Phd בארצות הברית

22wings

New member
Phd בארצות הברית

שנה הבאה אני מסיים לימודי הנדסת תוכנה בארץ ואני מתכנן להגיש בקשה למספר אוניברסיטאות בארצות הברית למסלול הישיר לPhd. יש לי ממוצע ציונים גבוה וגם ציון גבוה בחלק הכמותי של ה- GRE. מה הסיכויים שלי להתקבל ובמילגה טובה ? אין לי המלצה מפרופסור או משהו כזה. בתיכנון שלי להגיש לכמה מקומות במקביל (במידה ודמי ההרשמה לא גבוהים). עוד שאלה: לאנשים שלמדו או לומדים בארצות הברית, על איזה אוניברסיטאות אתם ממליצים? (לא MIT כאלה שלא יהיה לי סיכוי להתקבל..). תודה!

אתה חייב מכתבי המלצה טובים

מפרופסורים, אחרת תהיה לך בעיה גדולה להתקבל. לגבי אוניברסיטאות, תבדוק לפי דירוג - יש אתר באינטרנט שמדרג אוניברסיטאות לפי מחלקות, אני בטוחה שמישהו מחברי הפורום יוכל להפנות אותך אליו.

22wings

New member
לא הכוונתי לדירוג

כמובן שדירגו זה חשוב אבל את זה אני יכול להשיג בקלות באתרים שמדרגים אוניברסיטאות. התכוונתי יותר בקטע של המלצה של ישראלים שלומדים או למדו איפשהו שארצות הברית ויכולים להמליץ לי על אוניברסיטה שיש שם אווירה טובה, קהילה גדולה של ישראלים, תנאים טובים (מלגה גבוהה), וכו'.. תודה.

Taliy

New member
לגבי רישום

מתנצלת מראש, עוד לא קראתי את התגובות שמעלי
בכדי לחפות על הציון בחלק המילולי של הGRE אתה צריך ציון גבוה בטופל. בד"כ מבקשים בסביבות ה-250 וציון של 4.5 בחיבור. חובה לפחות שני מכתבי המלצה ממרצים שמכירים אותך (אצלי ביקשו 3), רצוי שהם יהיו מנוסחים היטב. לגבי שכ"ל, אני הייתי מכוונת לכמה מגזרים ולא דווקא לאוניברסיטאות של מדינה. לאוניברסיטאות מבוססות יש יותר תקציב וכך גם המילגות יותר גבוהות. באוני של מדינה השכ"ל יותר נמוך משמעותית. דמי ההרשמה הם 50$ בערך (תלוי במקום), אל תשכח שאתה צריך עותקים מתורגמים של כל המסמכים, התרגום צריך להיות רישמי.. אתה יכול לנסות GMU (george mason university) שבוירגיניה. יש כמובן גם את caltech וברקלי (אוניברסיטת מדינה), וקורנל שבצפון נ"י. יש לך איזור מסויים (אגב עדיף לדעתי להתרחק ממקומות בהם המחיה יקרה )

22wings

New member
תודה, וכמה שאלות..

לגבי מכבתי המלצה ממרצים, האם מרצים מכאן תופסים או שזה חייב להיות מרצים מארצות הברית ? לגבי אוניברסיטאות, איך אני יודע איזו של מדינה ואיזו פרטית ? ולמה שיהיה אכפת לי אם שכר הלימוד נמוך או לא?, הרי אני אמור לקבל מילגה ולא לשלם כלום. לגבי איזור, אני מעדיף איזורים יותר של זרים וישראלים מאשר אזורים של אמריקאים נטו. נכון שניו יורק מאוד יקרה אבל אולי עדיף לשלם יותר להיות באוניברסיטה שיש בה עוד ישראלים מאשר להיות במקום שיש בו רק סינים ואין עם מי לתקשר. יצא לי לראות באתר של USANEWS דירוג של אוניברסיטאות וגם היה שם ממוצע של הדוקטורנטים להנדסה במבחן ה- GRE בחלק הכמותי והאנליטי. בכמותי זה היה 780 שזה עוד סביר, אבל באנגלית היה משהו כמו 770 וברור לי שאני יכול לחלום כדי להגיע לציון כזה.

BigMatilda

New member
כמה תשובות

מכתבי המלצה - ברור שמהארץ, כל הרעיון זה שהם רוצים מישהו שממש מכיר אותך ואת הרמה שלך ויוכל לתת להם הערכה אמיתית. מן הסתם מבין המרצים בארת עדיף שתלך על פרופסורים מפורסמים, או בעלי תפקידים (מישהו שיכול לחתום "ראש החוג" או משהו). הרשמה לכמה מקומות - תירשם לכמה מקומות במקביל, בכמה רמות שונות - שניים מהחמישיה הפותחת, שניים מה-5-10, ועוד כמה מה-10-25. רוב מי שלומד איתי נרשם לחמש-שמונה מקומות. בראיה של ההוצאות העצומות שיהיו לך מעצם המעבר והחיים בחו"ל כסטודנט, העוד 100 דולר האלה זניחים. ושווה לנסות להירשם גם למקומות שנראים לך חלום רחוק - מי יודע. אני התקבלתי ל-MIT ולא התקבלתי לאוניברסיטת סיאטל. לך תדע לאיזה פרופסור חסר איזה סטודנט כרגע. עוד ישראלים - זה אולי חשוב יותר אם אתה מתכוון להגיע עם ילדים, אבל עם זה רק אתה, הייתי ממליצה למצוא מקום שפוט יהיו בו הרבה זרים, הלי קשר לכן/לא ישראלים. בעיני חלק גדול מהחוויה של ללמוד בחו"ל זה הקשרים הבינ"ל האלה, והאפשרות להכיר תרבויות אחרות. ציון 770 במילולי בGRE - לא נשמע הגיוני, בעיקר לא בפקולטה מדעית. שווה לברר עם סטודנטים אמיתיים כמה היה להם.

למעלה