pheon-פרשנותי,חלק 1

longshut1

New member
pheon-פרשנותי,חלק 1

ואתחיל מסיפור קצר: היה היו שני חברים תחרותיים ביותר,שלאחר שנים של מאבקים להוכחה ניצחת של עליונות אחד מהם,החליטו לערוך את המבחן האולטמטיבי שיקבע סופית מי ה"גבר" מביניהם. הלכו שניהם,מצאו קיר,כמה נפלא. מי שישבור אותו,ינצח. הראשון הצליח והוכרז כמנצח. המנוצח לא יכל לשאת את הבושה,וכשאנשי העיר שאלוהו באשר לתוצאת הקרב,השיב: אני ניצחתי! אפשרי? כמה מטורף שזה נשמע,סבורני שכן. לאחר קריאת הפרשנות שלי לפריסת מערכת היחסים שלך,תחליטי את כיצד ייתכן הדבר.. שאיפה לחיבור והרמוניה,אחוזה בדחף עמוק לברר מה יש שם,עמוק,דחוס,מוסתר,בנפש כל אחד-אלו שני האלמנטים הדומיננטים בקשר שלכם,כרגע. אנרגיה תת קרקעית עוצמתית שהחלה להתפרץ בעבר הקרוב גרמה לכל אחד לחוד,וביחד,לנדוד למקומות שהרגש דווקא מנחה אותו. אצל בן זוגך אווירת המשבר והתחושה שדברים מתפרקים גרמו לו להבליט את עומקו הרגשי,יכולת הנתינה,האהבה,המסירות. ניתן לאמר שבן זוגך מפרש את הזעזוע שהמערכת עוברת כאות עבורו למוסס את ה"אני" שלו,למזג את הייחודיות שלו עם שלך,למען יצירת אנדרוגינוס-חצי הוא וחצי את,גוף אחד,נשמה אחת,גורל אחד. דמות יציבה,מושרשת היטב באדמה, ובטוחה מופיעה אצלך בחיים כהשפעה מרכזית מחוץ למערכת,אך רלוונטית למערכת יחסים בינך לבן זוגך. דמות זו מייצגת את מה שחסר כעת בקשר שלכם-בסיס משותף,חומר לבנות ממנו יצירה משותפת,היעדר מיקוד,פיזור יתר וכיו"ב. השפעת דמות זו על תחושותייך בקשר היא כדלקמן: שינוי טוטאלי של גישתך לקשר ביניכם,התייחסות חדשה הנובעת ממקומות שונים בנפשך מבעבר. אם בעבר מחשבותייך ורגשותייך היו מופנים וממוקדים לכיוון מערכת היחסים,היום את מוכוונת רגשית ורציונלית בפנים,לתוך עצמך,לפיתוח הנופך האינטלקטואלי והרגשי שלך. נראה שכיום ביטוי אישי,מימוש היצירתיות שלך,הארת מקומות שהוחבאו,הוסתרו ודוכאו בתוכך,גילוי רבדים בנפשך שלא ידעת שקיימים והיום מתעוררים לחיים,זועקים לקבלת מעמד מכובד בחייך. משבר רציני שמתרחש בחייו של בן זוגך,ושמעורבים בו שתי דמויות מרכזיות בחייו(הוריו?),גורם לו להדגיש את יכולותיו הרגשיות,כושר ההכלה הרגשי שבו,ובקיצור:נראה שהוא חושש שמשבר דומה יקרה במערכת היחסים איתך,ולכן הוא מראה לך ולסביבה שהוא עשוי מחומרים אחרים,שהרכבם לא מאפשר נפילה דומה. סוף חלק 1

