panda's syndrome

panda's syndrome

שלום, אני אמא לילד אוטיסט בן 4.5, פונה לפורום שלכם על מנת לברר האם אתם מכירים רופאים המטפלים בחיידק סרפטוקוקוס ההולך וחוזר ולובש צורה של מה שנקרא תסמונת panda's. קצת רקע: ילד בן 4.5, בשנה האחרונה מספר פעמים של חיידק שנתגלה במשטח גרון רגיל וטופל באנטיביוטיקה. בד"כ לא היו סימנים חיצוניים למחלה (לא חום או כאבים) אלא רק עלייה מוגברת בהתנהגות חזרתית, השמעת מילים ללא צורך מספר רב של פעמים, אי יציבות במצבי הרוח ועוד. לאחרונה יש לצערי עלייה ניכרת בהתנהגות כזו, ובדיקת משטח גרון לא הראתה דבר. אני כמעט בטוחה שמדובר שוב במקרה של סרפטוקוקוס ורוצה לפנות לרופא שמבין בתסמונת והקשר שלה להתנהגויות אובססיביות וחזרתיות. האם מישהו ממשתתפי הפורום מכיר ויודע? אשמח לכל המלצה, ותודה מראש דורית

חגית35

New member
שלום לך! הפורום הזה מלא בחומר בנדון

אני משוכנעת שחלקינו הגדול נפגעי פנד'ס גם כן אבל יש עם זה המון חילוקי דיעות אם זה קיים או פיקציה וממילא אחרי שתקראי את ים המובאות שיש פה שאת רובן אני שמתי פה כי נושא זה מאוד עניין אותי עם השנים כי גם ילדיי סבלו מהחיידק והאוסידי אז תביני... שממילא הטיפול האולטימטיבי הינו- אנטיביוטיקה (מניעתית לפעמים ) טיפול ניתוחי אם המקרה קריטי אז כריתת שקדים אבל גם על זה יש ויכוח כי לפעמים זה מחריף את הדלקות והחיידקים נכנסים עמוק יותר ומשתכנים בריאות ובדרכי הנשימה ויש בארה"ב טיפולים מאוד מסוכבים של החלפת פלסמה- קיצוני ביותר בכל מקרה- לשמור מפני הידבקות ולזהות כבר בהתחלה זיהום לפי תלונה על כאבי ראש או בטן ולא לחכות לגרון כואב או אדום כי לרוב זה כלל לא כך או אם רואים החרפה בחזרתיות שאת מתארת זה גם סממן - ולטפל אנטיביוטית מיידי! ממליצה על דר' לבנה אמיר שלמה (נוירולוג) מאסף הרופא שעובד גם עם מאוחדת אני הייתי אצלו בזמנו הוא מבין במחקר סביב זה הוא מקבל במאוחדת ראשל"צ ורחובות בסניף וגם בקליניקה שלו וגם הוא מנהל או סגן מנהל נוירולגיית ילדים באסף הרופא תוכלי למצוא פרטים באתר של בי"ח אסף הרופא גם בשניידר די מודעים לעניין אבל איו מישהו שמטפל בזה ספציפית כי זה נשאר נחלת רופא ילדים או א.א.ג. לטפל בסטרפטוקוק

שלום לך ../images/Emo140.gif

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבה חגית. אני מציעה לך לשאול גם בפורום אוטיזם -גישה ביו רפואית. בהצלחה!

אני מגיעה מהפורום אוטיזם ביו-רפואי

והילד מטופל בתוספים שונים, מה שהרבה פעמים מעלה את החשש שדווקא אחד התוספים הוא זה שגורם לשינויים בהתנהגות. אני מבינה שהוא חייב לקבל אנטיביוטיקה, אבל רופא הילדים מתנגד לעניין כיון שלא נתגלו סימנים לחיידק בבדיקות הרגילות, ואני מבינה שטיפול אנטיביוטי חייב להיות לאורך זמן ולא לשבוע. אני אנסה לברר באסף הרופא ותודה לשתיכן. דורית

למעלה