perfect sense

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gif לחלוטין צודק../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif גועל נפש

איזה מזל שההופעה הייתה מ-ד-ה-י-מ-ה ברמות בלתי יתאורות שלא חשבתי והתעצבנתי על העניין הסימלי הזה. עכשיו שזה כבר מאחורי אולי תהיי התקוממות ..

Liorking

New member
צודק במאה אחוז!

צעקתי בוז כששרו את זה, כאילו שזה באמת אותו דבר. הגרמנים רצחו לנו 6 מיליון - שליש מהעם שלנו, ואנחנו עשינו דבר דומה לערבים. הוא שכח את השורה Arabs killed the Jews. שיחיה פה קצת לפני שהוא מותח עלינו ביקורת, כמו שהוא חי בלבנון. סתם הלצה, יהיה נורא מצחיק אם יצלמו אותו אוכל חומוס. יהיה נחמד אם גם יגידו לו "you like this? now there's not enough of it because of you, motherfucker. Next time, don't do that stupid gesture".

נראה אותך קורא לווטרס motherfucker

בתלת-מימד. נו, נראה אותך. העיקר שנהנית מהמופע, מה?

Liorking

New member
העיקר כן

אבל יכול היה להיות יותר מהנה אם זה היה בפארק הירקון ובלי שטויות פוליטיות.

danshtr

New member
צודק ../images/Emo45.gif

נכון, אני יודע שהוא לא באמת מבין מה קורה פה, והמשפט שלו בשיר יצרה השוואה מאוד אומללה, אבל לא התאפקתי וצעקתי בוז! וגם הרבה מסביבי צעקו בוז. רוג'ר הוא בסך הכל בנאדם. אין לי מושג מה הדעות האשיות שלו וממש לא איכפת לי. העיקר שהוא עושה מוזיקה טובה וכאומן, הוא מבדר אותנו. חוץ מזה היתה הופעה מצויינת.

balki80

New member
איך אפשר..

להפריד בין האומן והדיעות שלו? יש לציין לפני הכל, שאני מסכים עם דיעותיו, מה שגורם לי להתחבר למוזיקה עוד יותר. אני לא מבין איך אנשים יכולים לאהוב את המוזיקה שלו, שזרועה בדיעותיו, ופשוט להתעלם מכך שהם לא מסכימים איתו בצורה כל כך קיצונית. זה לא סוג של צביעות? אני לא הייתי מסוגל לעשות את זה. (זה לא אומר שאני אוהב באופן אוטומטי כל אומן שדיעותיו תואמות לדיעותיי- אבל לא הייתי מקשיב לאומן שבאופן קיצוני לא תואם את דיעותיי ולא חשוב עד כמה המוזיקה שלו נהדרת..הדיעות שלו היו הופכות את המוזיקה "ללא נהדרת" יש להניח) אתה לא אוהב את דיעותיו, אז גם אל תלך לראות את ההופעה, ואל תקשיב לשירים שלו. שמעתי מישהי בהופעה שאמרה "מה איכפת לי מהדיעות שלו, העיקר שאני אוהבת את המוזיקה" (?!)..המוזיקה והדיעות שלו הם בלתי נפרדים. הם משלימים זה את זה. זה שווה ערך לעצימת העיניים והאוזניים ולהתעלם ממה שקורה בשטח. זה האדם, אלו דיעותיו, והמוזיקה שלו מושפעת מכך. ואם אתה מקשיב למשהו שאתה לא מסכים איתו יש כאן בעיה. קראת פעם את הטקסטים של השירים...? איך אתה יכול להגיד שאתה אוהב את המוזיקה אם על כך צעד ושעל בשירים יש שורה שכנראה אתה לא תסכים איתה? (מסר אנטי מלחמתי כזה או אחר) המוזיקה של פינק פלויד ו-ווטרס זה הרבה יותר מבידור, זאת אמירה. נ.ב כל הקטע הזה שאם הוא לא גר כאן, הוא לא מבין מה קורה כאן זה די שטות. מכיוון שאני גר כאן, וגם אני מסכים עם ווטרס ידידנו.

