Para los ke les plasen poesias/

La pasensia מי מרים את הכפפה?

La pasensia Kuanto pasensia deve ser apresiada En persona ke se siente angusiada Es en dezespero ke la yamamos I kon sus Buenos konsejos ayudamos. Pasensia por umanidad sos sakrda I en la muestra konsensia estimada Para mi tu absensia es dolorosa I tu prezensia es tanto valoroza. Si en los miyos momentos atristados Me desas oras dias entosegados I si nunka no vienes afalagar A una maloroza ke kere salvar Oy ke esto biviendo kon estrcura No me mostras tu un poko de figura I rogo al do de todo mi korason Ke me mando un poko de konselasion

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gifהינה יש לנו עוד../images/Emo41.gif=Sinyorika

פ'יסטה קי יו ב'ה איפיסאר אה מלדר,אסטרלו ב'ה איסקאפר די איסקריב'ירלו. אלורה דישו לה גואנטה פרה אותרוס.

רחילו

New member
../images/Emo25.gifגוואיי די מי סניוריקה אי טו

סוס
גראנדה מואסטרה ,אני מבטיחה לנסות לתרגם אם אסטרלו או מישהו אחר לא יעשה זאת

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif סניוריקה - אמאן נו יורס!

אז אגורה קה אנטרי אי ב'ידי לו קה אסקריב'יטיס! אנדה נו פישי! אנדה נו קומי! אגורה מה ב'ו אסטנטאר אזר טרודאקסיון, קרידה.

tsiporganeden

New member
קרידוס מלדי טודו אי מה אסטו

אברגואנסאנדו קה יו נו טובי טיימפו אה אנטראר אקי אוי, אי ווס אסטו מאנדאנדו לורס פור לו קה אסקריביטש אקי. שאפו (צ'אפאו אן פרנסס) אה טודוס/טודאס.

תודה ועוד איך, הכוונה שלי

היא לתרגום. שבת שלום קרידה ומרסי מונצ'ו פור אל כוכב

אסטרלו

New member
../images/Emo53.gifהמון מילים קשות

קודם כל: אם יש מי שיכול לתרגם הכל, אז קדימה. אם לא - צריך לברר מה זה: APRESIADA = יקרת המציאות? DEZESPERO SAKRDA ESTIMADA ABSENSIA=קוצר רוח? PREZENSIA AFALAGAR KONSELASION אגב, מכל השירים אני גם אוספת מילים חדשות למילון גם את אלה שמתורגמים בהמשך.

SuzieRS

New member
../images/Emo41.gifאסטרליקה, מילים...

דיספויס דיל LORD OF THE DANCE, אייוס באיילארון, אה מי נו מי קיד'ו סולוק. APRESIADA - מהפעל APRESIASION = הערכה,הוקרה,הכרה,החשבה אפריסיאדה/דו,זה הדבר,החפץ או האדם שמעריכים אותו.באנגלית= TO BE APPRECIATED she is appreciated= Eya es apresiada (מצטערת,לא הסתדרתי בעברית) פריסיאדה-PRESIADA איס די לה מיזמה ראסינה (שורש). DESESPERO =מחוסר תקוה בשיר כתוב-En desespero= בתוך יעוש sakrda חסרה ה- a a Sakrada/do חסרה ה – a- =קדוש,מקודש. אנחנו הינו אומרים -סאנטו. ESTIMADA=מכובדת ABSENSIA= העדרות PREZENSIA=נוכחות AFALAGAR
KONSOLASYON=נחמה -
באיזה מקום כתבת Fama= פרסום. שימי לב, פרסום= PUBLISIDAD,PUBLIKASION מקווה שעזרתי קצת.

אסטרלו

New member
../images/Emo51.gifסוזיקה, המון תודה

על הידע העצום שלך. APRESIDA= שיערתי שזה הוקרה מאחר ואצלנו משתמשים הרבה במילה פרסיאדה במקום קרידה. (כלומר: יקירתי) עכשיו כבר מאוחר ורק הרגע הלכו האורחים שלי. מחר אנסה לתרגם שוב עם כל המילים האלה. אגב, FAMA=פירסום התכוונתי להתפרסם, להיות בעל שם, (כמו פיימוס באנגלית=מפורסם). הפרסום שאת כתבת PUBLIKASION= זה הוצאה לציבור, פירסום בכתב או בעל פה של דבר מה, או עיתונות וכו'

SuzieRS

New member
בשמחה,ובלי תודות../images/Emo140.gif

בקשר לפרסום: אנו מבינות זו את זו היטב, אבל מפני שאת עורכת את המילון יש להקפיד מאוד לא להטעות את הקורא. ברשימה שלך היתה עוד מילה : Poseso נידמה לי שכתבת אפשרות. אפשרות = פוסיבילידד=POSIBILIDAD לא כתבתי על ה -פוסיסו, כי זאת מילה קשה להסביר (לפחות לי קשה).אנסה... הפועל: POSESAR = להיות בעל נכם,רכוש,קיניין,להחזיק ב-, לשלוט ב-,ועוד. אפילו לבעול אישה, הכל לפי השימוש במילה. POSESO= זמן עבר,גוף ראשון,יחיד. לא כדי להסתבך עם המילה הזאת. מספיק להגיד -טינגו=TENGO וזהו.

רותי ב.

New member
פין קי לו מלדו

יה סטה טרנסלאזיאדו.. זריזים אתם
. או שאני איטית לגמרי
אי א'מי מי קדה אה אסקריב'יר לאס פאלאב'ראס קי יה'מה אולב'ידי. dezespero sakrda estrcura (מי פארסה קי אקי סי יירארון אין לה אסקרטורה) konselasion תודה גם לך סניוריקה,

רותי ב.

New member
אחחחחחח סוזי ../images/Emo45.gif גראסיאס דה

מי פארטה טאמביין. אביאן פאלאב'ראס קי נו אינטנדי ...... פנסו קי ב'ו טופר לאס אקספליקאסיונס אל קונטיניו דה אסטי 'שרשור'. fama alokado poseda sonriza lores droga

אסטרלו

New member
../images/Emo46.gifרותי- חלק אני יודעת

סונריזה=חיוך פוסדה=אפשרות אלוקאדו=במצב שגעון (סאיזו לוקו) פאמה= תהילה, פרסום לורס= להודות דרוגה=סם

למעלה