passport extension question

bobby2012

New member
passport extension question

Hi,

I'm sorry I can't type in Hebrew. I'm an Israeli citizen living in Ireland on residential status (I don't yet have enough years to apply for Irish citizenship, so the Israeli one is the only one I hold). I applied to get my passport extended via the Israeli embassy and today was told by them that I may not be able to get a full extension on it (10 years, I believe) on account of me not living in Israel.

Needless to say that was a surprise for me. This is the only citizenship I have and yes, I made a choice not to live in Israel, but I thought I was free to choose without losing my passport entitlements? Especially bearing in mind my husband is Irish and does not want to live in Israel. I just wanted to ask you if it's common practice and if one of you had to renew their Israeli passport due to lack of another citizenship, how did you get it done, how long did you get it renewed for?

Thank you.

למה לא להוציא דרכון חדש?

לפני כמה חודשים (נדמה לי, אולי שנה, אולי פחות, אולי יותר) הוצאתי בשגרירות בדבלין דרכון חדש ולא היתה בעיה.

אימייל לקבלת מידע אצלהם: [email protected]

לזכרוני ענו לי תוך יומיים שלושה, הפנו אותי לדף אינטרנט עם מה צריך להביא כדי להוציא דרכון חדש. אני חושבת שזה היה אחרי לפחות 3 שנים פה.

bobby2012

New member
Thanks

Thank you for the info. I suppose I never asked, it never occured to me an extension would be a problem. Would they not have the same reason not to issue a new one for me though? My husband and I are going there next week (I need to register him in order to get anything done with the passport), so should I be able to change my application to a new passport on the spot? They already have all my info , fee, passport photos, etc..

הכי טוב לשאול אותם

אני מניחה שיהיה חיוב נוסף להוצאת דרכון חדש ואולי צריך גם תמונות נוספות, לא הייתי מנחשת, אלא שואלת.

כנ"ל לגבי בעיות אפשריות, הכי טוב לשאול.

nadav1974

New member
כי זה עולה כסף

בעוד שהארכה אמורה/יכולה להתבצע על המקום בחינם. מה שכן, חשבתי שדרכונים ישראלים מונפקים בשנים האחרות מראש ל-10 השנים במלואן... לפחות בדרכון שלי זה ככה. הלא כן?

elley

New member
אם אני לא טועה

דרכון חדש לבגיר תוקפו עשר שנים (לקטין פחות מזה, כי לקטינים יש נטיה לגדול ולהשתנות, והתמונה צריכה להיות עדכנית ולזהות אותם). אחרי עשר שנים אי אפשר להאריך לעשר נוספות, אלא רק להוציא חדש. וכן, זה כרוך בתשלום. אם הדרכון היה בתוקף פחות מעשר שנים (כמו נגיד במקרה של קטין טינאייג'ר, שקיבל דרכון לחמש שנים נאמר אבל שכבר נראה כבגיר), אפשר להאריך עד לעשר שנים מיום הוצאת הדרכון. אחרי זה, יש להוציא חדש.

אז השאלה היא בעצם כמה זמן הדרכון שביקשת להאריך כבר היה בתוקף. אם כבר סיים את עשר השנים שלו, אי אפשר להאריך בעוד עשר אלא או להאריך בפחות מעשר או להוציא חדש.

שוב, זה מה שאני יודעת, אבל יכול להיות שאני טועה.

rona73

New member
לא כל דרכון ישראלי יהיה תקף ל10 שנים

נכון שלילדים קטנים זה לפחות שנים.אני גם יודעת שליהודים שיש להם דרכון ישראלי התוקף משתנה בהתאם לתנאים שנקבעים (לא יודעת איפה).

אני מכירה המון אנשים שהדרכון הישראלי לא תקף ל10 שנים ,אבל הם לא ישראלים!

nadav1974

New member
מי שיש לו דרכון ישראלי הוא ישראלי

בהגדרה. אולי גם מי שלא נולד בישראל מקבל דרכון ראשון לתקופה קצרה מ-10 שנים.

למעלה