PASAT TDI

Rיקש

New member
PASAT TDI

הקדמה: אין לי נסיון ברכבים! הרכב הכי "חדש" כביכול שנהגתי בו איי פעם היה פיאט אונו 92. ועכשיו לעניין, יצא לפני כמה ימים לנהוג לצפון הרחוק עם PASAT TDI אוטומטית (3 שעות נסיעה) וזו הייתה חוויה חדשה לי לחלוטין! במיוחד שאף פעם לא נהגתי על אוטומט, האוטו טס! לא פעם מצאתי את עצמי על 140 קמ"ש תוהה למה אני מרגיש כאילו אני לא זז בכלל! אז האצתי ל180 כדי "להרגיש" משהו - איזה שקט יאללה!!! איזו נסיעה חלקה!!! איזה כייף!!! - עכשיו כל זה מנקודת מבט של אחד שלא "ידע" מכוניות מעל מודל 92´ השאלה היא האם הרכב הזה נחשב למצוין? למהיר במיוחד? לביצועיסט? למשהו בכלל? נ.ב אני בדר"כ נוהג באופן שקול ואחראי אבל הרכב הזה גרם לי להדביק את הדוושה לרצפה ודחוף את כל הרכבים מהמסלול השמאלי הצידה, אני אומר תודה שאין לי רכב כזה ביום יום כי אז או שהייתי כבר מת או בלי רשיון. רק עכשיו אני מבין את היתרון באונו העלוב הזה. Rיקש.

עתיד18

New member
לי יש כזה ביום יום ../images/Emo13.gif

ואכן הוא ממריא למהירויות שאתה לא רוצה את כחולי המדים בסביבה ואכן השקט בו נהדר אבל בקשר לכל השאר ניתן לאחרים לדבר, כי אני לא כוכבי ואני לא אתחיל לשבח פה באופן צבוע את הרכב הזה רק בגלל שהוא שלי (למרות שיש לי כמה מילים טובות עליו באמת ובתמים !!)

© DrorZi

New member
הכל תלוי כמו שראית בנקודת ההשקפה

השאלה היא פאסט דור נוכחי או קודם
מנקודת המבט שלך אכן מדובר על קפיצת מדרגה מרשימה, בגדול האוטו טוב ונותן תמורה לא רעה למחיר, בזמנו הוא קבע סטנדרטים לאיכות יצור ובניה, לדעתי (ואני לא היחיד) יש היום מכוניות הנותנות יותר באותו כסף ובראשם C5 (סיטרואן) מונדאו (פורד) ולגונה (רנו). אך זו לא טעות להגיד שהפאסט רכב טוב מאוד.
דרור זי.

עתיד18

New member
למה אתה קורה דור קודם ?

כמו שלי, לפני הפנסים החדשים וכל זה או ממש ממש ישנה זאת של 95 שנראית כמו ונטו...?

עתיד18

New member
יווואוו נדבקתי בשגיאות הכתיב פה..

קורא כמובן קורא קורה שיוצא לכתוב קורה במקום קורא

עתיד18

New member
הבנתי...חשבתי שככה...

אבל זה לא נכון כי הפאסאט שלי והפאסאט של 2001 היא אותה פאסאט ב-ד-י-ו-ק אותה רצפה אותה שלדה אותם מנועים אותם גירים אותם מערכות הגה זה סך הכל מתיחת פנים, עידכון עיצוב, שינוי ויזואלי איך שבא לך.... בקיצור דור קודם...זה דור קודם זה מה שהיה פעם המרובעות האלו שדומות לונטו בשנת 95 אם כל מתיחת פנים זה שינוי לטעמך...אז גם פאסאט 97 זה דור קודם קודם כי יש לה פנסים שונים, והווינקרים שלה בכלל כתומים כאלו בקיצור...שלי פאסאט 98-00 ועכשיו יש את 01-03 וזאת מתיחת פנים ולא דור - הבנת דרור ?

sronis

New member
בלה בלה בלה

ההבדל החשוב ביותר בין ה-TDI הקודם (כמו שלך עתיד) לחדש הוא המנוע והגיר. אצלך - 110 כ"ס, 24.5 קג"מ, ארבעה הילוכים אוטומט. חדש - 130 כ"ס, 31 קג"מ בערך, חמישה הילוכים טיפטרוניק. חוץ מזה זה אכן אותו אוטו (שינויים קלים בלבד) ובהשוואה לאונו שנת 92 הוא באמת מדהים. שיוט על 150 זה בלתי מורגש. 200 קמ"ש זה כמו 150 במשפחתית רגילה. המנוע נהדר בשני הדגמים, באמת קל מאוד להגיע למהירויות בלתי חוקיות בעליל, אבל בוודאות גמורה הפאסאט החדשה חזקה בהרבה. (נהגתי עליה) ספורטיבי - הוא לא. חזק ביחס למשפחתיות אחרות - בהאצות ביניים אולי כן, באופן חד משמעי - ממש לא. רוני