longshut1

New member
חלק 2

דמותו של בן זוגך,כפי שהיא מצטיירת בעיני רוחך,אינה מוחמאת כלל ועיקר...הבגרות המנטלית שהוא מתעקש להבליט "לא עוברת מסך" אצלך. להפך,את רואה בו אדם ילדותי,לא בוגר,שנמצא בספירלה משלו שאינה תואמת לשלב שאת כרגע עוברת בחייך,שלב של חקירה ופיתוח פנימי דווקא. דמותו,כפי שעדשתך קולטת אותה,היא בוסרית מאוד,לא בשלה. ניתן לאמר שלפי דעתך,הוא אינו עשוי מהחומרים הנכונים,שהרכבם יוצר אדם שמבין את צרכייך,שמוכן ללכת איתך את הדרך האישית שאת צריכה ללכת בה,אדם שמוכן לעלות שלב במערכת היחסים. לעומתך,בן זוגך חושב שאת ממש "בת האלוהים". אשה שמחוברת היטב לעצמה,מלאת אנרגיה,יצירתיות,כח רצון,יכולת לממש את עצמה. הוא חושב שאת האיכויות האלו את מבטאת בצורה הטובה ביותר בקשר שלכם,ולא מעלה על דעתו מחשבות מהסוג שמתרוצצות אצלך בראש. הוא מסוחרר ממה שאת,הוא מרגיש שאת ה"אחת" שתגרום לו לבטא את עצמו לחוד וביחד. שאת האחת שהוא יכול לגרום לה בדיוק אותו הדבר. ליבו עולה על גדותיו מרוב אהבה אלייך. הבן אדם פשוט מטורף עלייך,ורואה בך את הדמות המושלמת ליצירת תא זוגי,שיספק את כל מאווייו מבת זוג אידיאלית. קול עמוק קורא לו לכבוש את ליבך,משום שהתמוססות לתוכך תאפשר לו לבטא את הייחודיות שבו-מתוך הזוגיות המושלמת שתיווצר איתך. כך,לפחות לפי דעתו והרגשתו. לעומתו,את כנראה החלטת על כיוון מסויים,לפחות לתקופה הקרובה-וזה לא בכיוון שלו. נראה שקצת בסחרור הרגשי שהוא מחצין,ואת מרגישה שהגיע הזמן ליותר "לבד". לאו דווקא לבד במובן של פרידה,אלא פחות התמקדות שאיך מתמזגים,אלא איך בונים כל אחד לחוד את ה"אני" שלו,ואז,במידה שכל אחד יהיה מוכן,מיזוג. נראה שאת מרגישה שאת חצי עכשיו,ומכיוון שזוגיות אמיתית משמעה 1+1,יש דרך ארוכה שאת רוצה ללכת בה לפני שתרגישי שמיצית את כל מה שחבוי ונסתר בתוכך,התת מודע שמתחיל לדרוש ייצוג נכבד במודע שבך. סוף חלק 2

Pheon

New member
../images/Emo12.gif and ../images/Emo12.gif and ../images/Emo12.gif again...

האם יש עוד או שזה הסוף יקירי?

longshut1

New member
חלק 3

נראה שאת סבורה שהשלב שבו נמצאת מערכת היחסים אינו שלב שגולת כותרתו היא בשלות מנטלית התואמת לנישואין. להיפך,המחשבה על כך גורמת לך לחשוב על כל מה שהחמצת מתוך בחירה מודעת יותר או מודעת פחות,במשך חייך. נראה שריח חריף של סבנה עולה באפך;סכנת החמצת הפוטנציאל האינלטקטואלי שלך. פתאום כוחות רבי עוצמה צצים ממקום חשוך ועמוק מאוד אצלך יכולות שכבר שכחת שהיו לך,רצונות שהספקת לשכוח,בתוך המרוץ המטורף של ה"איחוד" עם בן זוגך. את נמצאת בשלב מאוד קריטי בחייך האישיים,ונראה שאת מרגשיה שזה "או עכשיו או לעולם לא". את מרגישה שאם לא תלכי בעקבות האינטואיציה שלך,שקוראת לך לממש את מה שבר מימוש ולא מומש עד עכשיו על ידך,לא תוכלי להיות שלמה עם עצמך-ועם בן זוגך. בולטות בך התכונות הבאות :בגרות,בשלות,ויכולת להחליט בצורה הטובה ביותר עבורך,בהתבסס על תחושה עמוקה שאינך יכולה לבטאה במילים,משום שמדובר באנרגיה חזקה ועדינה שדוחפת אותך להרחיב את ה"אני" שלך,שראוי לפיתוח ולמימוש. נכונותו של בן זוגך,לפחות מנקודת מבטו,ללכת עד הסוף עם מערכת היחסים הזאת-מפספסת את הנקודה,לפי השקפתך. את בעצם אומרת לו:למה למהר? יש המון יצירתיות,מעוף,חיוניות ועוצמה בתוכי. האש בוערת בתוכי,ואני חייבת לתת לה לפרוץ ולכלות ה"אני" הישן,למען בניית "אני" חדש,ממומש,שמגוון היכולות הפנטסטיות שבך באות לידי ביטוי אותנטי בו. התחושה הזאת בך-שנישואין כעת יחסמו לתמיד את אפשרותך להתפתח מבחינה רוחנית,אינלטקטואלית ומנטאלית,וישאירו אותך תלויה על בלימה,חצויה לגמרי על ידי דילמות בלתי נגמרות,מריבות בלתי פוסקות עם עצמך,ולבסוף איתו-גורמת לך להראות לו ש"נמאס לך". את מחצינה התנהגות של "נשבר,נמאס" מאי מוכנותו\יכולתו להבין את מה שעובר עלייך. מחשבות ודילמות בלתי פוסקות על "מהי הדרך הנכונה עבורי" ו"מי אני בכלל?" מוחצות כל אפשרות לפעולה. את ממש מותשת בכל המחשבות האלו,והוא מבחין בזאת. מסר זה של אובדן כוחות למריבות או לפעולה כלשהי כרגע,נקלטת היטב אצלו ומבהילה אותו. הוא מתרגם את התנהגותך הנוכחית כ"נמאס לה ממני" וגורמת לו "אני אראה לה שאני בנוי לזוגיות". נראה שהוא מפספס את כל הקטע איתך,וממהר לפעול באופן ספונטני,ולהשתמש בכלים שהוא מכיר-אהבה שלא נגמרת,הקרבה-ולא מה שאת מחפשת,כנראה. סוף חלק 3

