיר שעצמים ווקטורים ופונטים עובדים בדיוק באותה צורה בפוטושופ כך שזה למעשה די אפשרי.

idohal

New member
זה הקובץ הגולמי שמתקבל ב CCD לפני

ההמרה ל JPEG או ל TIFF. אפשר לעבד אותו יותר "לעומק" אבל יש צורך בכלים מיוחדים ועד היום PS לא ספקה אותם כחלק אינטגרלי של התוכנה אלא כ PLUGIN. ה RAW החל להופיע במצלמות ה DSLR תחילה ואחר כך עבר למצלמות פשוטות יותר הקצה העליון של המצלמות הקומפקטיות כמוי דמוי רפלקס ועוד. יש לו הרבה יתרונו כאמור אבל חיסרון אחד גדול שהוא בדרך כלל "תוקע" את המצלמה ואין אפשרות צילום כמו במינולטה בערך 30 שנ' אחרי הקליק.

maxos

New member
תלוי במצלמה,

אם קודאק אז Photo desk האגדית (עיבוד עקומה מדהים!!!) אם ניקון אז כמובן Nikon Capture- קצת רעשני אבל מפיק צבעים הרבה יותר טובים. אם קנון אז אך ורק Capture one- עד ל400ISO, מעל ל400 הייתי מנסה את התוכנה של קנון למרות התוצאות הגרועות. כל האחרים הייתי הולך על CS במיוחד לגבי S2PRO וpentax

למעלה