PBX IN A FLASH

lilimeshi

New member
PBX IN A FLASH

התחלתי לשחק עם זה כדי ללמוד העניין וגם כדי להקים לעצמי כי כיום עובדים עם CENTREX שזה אמין אבל משולל כל אופציות חכמות שאני צריך

אז....
התקנתי הPIDF על VM באמצעות הOVF שהם מספקים
רכשתי TRUNK של שישה קווים מ012
פתחתי הפורטים הרצויים בFW (מקווה שעשיתי נכון)
הגדרתי הTRUNK למיטב ידיעתי מפורומים שמצאתי (012 לא אומרים איך, רק מוסרים המידע של כתובות מן הסתם)
הגדרתי OUTBOUND למיטב ידיעתי
אותו דבר INBOUND
הגדרתי שלוחה אחת לניסיון
חיברתי אליה SOFTPHONE , שוב - למיטב ידיעתי

ומשם אני על ניסוי ותהייה ובינתיים לא הצלחתי להוציא חצי שיחה :)

מוכן לשלם לשבת עם מישהו ללמוד, אני לומד במהירות של טיל - אבל צריך KICKSTART לקבל מושגים וכיוונים מה אני עושה לא נכון

תודה לעונים :)

DuuGi

New member
תתחיל בשיחה פנימית, תתקין 2 תוכנות ותבדוק שפנימית יש לך שיחו

lilimeshi

New member
לא עובד

שמתי ZOIPER וXLITE על אותו מחשב
אחד חיברתי לשלוחה עם יוזר 1 והשניה 2
גם ביניהם אני לא מצליח להתחבר, גם במספר המלא וגם בSIP ALIAS שאם הבנתי נכון יכול לשמש לחיוג ביניהם
&nbsp
לא יודע להצביע מה אני עושה לא נכון
&nbsp
אני יכול לצרף צילומי מסך אם צריך

lilimeshi

New member
כן. הוא אומר לי YOUR EXTENSION NUMBER IS 1

שזה באמת השלוחה שממנה אני מחייג

A

adorah

Guest
קח עצת חינם: השתמש בחומרה ייעודית

חומרה עולה היום גרושים. למה לך להסתבך עם מכונה וירטואלית? למה לך לחלוק משאבים עם יישומים אחרים? אתה כבר יודע מספיק כדי לחשב משאבים נדרשים עבור האסטריסק? זו אריתמטיקה די פשוטה - בתנאי שאתה מכיר את כל הפרמטרים ובתור מתחיל, אני די בספק..תחסוך לעצמך הרבה צרות. אנחנו מסבירים את זה פעם אחר פעם ללקוחות ואחרי שהם מתנסים בכל מיני פתרונות וירטואליים הם חוזרים אלינו עם הזנב בין הרגליים.

lilimeshi

New member
איזה חומרה מומלץ?

מדובר על מרכזיה שתחזיק 14 קווים ומוציאה ומכניסה כ500 שיחות ביום
&nbsp
כרגע זה מותקן על FREEPBX שעליו אני מתאמן (אם ממליץ על הפצה אחרת - אני מקשיב) כי הPIAF פחות דיבר אלי (אם אתה ממליץ עליו יותר מעל FREEPBX או ELASTIX וכדומה, אנסה אותו בכל זאת)
&nbsp
זה יושב כרגע על שרת DELL T420 עם שני מעבדים SIX CORE V2 עם 128GB RAM ו4 דיסקים SSD 500GB
&nbsp
לפי ההתקנה המליצו להקצות 250GB אם רוצים להפעיל מאוחר יותר HA של המרכזיה. CPU נתתי שם מקסימום. זיכרון האמת אני לא יודע כמה להקצות, כרגע זה סתם על 1GB דיפולטי ללינוקס 64 ביט

A

adorah

Guest
זה כלום תעבורה ואין שום סיבה לרוץ ל64 ביט. סתם גוזל משאבים

ההפצות של 32 ביט גם יציבות יותר ונתמכות יותר.
גם מחשב גנרי דואל קור עם 2 ג'יגה זיכרון יעשה את העבודה. אבל לאופרציה כזו אני ממליץ על שרת מותגי למשל HP ML110. יעשה את העבודה בסביבות 3-3.5 אלף ש"ח. אל פסק הוא מרכיב חיוני ביותר. רצוי ON-LINE

אבל הבעייה העיקרית כפי שנראית לי היא הידע שלך שעל פי התרשמותי (סלח לי אם אני טועה) עוד רחוק מהדרוש להפעיל מערכת כזו בPRODUCTION גם אם אתה לינוקסאי מצטיין. טלקו זה עולם אחר. אצלנו אנשי הטמעה ותמיכה עוברים הדרכה של מאות שעות ועבודה בליווי של עוד מאות שעות לפני שהם מספקים שירות והתקנה באופן עצמאי.

אני חושש שאתה לא מודע למורכבות של הפעלה של מערכת כזאת. היא נראית אולי פשוטה אבל כשמתחילים לשחק איתה עלולים להיקלע לצרות - אלוהים ישמור..

lilimeshi

New member
אכן אני טירון בVOIP. לכן אני מתאמן "על יבש"

בשלב ראשון אני מקים לעצמי ומתכסח על עצמי
&nbsp
כיום אנחנו עובדים עם CENTREX, שתפקידו למות בסופו של דבר.
הרעיון הוא לבנות במקביל את הAST ולעבוד על קווים שאף אחד לא מכיר, ורק לבסוף כשהמערכת עומדת כפי שאני רוצה אותה - לנייד את המספרים לתוכה. גם אם זה ייקח חודשים. אטחן אותה עד שאלמד אותה - רק ככה אני יודע ללמוד :)
&nbsp
ולא אני לא לינוקסאי מצטיין כלל, חלש מאוד אפילו בלינוקס. אבל התרשמתי (אם אני לא טועה) שלעסקים קטנים ללא מורכבות גדולה מדי - אפשר לעשות הכל דרך ממשק הWEB
&nbsp
ואם לבסוף אראה שזה גדול עלי ואני לא מצליח להתקדם לבד - תאמין לי שבכיף גדול אשלם לך ולשכמותך לבצע העבודה :)
&nbsp

למעלה