philharmonie - sympozion - צירוף מקרים?

gunr7

New member
philharmonie - sympozion - צירוף מקרים?

אני בטוח שרבים מכם כבר חשבו על זה מזמן, אבל רק לאחרונה התוודעתי להרכב הצרפתי פילהרמוני (כבר זמן רב אני יודע שזה שם מאוד מוכר). זה מיד נשמע לי מאוד דומה לסימפוזיון (ובטעם טוב יותר לדעתי - יותר מתון, ממוקד, בוגר), ומאוד התפלאתי שסימפוזיון מעולם לא הזכירו את השם פילהרמוני כהשפעה. הייתכן שזה צירוף מקרים שהמוזיקה של שני ההרכבים מאוד מאוד דומה? או שמא... מה דעתכם?

מורנא007

New member
כנראה שזה צרוף מקרים

כי אחרי הכל שתי הלהקות הן ממוצא ים תיכוני. זה גרם להשפעות די דומות ולכן התוצאה של מוסיקה שנשמעת דומה.

pinprick

New member
אני תוהה

בעידן האינטרנט והכפר הגלובלי- מהי מידת החשיבות של "מוצא ים תיכוני". אולי זה לא רלוונטי לגבי סימפוזיון כי הם לא גדלו לתוך מציאות כזאת (של כפר גלובלי), למרות שהאינטרנט כבר לא כזה צעיר.. אבל למשל בהמשך- אני לא בטוחה עד כמה זה רלונטי. במיוחד למישהו שאוהב מוזיקה כמו פרוג, ואז הוא ממש לא מסתפק במה שסביבו..

מורנא007

New member
כן

הכוונה שלי היא, שהחיים בישראל וצרפת גורמים לשמיעת צלילים ים-תיכוניים, בין אם נרצה או לא (יתכן ומי שגדל בבריטניה לא שומע את אותם צלילים). עד כמה זה רלוונטי? - לא יודע.

jbloo

New member
לא צירוף מקרים

שניהם מושפעים מקינג קרימזון- דיסיפלין שבתורו מושפע ממוזיקה באלינזית ששוזרת אקורדים אחד בשני במקצבים שונים. (ולמרות שנשמע שיש לי מושג על מה אני מדבר, באמת שאין לי, אבל ככה זה נשמע לי
אני בטוח שאיזה מוסיקולוג בוגר רימון ידע לתת הסבר יותר מדוייק)

cut2

New member
ברימון, תודה לאל, לא מכשירים מוסיקולוגים ../images/Emo3.gif

מוסיקולוגיה הוא התחום העוסק בחקר המוסיקה (מבחינה היסטורית וחברתית), והוא נלמד במסגרת אקדמית-אוניברסיטאית. אתה כנראה מתכוון למוסיקאי, פשוטו כמשמעו.

למעלה