PERI מדווחת Q1

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
מצגת
Perion EC Q1 2025

עמוד 27 - וואלה מפתיע :oops:
הייתי בטוח ששיחקו אותה בעידכון המדדים ובלעו בלוקים של סחורה (היה היצע של 200 מלשח). מסתבר שלא. עד כה קנו בסה"כ 3M מניות (גם אם נתפרע לפי 10$ זה יוצא 30M$, איפה שאר ה 70 ? )
הקיצר יש עוד הרבה תחמושת בטנק הבייבק. מנחש שבגלל זה המניה עולה (בסדר, גם מעלים תחזיות, אבל זה לגמרי לגמרי הפתיע אותי, הייתי בטוח במיליון אחוז שינצלו יפה יפה את ההזדמנות הנדירה שתעודות הסל חייבות למכור בלוקים של סחורה, זהו, אין את זה יותר)

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
מצגת
Perion EC Q1 2025

עמוד 27 - וואלה מפתיע :oops:
הייתי בטוח ששיחקו אותה בעידכון המדדים ובלעו בלוקים של סחורה (היה היצע של 200 מלשח). מסתבר שלא. עד כה קנו בסה"כ 3M מניות (גם אם נתפרע לפי 10$ זה יוצא 30M$, איפה שאר ה 70 ? )
הקיצר יש עוד הרבה תחמושת בטנק הבייבק. מנחש שבגלל זה המניה עולה (בסדר, גם מעלים תחזיות, אבל זה לגמרי לגמרי הפתיע אותי, הייתי בטוח במיליון אחוז שינצלו יפה יפה את ההזדמנות הנדירה שתעודות הסל חייבות למכור בלוקים של סחורה, זהו, אין את זה יותר)
פריון הודיעה על רכישת חברת AI. אני מנחש שיהיו עוד פשיטות כאלה על הקופה עד שתתרוקן.

dw

Well-known member
מנהל
פריון הודיעה על רכישת חברת AI. אני מנחש שיהיו עוד פשיטות כאלה על הקופה עד שתתרוקן.
נכון אבל זה גם תלוי בביצועים העתידיים שינבעו מהרכישה הזו.
הם צריכים לייצר אוסטדו, כזה שיחליף את הקופקסון קשישא (במקרה שלהם, חיפוש של מיקרוסופט)

dw

Well-known member
מנהל
OK, הנה ציטוט:
  • As of May 12, 2025, the Company repurchased a total of 9 million shares, at a total amount of $79.3 million.

כלומר הם כבר קנו בערך 80M$ מתוך תוכנית של 125M$, כלומר הם כן קנו בלוק בעידכון המדדים (כך שהניחוש המקורי שלי כן היה נכון) אולם הם צריכים לחפש בשוק עוד מוכרים בהיקף 45M$ . לא פשוט.
מי מתנדב למכור להם? :D

dw

Well-known member
מנהל
אגב, שמתם לב שהנייר כבר בשווי של מיליארד וחצי שקל?
אם ימשיך ככה, ונגיד שיגיע לאזור ה 2 מיליארד תוך כמה חודשים אז... הופה הופה, חוזרים חזרה לת"א90. וואלה :oops:
כלומר גופים ממולחים עוקצים את תעודות הסל למכור להם בזול סחורה בהיקף 200 מלש"ח ומוכרים להן אח"כ אותה חזרה ביוקר. וואלה תעלול לא רע :-P:

yel5

Well-known member
החזקתי את המניה בעבר.
למרות שקיבלתי מאנליסט שניתח אותה בעבר המלצה שלא להתקרב, החלטתי היום לקנות את המניה.
החברה רשמה ירידה דרמטית בהכנסות רבעון 1 שהביאה להפסד נקי.
המזומנים ושווי מזומנים הם 360M$ בעוד ששוי שוק היום הגיע ל 445M$ כך ששווי המזומנים משווי החברה הוא די גבוה - 81%.
שווי הפעילות די נמוך - 85M$ בלבד.
הסיבות שקניתי היום הן (1) קופת מזומנים גדולה, (2) התחזית הגבוהה לשנת 25 ו (3) רכישת חברה שתתרום לרווח עוד השנה.
ה-EBITDA המתואם לשנת 2025 אמור להגיע ל ~ 45M$ ולסיים את השנה ברווח נקי.
לשמחתנו, אני כותב לאחר שהמסחר הסתיים בניו יורק עם עליית המניה ל 10.78$. המניה צפויה לפתוח מחר בת"א בעליה סביב 5%.

