Pathfinder: ultimate campigen

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
Pathfinder: ultimate campigen

סופסוף ספר שלא מתעסק ב101 דרכים לעזור לדמות שלך לפצפץ את היריבים שלה.
דבר ראשון, הספר הזה לוקח אותי חזרה אל הקופסא הירוקה של מו"ד, כי יש שם חוקים לצבאות, ניהול מדינות וקרב-רב.
אבל לפני, יש שם עצות לדברים שהדמויות יכולות לעשות בזמנן הפנוי, ושינוי/שיפור הרקע של הדמות.

קריאה מומלצת למען הוספת עומק למשחק.

פרט, נמק והבא דוגמאות

דווקא את חוקי ניהול הדומיניון של הקופסא הירוקה לא ממש אהבתי.
אני זוכר שבפנדרגון היו חוקים די פשוטים לקרב-רב וניהול מצור, שהתבססו פשוט על בדיקות כישרון.

DDN

New member
מבחינת חוקים

אני גם זוכר שהחוקים בקופסא הירוקה נראו לי מסורבלים, גם חוקי הקרב (למרות שבקריאה חוזרת ממרום גילי, חוקי הקרב נסבלים)

פה גם, זה לשים חוקים במקום לתת למנחה לנהל כראות עיניו (למרות שהחוקים תמיד הם המלצה), אבל מה שאהבתי זה ההכוונה, העזרה בלראות דברים שאולי לא שמים לב אליהם.
זה לא מסובך יותר מדי. אני אפרט יותר ככל שאתקדם בקריאה.

זו לא שאלה של פריפורם מול חוקים

כי באותה מידה אפשר לומר על כל דבר במשחק "מיותר לשים חוקים, עדיף שהמנחה ינהל את זה"
השאלה היא עד כמה משחק תפקידים צריך לעסוק במשחקיות של דברים כמו קרבות ענק או ניהול מערכות כשיש לזה פלטפורמות מתאימות יותר במסגרת תחביבים שונים.

זה לא אומר שאי אפשר לשחק קרבות ענקיים במסגרת משחק תפקידים - פשוט משחקים את הדמות שלך ואת מה שהיא עושה במסגרת הקרב, שמשמש כרקע - לשחק טקטית את הקרב עצמו? לא בטוח שזה המדיום הכי מתאים. למעשה, קרב-ענק מהנה למשחק טקטי יהיה מאוד לא "אמיתי" מבחינת משחק תפקידים - כי למפקד בצבא טרום-טכנולוגי אין את יכולת הפיקוד והשליטה שמשחקי קרבות כאלה משקפים ולוקחים כהנחת יסוד (בינינו - גם למפקד דיביזיה מודרנית אין אותם באמת)

למעלה