balki80

New member
עוד משהו קטן

הייתי חשוף בזמן ההופעה ללא מעט הערות גזעניות לגבי אתר ההופעה, והופעות החימום. הרי לא חשבתם שהוא בחר במקום, ובהופעות החימום האלו במקרה נכון? אלו הם גם חלק, למרבה ההפעתה, מביטוי של דיעותיו. אם ידעתם שדעתכם היא כזאת, למה טרחתם לבוא? רק כי אתם אוהבים את המוזיקה? שוב, אין דרך להפריד את המוזיקה ודיעותיו של האיש. היה ממש צורם לשמוע את כל ההערות הגזעניות. סוג של צביעות. לחשוב ככה אבל מצד שני להתלהב נורא משירים שונים ומשונים שהוא ביצע. ואלו שלא אהבו את מופעי החימום (והייתי ליד כמה כאלה, עד שעברתי מקום), ללא מטעמי לאום, אלא סתם כך: כנראה שלא תהיו לעולם מרוצים משום דבר. אנשים שליליים.

אנשים כאלה מעצבנים אותי

פשוט בורים שרואים פיגוע בחדשות אז הם חושבים: "הערבים המסריחים האלה, צריך לשרוף את כולם".. פשוט מעצבן.. שיתחילו להקשיב קצת למסר שהמוזיקה שהם שומעים מעבירה, אולי הם יספגו קצת היגיון.

danshtr

New member
אומן ודעותיו

דבר ראשון, אני לא הולך להתוכח על נושא פוליטי בפורום הזה, אלא על "אומן ופוליטיקה". את הדעות הפוליטיות שלי אני שומר לפורומים אחרים, אם בכלל. אני חושב שהשיר הזה מדבר בהכללה, כמו רוב השירים בעולם, גם של ביאליק. הרי אף אחד לא מצפה שבכמה שורות המשורר יעלה רעיון וינתח אותו לפרטי פרטים. השורה הספציפית של "הגרמנים הרגו...." היא דוגמא מצויינת. הוא לא כתב "הגרמנים רצחו 6 מליון יהודים מתוך כוונה להשמיד, היהודים הרגו 100,000ערבים כחלק ממלחמה (לא משנה האם היא צודקת או לא, כי הכוונה היא לא להשמיד ערבים אלא לנצח במלחמה, ולמזלנו אנחנו הצד המנצח :) והערבים הרגו 10 שבויים גרמניים", רוג'ר כתב בפשטות "הגרמנים הרגו את היהודים, היהודים הרגו את הערבים והערבים הרגו את השבויים". לכן ניתן להשליך את השירה בצורות שונות למקרים ספציפיים שונים. ומכאן אני משליח את המילים של השירים למציאות כפי שאני חושב שיש להשליך אותה. מוזיקה מדברת אל הרגש לא אל הרציונאל. לא חושב שיש לרוג'ר שיר שאמור להחליף את האינטרנציונאל... :) אין לי מושג כמה באמת הדעות שלו תואמות לדעות שלי. ושוב, גם לא מעניין אותי במיוחד, כי הרי הוא טוב במוזיקה ולא בטוח שהוא פילוסוף גדול. אבל ללא ספק התוכן של השירים הוא מאוד מעניין ולפעמים אני מזדהה איתו על פי איך שאני מפרש אותו. גם אין לי מושג איך הוא בדברים הקטנים : משפחה, חברים קהילה. אולי הוא מדבר יפה על דברים גלובליים ורחוקים, אבל בדברים הקרובים אליו הוא לא מתנהג יפה? אולי הוא לא היה אבא טוב? אולי הוא השתמש בסמים קשים בצורה שפגעה בסביבתו? אולי הוא התייחס בצורה מחפירה לחברים שלו בלהקה? אולי הוא מתנהג ביהירות? בנוסף, לאורך השנים הדעות והשירים של רוג'ר משתנים. וגם שלי.

