PGP

Scipio

New member
PGP

סתם מעניין אותי - כמה אנשים פה 1. מכירים את זה? 2. שיחקו עם זה? 3. יש להם מפתח מפורסם באיזשהו DIRECTORY? 4. משתמשים בזה באופן קבוע?

philips

New member
הממ

שיחקתי , מכיר , לא משתמש קבוע ולא מפרסם מפתח בעיקר בגלל שאין לי דברים סודיים יותר מדי

אלדד26

New member
אני

מכיר את זה, שיחקתי עם זה, התקנתי את זה באאוטלוק בבית והשתמשתי בזה בפועל במשך תקופה של שנתיים עם עוד שני חברים.

WarLord

New member
ולפי הסדר

1. מכירים את זה? - כן 2. שיחקו עם זה? - המון 3. יש להם מפתח מפורסם באיזשהו DIRECTORY? -בווווווודאי
4. משתמשים - לעיתים...

yariv~2

New member
ולשאלה החשובה ביותר.

מה זה??? אפשר הסבר לאלה שמעונינים ללמוד?

philips

New member
הממ...

Pretty Good Privacy... יוזמה חופשית המקנה לאדם הפרטי את היכולת לשמור -להצפין את המידע שלו ברמה גבוהה מאוד בעת שליחה על רשת ציבורית (אינטרנט) ובכלל... מבוסס על רעיון של מפתח פרטי ומפתח ציבורי. (ומפתח שבדי...) כל מה שתרצה לדעת על PGP תמצא בקישורים הבאים http://directory.google.com/Top/Computers/Security/Products_and_Tools/Cryptography/PGP/Software/?tc=1

פשוש2K

New member
הסבר קצת קלוקל לעסק הזה

PGP זה אלגוריתם הצפנה חכם. הוא בנוי באופן כזה שהאלגוריתם לפענוח הודעה הוא ידוע מראש, אבל על מנת לפענח את ההודעה יקח שנות-מחשב. הרעיון הוא שיש שני מפתחות. אחד פרטי והשני ציבורי, כאשר שניהם מורכבים ממספרים ראשוניים גדולים מאוד. כאשר מישהו רוצה לשלוח לך הודעה מוצפנת, עליו להצפין אותה בעזרת המפתח הציבורי שלך, ואתה יכול לפענח אותה בעזרת המפתח הפרטי שלך. כאשר אתה שולח הודעה למישהו, אתה שולח עם המפתח הציבורי שלו. הפטנט הוא שההצפנה היא על בסיס של מפתחות הבנויים ממספרים ראשוניים ארוכים מאוד, דבר שמקשה על הפיצוח. כל אדם שניגש לפצח מסר מוצפן, יודע שעליו לחפש דרך מספרים ראשוניים. הקץ´ הוא בלמצוא מספרים ראשוניים גדולים, והבעיה העיקרית היא שכל תוכנית אסמבלר שעובדת עם מספרים ראשוניים (בעצם עם מספרים לא זוגיים ומספרים שאינם חזקה של 2) היא איטית יותר ולא יעילה. זה בגדול. גדולים וחכמים ממני שלחו לך קישורים לחומר רלוונטי, אז תקרא ו... תחכים גם אותנו! נ.ב. הקורס בקריפטולוגיה מתחיל בעוד שלושה שבועות, אשמח לשתף אתכם בחומר הנלמד. ~פשוש~

antidot

New member
כמה הערות קטנות

PGP זה לא אלגוריטם. האלגוריטם בהם ניתן להשתמש בPGP (לפחות בFreeware) הם: TripleDES IDEA CAST AES Twofish אורך המפתח של CAST ו-IDEA הוא 128BIT אורך המפתח של Triple-DES הוא 168BIT כאשר CAST הוא הדפולטי והוא "שידרוג" של TripleDES. הבעיה עם TripleDES היא שבצורה אנליטית ניתן לצמצם את מספר האפשרויות בניסיון פיצוח הקוד. PGP עובד בצורה הבאה: 1) דחיסת המידע 2) יצירת Session Key חד פעמי על בסיס תנועת עכבר ולחיצות על מקשים באותו רגע. 3) המידע מוצפן על המפתח הזמני 4) המפתח הזמני מוצפן בעזרת המפתח הציבורי 5) התוכן המוצפן והמפתח המוצפן מועברים (ראו תמונה) המפתחות לא בהכרח מספרים זוגיים. הSEED שלהם מבוסס על תנועת עכבר ולוח מקשים והSEED מתחדש כל פעם שמשתמשים בתוכנה. ואת החומר הכי טוב על PGP מצאתי בקובץ PDF המגיע עם ההתקנה של התוכנה ומכיל את כל ההסברים האלה. Antid0t

yariv~2

New member
אמממ...

מה אומר, אתם מתכנתים למופת... כותבים כאלה תשובות גם בפורים? סביבי כולם מסטולים...
את ההסבר הראשון כבר הכרתי בעבר (ומצטער על בזבוז הזמן לשווא) את השני אני עדיין מנסה להבין
תודה רבה לכולםם על המידע...

philips

New member
המממ...

דווקא אחת היכולות שלי שלא נפגעת מהרבה אלכוהול - זה היכולת לתכנת.... מעורר תהייה..

למעלה