משקיע88

Well-known member
החזקתי את המניה בעבר.
למרות שקיבלתי מאנליסט שניתח אותה בעבר המלצה שלא להתקרב, החלטתי היום לקנות את המניה.
המזומנים ושווי מזומנים הם 360M$ בעוד ששוי שוק היום הגיע ל 445M$ כך ששווי המזומנים משווי החברה הוא די גבוה - 81%.
הסיבות שקניתי היום הן (1) קופת מזומנים גדולה, (2) התחזית הגבוהה לשנת 25 ו (3) רכישת חברה שתתרום לרווח עוד השנה.
לשמחתנו, אני כותב לאחר שהמסחר הסתיים בניו יורק עם עליית המניה ל 10.78$. המניה צפויה לפתוח מחר בת"א בעליה סביב 5%.
החזקתי את המניה בעבר.
שיהיה בהצלחה. אינני נוגע במניה מתוך חוסר אמון בהנהלה. אינני מאמין ביכולת הניהול שלהם וגרוע מזה, לדעתי נוצר ניגוד עניינים בין ההנהלה והמשקיעים.

fortunes

Member
מדויק.
גם העקיצה היפה של דורון גרסטל רגע לפני שהכל קורס.
מקצוען.

dw

Well-known member
מנהל

yel5

Well-known member
לאור היקף המזומנים הנאה והפיכת תרחיש השתלטות (בדרגות שונות) לריאלי - אולי המניה כעת אטרקטיבית יותר לאחזקה?
לא מחזיק.

משקיע88

Well-known member
יכול להיות, אבל מי שנגועים בנוכלות עלולים לעקוץ שוב ושוב. משאיר את החברה הזאת למתמחים בסוג כזה של השקעות.

dw

Well-known member
מנהל
אני לא הכרתי את החברה בעבר, והגעתי אליה באקראי, דרך עידכון המדדים, כך שמבחינתי נכנסנו לנייר לפי תמחור נהדר (סביב המזומן, כלומר את הפעילות קיבלנו בחינם), ואם בהמשך שינוי הפעילות יוכיח את עצמו אז להערכתי נוכל לעשות פה טרייד יפה מאד (אני כבר מורווח אך לא בוער לי במיוחד לממש רווח, לא מפריע לי להישאר בנייר עוד שנה שנתיים, כדי לראות אם השינוי שמבצעת ההנהלה מוכיח את עצמו).
כמשקיע פרטי קטנטן אני מברך על המיליטנטיות של וליו בייס והפניקס, ושמח על כך שיש גופים מוסדיים לא אדישים.

פריון מבטלת את "גלולת הרעל" אחרי הדרישה של ווליו בייס והפניקס - גלובס

משקיע88

Well-known member
החברה מזכירה לי את בבילון הזכורה לרע. היא התחילה בגרסת דוא"ל מקושקשת ועברה למוניטאציה של פרסומות בינג עד שהסוס הזה נגמר. כעת עסוקים במציאת פתאים חדשים.

dw

Well-known member
מנהל
להבנתי הם בתהליך של החלפת תחום פעילות. האם יצליח? קטונתי. כאמור עד לפני כמה חודשים בכלל לא הכרתי אותם, כך שאין לי יומרה להבין בתחום האדטק, אולם לאור העלאת התחזית כנראה שהשד פחות נורא משחשבו.
כרגע אני לגמרי יכול להבין את החשש שאתה מציג ולכן מעריך שעם הזמן, ככל שיצליחו להראות שהחלפת הפעילות מבוצעת בסדר, או אז השוק יהיה נכון לתמחר את הנייר גבוה יותר.

משקיע88

Well-known member
בעיני הבעיה היא בכלל שבהעדר בעל שליטה ההנהלה מנסה למקסם את רווחיה על חשבון בעלי המניות בשיטות נפסדות. גם אם החברה תצליח זה לא יגיע לכיסי בעלי המניות.

למעלה