עתיד18

New member
רוני יש לך טעות

לגרסת הTDI הרגילה... בחדש 100 כ"ס ו25 קג"מ זה בחדש...כאשר שיא ההספק מגיע בסל"ד נמוך יותר בישן 110 כ"ס ו24 קג"מ כאשר שיא ההספק מגיע ב150 סל"ד מאוחר יותר (4000, מול 4150) מה שאתה מדבר עליו זאת גרסת הPDI שהיא בעלת 130 כ"ס, אבל היא גרסה עליונה יותר, יקרה יותר, ומצורפת אך ורק לגיר טיפטרוניק או רגיל, אגב..הטי די איי החדש בעל ה100 כ"ס מגיע עם אותה תיבה כמו בטי די איי הישן רק עם פחות 10 כ"ס על חשבון מומנט והספק בסל"ד נמוך יותר, זה כיף בנסיעה רגילה, לא כיף אם רוצים קצת לתת בראש, עוד דבר... הטי די איי שלי (נתוני יצרן, שגם נבדקו ועמדו בקרטריונים עשירית לפה עשירית לשם) עושה 0-100 ב12.9 שניות, הטי די איי החדש עושה את זה ב14.2 אם אני לא טועה.... גרסת הPDI זה כבר עולם אחר, אבל זה לא קשור, זה כמו לדבר על זה שב97 היתה גרסת 1.8 ועכשיו יש גרסת 1.8 טורבו, אלו מנועים שונים בקיצור בין הפאסאט ה"חדשה" לפאסאט שלי, יש נחיתות במנוע - פחות הספק(לטובת זמינות כח טובה יותר ל"יום יום") ועיצוב חדיש יותר (אם כי השוני מינורי ולדעתי לא משמעותי בעליל) עוד

sronis

New member
אז תרשה לי לתקן אותך

בוא נעזוב שמות לרגע, PDI, TDI, מה שלא תרצה. מה שידוע זה שפעם, עד מתיחת הפנים, היה מנוע טורבו דיזל עם 90 כ"ס ומנוע עם 110. זה החזק יותר היה הגרסה הבכירה, שהייתה באותה התקופה העליונה יותר, הבכירה יותר, היקרה יותר ומה שלא תרצה (אתה רוצה קבלה מקורית על מחיר פאסאט TDI שנת 98 בעת הקניה?
). מה שקרה זה שהגרסה החלשה, עם ה-90 כ"ס, קיבלה "שדרוג" ל-100 כ"ס ויותר קג"מ, והגרסה הבכירה, ה-110 כ"ס, קיבלה שדרוג ל-130 והרבה יותר קג"מ. אז בעצם ה-110 כ"ס שיש לך זה המקבילה הישנה ל-130 כ"ס החדש, גם במחיר. גם אצלי נבדקו נתוני היצרן, ויצאו תואמים (טיפה פחות מ-13 שניות). היא גם לקחה לנטיס 1600 אוטומטית מהמקום
אז זה כן קשור, כי ה-130 כ"ס היא בהחלט המחליפה של ה-110 כ"ס. רוני

עתיד18

New member
אתם כלכך מרגיזים אותי

שאני אלך עכשיו, אשים צ´יפ ופילטר פתוח אעלה את ההספק ל145 כ"ס וזה יהיה על אחריותכם כל הסולר שאני אשרוף בגלל החיוך הדבילי על הפנים שלי !!

© DrorZi

New member
ואל תשכח את השפריצרים הכחולים.

ערס קטן.
דרור זי, מי שראה את הכניסה של עתיד ביום שישי בקניון יבין.

itzik93

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

ראיתי גם ראיתי....
איציק

עתיד18

New member
אני באמת מצטער !!!

זה לא הייתי אני גמד קטן השתלט עלי זה בגלל הפקקים השכן אמר לי דוד שלי לקח לי
עתיד - מתבייש על שלא שלט בעצמו

Rיקש

New member
שנת 2001

אולי אפילו 02, היה לה רק 20K ק"מ על הקילומטר´ז. אמרו פה משהו על הילוכים, אז אצלי היו P R N D 3 2 1 כמה הילוכים זה!? איך סופרים את זה בכלל? Rיקש (שהלב שלו מחכה לנסיעה הבאה והראש שלו אומר לו DONT!)

sronis

New member
אם כך אז נהגת על הגרסה החלשה.

100 כ"ס. אני מתפלא שהיא הגיעה בקלות ל-180 קמ"ש (או שזה לא היה כל כך בקלות?) רוני

למעלה