PDD NOS הגדרת בזק

באבחנה כתבו לנו המלצה על כיתת תקשורת

אז התקשרתי לבית הספר הסמוך כדי לבדוק אם יש שם כיתת תקשורת (אז עוד חשבתי שזה דבר נפוץ למדי, ושיש כמעט בכל בית ספר כיתה כזו). אז שאלתי אם יש כזו, ואמרו לי, בוודאי, יש כיתת תקשורת, כיתת מחשבים, כיתת פיזיקה ועוד [היא התכוונה למגמות...].

היה משעשע למדי.

dina199

New member
והיא צדקה . כי בד"כ בכל מגמה

בכל שכבה יש כיתה אחת .

devoria2013

New member
pdd סיכום הגדרה

אז כדי "לרצות" את בורות ההמון אני צריכה להגיד שהילד שלי אוטיסט?
זה כ"כ מרגיז, וקשה לי עם זה.
בהתחלה השתמשתי ב" עיכוב התפתחותי" אבל אז אנשים חשבו שאני מכבסת את המילה "מפגר"!
מקווה למצוא הגדרה שתשב לי נוח עם עצמי ועם ידיד.

הגדרה טובה:

הבת שלי שונה מילדים רגילים היא מיוחדת במינה, דרך חשיבתה, פעולתה ראיתה את העולם שונה מהנורמה וממה שאנו מכירים אך גם זו דרך.
אני באופן אישי כששואלים אותי אומרת ללא שום בעיה הילדה שלי אוטיסטית, לא מבזבזת אנרגיות מיותרות להסתיר משהו שאין צורך להסתיר

לילד שלך, אני מניחה, יש קושי.

מה הקושי הזה?

את זה תגידי.

למשל, מתקשה ביצירת קשרים חברתיים. או קושי ביצירת קשרים חברתיים. או מבין אחרת קודים חברתיים או יוצר קשרים חברתיים ייחודיים. או מאותגר קשיים חברתיים.

או פשוט לא להגיד כלום.

כשהבן שלי היה קטן, עוד לא היה לנו אבחון והיינו באבחונים רבים שונים ומיוחדים.
לשכנה שלי היה בן בגיל של הבן שלי, והם היו באותו הגן.
ויום אחד במעלית היא אומרת לי הבן שלך קצת ילדותי, לא?
רציתי לתת לה אגרוף בבטן מרוב כעס.
רציתי להגיד לה שתסתכל על הבן שלה איך הוא נראה וכו'
בסוף אמרתי לה לא, וזהו.

לא חייבים לשתף אם לא בא לך. ואפשר גם להגיד במילים פשוטות, כן, יש לו קושי בתחום זה וזה - וזהו. לא חייבים לפרט.

dina199

New member
אני שמחתי כשבגיל 14 יכולתי להגיד מילה

אחת (אספרגר) שכללה הכל. וגם ללתת עוד קצת הסברים שזה PDD , קשיי תקשורת בין אישית וקשת אוטיבטית . זה עדיין היה לי הרבה יותר קצר מלספר את כל המגילה של קשיים , שבכלל לא ידעתי שהם קשורים אחד לשני. אז אמנם לשכנים במעלית אי צורך לספר , אבל איך להסביר את המצב (לפני האיבחון ) למורים בבית ספר ? או לקרובי משפחה באירועים משפחתיים ? היה לי קשה מאוד (מבחינת האורך) לספר את המגילות שסבוף התבררו כאילו העתקי אותן מהשאלון של טוני אטווד

dina199

New member
האם לדעתך האבחנה נכונה

והילד נמצא על הספקטרום האוטיסטי ?
לפני כמה זמן היתה האבחנה ? כי כשזה ממש טרי , באמת קשה עם המלה הזאת. (קשה עם הסטיגמה)
והצעתי קודם בשרשור לא להגיד 'אוטיסט', אלא 'נמצא על הקשת האוטיסטית'.
גם אם קשה לך עם המלה ומרגיז, הרי כשתתחילי להסביר , לא חשוב מאיפה תתחילי , תגיעי לצורך להזכיר את הספקטרום האוטיסטי כי אנשים שלא בתחום לא מכירים את כל מילות קוד האחרות. הם גם לא מכירים אוטיסטים (רק את המלה 'אוטיסט') , ויש להם תמונה בראש (כמו לרוב האנשים שלא מכירים) 'אוטיסט קלאסי סגור בבועה בעולם של עצמו' .
אז מה פלא שקשה לך עם זה ?
אבל אם כולם יסתירו , איך הסטיגמה תיעלם ? במיוחד שאי אפשר להסתיר

רנה73

New member
מוכר....

PDD לא אומר כלום לקהל הרחב. רק אולי לאלה שמכירים באופן אישי או לאנשי מקצוע.
ניסיתי להגיד "בעיות תקשורת" וקיבלתי מבט בוהה ולא מבין.
בסוף אמרתי "על הספקטרום האוטיסטי" ואז מפציע מבט של הבנה ואחריו הבעה המומה ומרחמת. בסוף אני מוצאת את עצמי מרגיעה ומנחמת את השואל

המבט הזה משאיר לי הרגשת נאחס לכל היום. דווקא האמירה "על הספקטרום האוטיסטי" יושבת לי לא רע.

אני משערת שאם יש 2 דקות נוספות, שווה אולי להסביר שהספקטרום רחב ושמסתובבים בינינו כנראה לא מעט אנשים בוגרים לא מאובחנים או מאובחנים שאינם מרגישים צורך לשתף את כל העולם ואשתו באבחון, והם מקוטלגים אצלינו בכל מיני קטגוריות כמו "מתבודד", "לא חברותי", "ביישן", "קצת מוזר", "שונה", "סנוב" וכד'....

יש ביו טיוב 4 סרטונים של נערה עם PDD NOS בת 20 מארה"ב בהם היא מספרת על חייה. עד שהגיעה לקולג' היא לא סיפרה לחבריה על האבחנה, וכשסיפרה חברתה אמרה לה "אבל חשבתי שזאת פשוט את" (במובן של "לא ידעתי שיש לזה שם, חשבתי שזה האופי שלך"). ואם נלך על התחום הבדיוני, יש סדרה מעולה שוודית/דנית בשם "הגשר". הדמות המרכזית היא חוקרת משטרה שחבריה ביחידה מכנים אותה בחיוך "מיוחדת"... בשום שלב בסדרה הזאת לא מוזכרת העובדה שהיא על הספקטרום אבל אם יש צופה שכבר מתמצא בעניינים - מבין מיד...
חברה שסיפרה לי על הסדרה - ללא קשר לבתי וללא ידיעה שמדובר בדמות אוטיסטית - תיארה אותה בתור "מגניבה" ו"מיוחדת". בביקורות אחרות על הסדרה ראיתי שכתבו "שוודית קרה" או "בעלת בעיות חברתיות"...

אין מה לעשות - רוב האוכלוסיה לא מבינה את המשמעות הנרחבת של ההגדרה, ואם יש לנו אפשרות לפתוח צוהר אפילו קטנטן אצל מישהו, אולי בפעם הבאה שהוא יפגוש אוטיסט או הורה, לפחות ייחסך מהם המבט המרחם ואולי יעלה ויבוא המבט המבין

למעלה