Persepolis in Iran

פרויז1

New member
דוטקצ'י ! איזה תגובה את רוצה?

זה היה שעשוע יפה ! הציון "הגבוה ביותר". זה היה קל. תביאי עוד !

דוטקצי

New member
יש שם קובץ להורדה, ואחר כך יש לפתוח-הוא מרתק!

פרויז1 -זו היא אי הבנה מצדך-נראה לי שלא פתחת את הקובץ ונכנסת לשעשועון, יש שם קובץ להורדה, ואחר כך יש לפתוח-הוא מרתק!

פרויז1

New member
את יכולה לפתוח את הקובץ, ולתת לנו

קישור לקובץ הפתוח! דוטקצ'י2 ! את יכולה לפתוח את הקובץ ואחר כך לתת את הקישור?

דוטקצי

New member
הפעם יצליח לך -לך על פי ההוראות שלי,

-בוקר טוב!!!!! יש סדר פעולות,פרויז ,עליך ללחוץ על הקישורית הכחולהשבפורום, בדף שנפתח למטה כתוב"הקובץ בטעינה" חכה מספר שניות,(אל תתפתה לפרסומות) אחר כך מופיעה כיתובית , למטה,"הקובץ ניתן להורדה" אתה לוחץ עליו,נפתח עמוד לוחץ פתח,נפתחת מצגת יפיפיה, פרויז1אתה מתפתה לפרסומות,אני מקווה שהפעם יצליח לך, הצעתך-"לפתוח את הקובץ ואחר כך לתת את הקישור"לא ניתנת לביצוע כי המצגת כבדה= אבל שווה, כנראה שאת הקישוריות ששלחתי אף פעם לא פתחת-ולכן לא הגבת- הפעם יצליח לך -לך על פי ההוראות שלי,

פרויז1

New member
יפה ומרתק דוטקצ'י !

אני מקבל ים חומר פרסי יפייפה ! אבל מה שאת נתת, יפה במיוחד. תודה.

מעפן1

New member
זה לא מופיע ב- GOOGLE EARTH

אני מחפש בעיר המדאן את קבר אסתר ומרדכי זה לא מופיע שם . מקסימום הקבר העתידי של אחמדינג'ד

מעפן1

New member
פרספוליס = שושן הבירה

איזה מצגת יפה !
אולי תוכל להביא בבקשה מצגת עם הקבר של אסתר המלכה ומרדכי היהודי ?

דוטקצי

New member
מעפן1 ,תדפדף הרבה אחורה ותמצא חומר /מצגות

מעפן1 שלום, בעבר כשהייתי פנוייה יותר, העלתי קישוריות רבות ויפיפיות בנושא -אירן, תדפדף הרבה אחורה ותמצא חומר מרהיב ביופיו, בהצלחה דוטקצ'י

דוטקצי

New member
פרספוליס

פרספוליס פרספוליס אתר מורשת עולמית חורבות פרספוליס במדינה איראן האתר הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי בשנת 1979, לפי קריטריונים 1, 3, 6 פרספוליס פרספוליס (בפרסית: تخت جمشید תָ‏חְ'תֵ גַ‏'מְשִיד או پارسه פארסה) הייתה עיר הבירה הרשמית של הממלכה הפרסית. היא נבנתה בתקופת שלטונו של כורש, בסביבות 560 לפני הספירה. ישנם חוקרים הסבורים כי פרספוליס מעולם לא נבנתה במלואה ולא שוכנה או שומשה מעולם[1]. פרספוליס ממוקמת כ-70 ק"מ צפונית-מזרחית לעיר שיראז במחוז פארס באיראן. בפרסית עכשווית האתר נקרא "תאחתה ג'משיד" (הכס של ג'משיד) או "פארסה". בקרב הפרסים בעת העתיקה, העיר הייתה ידועה בתור "פארסא", כלומר "עיר הפרסים". האינטרפרטציה היוונית לשם הפרסי מורכבת מחיבור- Περσες (פרס, משמע: פרסים) ו-πόλις (פוליס, משמע: עיר). [עריכה] בנייההמבנים העתיקים ביותר בחורבות פרספוליס מתוארכים בערך לשנת 515 לפנה"ס. הארכאולוג הצרפתי, אנדרה גודאר, אשר חקר בפרספוליס בשנות השלושים במאה ה-20, האמין כי היה זה כורש הגדול אשר בחר את מיקומה של פרספוליס, אך היה זה דריווש הראשון שהקים את האתר. דריווש הורה על בניית ארמון אפדאנה, "אולם הוויכוחים" ובית האוצר המרכזי וסביבתו, אשר הושלמו בתקופת שלטונו של בנו, חשיארש הראשון. המשך הבנייה הותמדה עד קץ השושלת האחמנית.

למעלה