Pheon

New member
../images/Emo24.gif A m a z i n g

אל תגיד שיש עוד

longshut1

New member
חלק 4 ואחרון

סיכום: היעדר בסיס משותף ששני הצדדים מסכימים עליו,בסיס שמשמש לבניית זוגיות-בולט. הבסיס שאת רוצה לפתח יורכב משני אנשים שלמים,שפיתחו כל אחד לחוד את מגוון יכולותיהם ותשוקותיהם האינדיבידואליות. הבסיס שהוא רוצה(וחושב שאת רוצה) הוא הכימיה,האהבה,העבר המרגש שהיה ביניכם. אידיאל הזוגיות לפיו הוא של חצי ועוד חצי. כלומר,לדעתו מיקוד האנרגיות של שני הצדדים בזוגיות תטמון בחובה מאליה את מימוש הייחודיות של כל אחד. הדיסקומוניקציה הזו,שרוחה שזורה בכל רובד בקשר שלכם,גורמת לו להבליט את בגרותו המנטלית שאת מרגישה מרוחקת מכוונותיה. לך הדיסקומוניקציה הנ"ל גורמת להתרחק מעט מהמטרות שהותוו בעבר לקשר הזה,וללכת אל מקום לא נודע בתוכך,מתוך החלטה מודעת ורציונלית. ניתן לראות בעתיד הקרוב התחלה של הבנה ביניכם,ולמרות שהיא תהיה התחלתית ביותר,היא יכולה להוות אבן בניין ראוייה ויציבה דיה לבניית אותו בסיס שאינו קיים. מערכת היחסים שלכם הפליגה לאי כבד ועמוס רגשית,וספינתכם בסכנת שקיעה עקב חוסר תיאום ביניכם בקשר למה שכל אחד רוצה... מעוף,ריגוש,חיוניות,ואולי גם קצת מין – סקיצור מעט תבלון לא יזיק כרגע,שיעלה קצת ריח חושני באפכם ויגרום לכם להיזכר... למערכת הזו יש פוטנציאל מעולה להגיע לשלב ששניכם מגיעים לבשלות רגשית,שלב שיאפשר לשניכם להתבונן על המצב הנוכחי בחצי חיוך,ולהבין טוב יותר את צרכיו של כל אחד לחוד,וביחד. הסיפור שבו התחלתי משתלב יפה מאוד בסיפור שלכם,זאת משום ששני החברים שהתחרו בשבירת הקיר יכולים לאמר שניצחו. אם מטרתו של זה ששבר את הקיר הייתה לשבור את הקיר,ומטרתו של השני הייתה לא לשבור אותו,שניהם ניצחו,לא? לפעמים במערכת יחסים שני הצדדים מעוניינים לשמור על הקיים ולפתחו. אבל בעוד אחד הולך ימינה ושמאלה,השני עולה ויורד. כלומר תנועה שניהם עושים-אבל הראשון אופקית והשני אנכית. לא ייפגשו השניים,אלא אם יחדלו מהתנועה הבלתי פוסקת,ישאלו אחד את השני על דרכו ומטרותיו. אז,אולי,אם יסכימו על דרך משותפת שתספק את צרכיו המינימליים של כל אחד,ישקיעו את אותה אנרגיה-אבל הפעם,באותו כיוון. יום נעים

longshut1

New member
נ.ב

נ.ב בעוד הוא חושב שאת הנשיות בהתגלמותה,ושהוא משמש ככלי הכלה ראוי,את סבורה שההתפתחות שאת כמהה לה כרגע חיונית להפיכתך לאשה שאת רוצה ויכולה להיות. בעוד שאת סבורה שהפגנת הרגשות שלו אינה במקומה,אינה מפותחת ומפוכחת דיה,אפילו שהיא כנה היא איננה הכלי הנכון לטפל במצב הנוכחי,הוא סבור להיפך.

