PCO וגלולות

WhiteSunset

New member
PCO וגלולות

אני נוטלת גלולות 'אסטל' מעל שנה פלוס מינוס בשל אקנה, שיעור שהלך והתגבר ואיחורים במחזור הגלולות פנטסטיות ואכן יש שינוי מטורף, נהייתי בדיוק אותה אחת לפני הצרות של השחלה הפוליציסטית מבחינת אקנה ושיעור- אבל עליתי עשרה קילו ואני ממשיכה לעלות. לא מדובר בעניין שאני אוכלת יותר- או אוכלת דברים יותר משמינים: לקחתי את הגלולות האלה לפני שנתיים וחצי לשלושה חודשים ועליתי ארבעה קילו, זה הפחיד אותי אז הפסקתי ליטול והשלתי ישר אפילו יותר מהארבעה קילו שעליתי ללא כל שינוי בתזונה- אפילו אכלתי יותר דברים משמינים ובכמות גדולה יותר. אותו הדבר נכון לגבי עכשיו, פעם הייתי אוכלת הרבה יותר וגם הרבה יותר ג'אנק. אז השאלה שלי היא כזאת: כרגע אני עוד מעט בת 20, אם אני אפסיק את הגלולות השיעור והאקנה יחזרו באותה מידה? יותר? כי לפי מה שהבנתי ככל שעולים בגיל זה נרגע יותר, או אולי אני עדיין בסקאלה של הגילאים הקריטיים יותר? האם קיימת גלולה אחרת שתפעל באופן יעיל באותה המידה אך פחות משמינה (שאינה יסמין)? בתודה, אני :)

PCO וגלולות

המיתוס השכיח ביותר לגבי גלולות הוא השמנה. גלולות גורמות לצבירת נוזלים שגורמת לעלייה קלה במשקל, כד 2 ק"ג. כל שארה העלייה , אם קיימת , האי בגלל אכילת יתר. הגלולה עצמה לא מכילה קלוריות כך שהיא אינה יכולה לגרום להשמנה. היא כן עלולה לגרום לעלייה בתיאבון ואכילת יתר אבל אין דבר כזה שאת לא אוכלת יותר ועולה במשקל . אז קודם קחי את זה לתשומת ליבך. אני מציעה שתרשמי במשך שבוע כל יום מה את אוכלת בדיקות ואז חשבי את מספר הקלוריות ותראי שאת אוכלת הרבה יותר ממה שאכלת ( אם את יודעת כמה אכלת קודם). לגבי הפסקהת הגלולה, בדרך כלל , יש חזרה של האקנה והשיעור באותה מידה ואפילו קצת יותר בהתחלה כי הדיכוי ההורמונלי שהגלולה עושה להורמונים שלך מוסר בבת אחת ואז יש עלייה חדה ברמתם והשפעה על זקיקי השיער והחלב בעור. דיאנה היא הגלולה היעילה ביותר למניעת אקנה ושיעור אך כל הגלולות עושות זאת במידה פחותה מדיאנה. יסמין גם עושה את זה טוב יותר מגלולות אחרות אך פחות מדיאנה.

WhiteSunset

New member
..

גם אם זה יהיה בגיל יותר מבוגר מעט השיעור והאקנה ימשיכו באותה הרמה? אז בעצם אין ממש מה לעשות עם זה? ועשיתי כבר את הדברים האלה, אלה בטוח הגלולות. גם נטלתי אותן בעבר והפסקתי , ובזמן מאוד מצומצם ירדתי את כל המשקל שעליתי.

למעלה