Liorking

New member
הפשטות הזו מעצבנת

בגלל שהוא לא הזכיר פרופורציות, אנשים ששומעים את השיר חושבים שבאותה מידה שהגרמנים הרגו יהודים, כך גם היהודים הרגו ערבים. ווטרס לא מזכיר את הסיבה, ואז אנשים יכולים לחשוב "אז מה אם הגרמנים הרגו יהודים, גם הם הרגו ערבים" ואז זה משווה את השואה למלחמות ישראל (שהן נהרגו ערבים). מצב כזה לא ממש יוצר סימפתיה לישראל בקרב מי ששומע את זה. זה מה שמעצבן אותי.

PERFECT SENCE- קצת סדר,אנשים

פה איבדו את הצפון לגמרי אם השיר הזה , במיוחד כאלה שלא ממש מכירים את האלבום הנפלא של ווטרס "משועשעים למוות". באלבום הזה בכלל,ובשיר הזה בפרט,ווטרס למעשה מוחה בעיקר נגד התקשורת שכל היום מתעסקת באלה הרגו את אלה ואלה הרגו את אלה. הגרמנים הרגו את היהודים(מחאה נגד גרמניה),היהודים הורגים את הערבים(מחאה נגד ישראל) והערבים הורגים את בני הערובה(מחאה נגד הערבים). ואז הוא אומר,ואלו הם כל הזמן החדשות,ובשירים אחרים(וגם בשיר שבא אחריו-והוידאו קליפ בהופעה המחיש זאת מצוין),המסר העיקרי:התקשורת מציפה אותנו בתוכניות בידור זולות ואוטמת את מוחנו לחשוב עד כדי כך,שאפילו מלחמות-שהם דבר נורא-הפכו למצרך בידורי:אנשים יושבים מול הטלוויזיה ורואים בהנאה מלחמה מצולמת,רואים את אחד הרעות החולות של האנושות כמו תוכניות הבידור,וככה הכול נהפך לבידור וככה אנו משעשעים עצמנו למוות,או משועשעים מהמוות וניהיים אדישים. זה המסר העיקרי,אין פה משהו אישי או אנטישמי נגד ישראל(הוא אדם עקרוני והוא לא סובל מבעיות כספיות,אם היה אנטישמי תאמינו לי הוא לא היה מופיע פה בכלל).

יש שרשור על הנושא

מדוע לפתוח חדש? השורות הקונטרוברסליות בשיר אינן דנות בתקשורת הבינ"ל, וראה את מה שכתבתי בשרשור.

למה נניח?

מטרתו של הפורום הוא להעלות דיונים. אם אתה חולק עלי, שטח את פרשנותך בפנינו.

thecrimsonking

New member
לא משנה הסיבה להרג כל עוד הוא הרג

שום מדינה ארגון או בן אדם לא יכול להצדיק רצח לא משנה על איזה בסיס הוא ואם הוא תגובה הגנה וכו...רצח זה רצח ומדינת ישראל רוצחת ילדים ואנשים חפים מפשע בשטחים וכו... ורוג'ר ווטרס מעביר את המסר הזה בשיר הוא לא אומר שהיהודים "רעים" הוא פשוט מעלה את השאלה איך עם שעברו עליו כאלה זוועות בשואה יכול ללכת ולעשות את אותו הדבר לעם אחר גדר ההפרדה=גטו חיסולים=קיר הטבח השחור ויש עוד הרבה דימוים ... אותו מסר הוא מעביר על הערבים ועל רבים אחרים והוא משתמש בדימוי של ישראל לא בגלל שהוא שונא אותה אלא בגלל שזה דימוי כ"כ מוחשי...! במקום לבקר את שיריו ואותו תבקרו את עצמכם אזרחי מדינת ישראל!

למעלה