longshut1

New member
חלק4-כנראה נמחק

סיכום: היעדר בסיס משותף ששני הצדדים מסכימים עליו,בסיס שמשמש לבניית זוגיות-בולט. הבסיס שאת רוצה לפתח יורכב משני אנשים שלמים,שפיתחו כל אחד לחוד את מגוון יכולותיהם ותשוקותיהם האינדיבידואליות. הבסיס שהוא רוצה(וחושב שאת רוצה) הוא הכימיה,האהבה,העבר המרגש שהיה ביניכם. אידיאל הזוגיות לפיו הוא של חצי ועוד חצי. כלומר,לדעתו מיקוד האנרגיות של שני הצדדים בזוגיות תטמון בחובה מאליה את מימוש הייחודיות של כל אחד. הדיסקומוניקציה הזו,שרוחה שזורה בכל רובד בקשר שלכם,גורמת לו להבליט את בגרותו המנטלית שאת מרגישה מרוחקת מכוונותיה. לך הדיסקומוניקציה הנ"ל גורמת להתרחק מעט מהמטרות שהותוו בעבר לקשר הזה,וללכת אל מקום לא נודע בתוכך,מתוך החלטה מודעת ורציונלית. ניתן לראות בעתיד הקרוב התחלה של הבנה ביניכם,ולמרות שהיא תהיה התחלתית ביותר,היא יכולה להוות אבן בניין ראוייה ויציבה דיה לבניית אותו בסיס שאינו קיים. מערכת היחסים שלכם הפליגה לאי כבד ועמוס רגשית,וספינתכם בסכנת שקיעה עקב חוסר תיאום ביניכם בקשר למה שכל אחד רוצה... מעוף,ריגוש,חיוניות,ואולי גם קצת מין – סקיצור מעט תבלון לא יזיק כרגע,שיעלה קצת ריח חושני באפכם ויגרום לכם להיזכר... למערכת הזו יש פוטנציאל מעולה להגיע לשלב ששניכם מגיעים לבשלות רגשית,שלב שיאפשר לשניכם להתבונן על המצב הנוכחי בחצי חיוך,ולהבין טוב יותר את צרכיו של כל אחד לחוד,וביחד. הסיפור שבו התחלתי משתלב יפה מאוד בסיפור שלכם,זאת משום ששני החברים שהתחרו בשבירת הקיר יכולים לאמר שניצחו. אם מטרתו של זה ששבר את הקיר הייתה לשבור את הקיר,ומטרתו של השני הייתה לא לשבור אותו,שניהם ניצחו,לא? לפעמים במערכת יחסים שני הצדדים מעוניינים לשמור על הקיים ולפתחו. אבל בעוד אחד הולך ימינה ושמאלה,השני עולה ויורד. כלומר תנועה שניהם עושים-אבל הראשון אופקית והשני אנכית. לא ייפגשו השניים,אלא אם יחדלו מהתנועה הבלתי פוסקת,ישאלו אחד את השני על דרכו ומטרותיו. אז,אולי,אם יסכימו על דרך משותפת שתספק את צרכיו המינימליים של כל אחד,ישקיעו את אותה אנרגיה-אבל הפעם,באותו כיוון. יום נעים

Pheon

New member
תשמע יקירי..

אתה ממש ממש מעולה. לא רק שהעלת נקודות חשובות שידעתי על קיומם, אלא גם נקודות שלא ידעתי כי הן קיימות. בשני הצדדים. אני מודה לך מקרב לב. אין לי מילים
תודה C.

longshut1

New member
my pleasure:)

אני עוד אחזור אלייך עם הפריסה הזו,משום שיש שם עוד כמה מורכבויות עדינות,עד כדי כך שקשה לי להעלותן על כתב. יש לכם משהו טוב,שעובר תהליך טוב,ואם תשימו לב לפרטים הקטנים בחייו של כל אחד,ותקדישו לכך תשומת לב ראויה,יהיה לכם שם משהו לא טוב,אלא מדהים. בהצלחה ויום נעים

Pheon

New member
אני רוצה לספר לך משהו

אני כ"כ רוצה לקום בבוקר ולהרגיש שהכל יהיה בסדר כמו שאמרת: "יש לכם משהו טוב,שעובר תהליך טוב,ואם תשימו לב לפרטים הקטנים בחייו של כל אחד,ותקדישו לכך תשומת לב ראויה,יהיה לכם שם משהו לא טוב,אלא מדהים". אני מקווה שהכל יסתדר. תודה רבה רבה לך
אם היתה איזו שהיא דרך שבה הייתי יכולה להודות לך אז היא היתה מנוצלת
C.

למעלה