Palm Bonsai

Colin747

New member
Palm Bonsai

its not a classic 'Bonsai' but is it Bonsai? Is anyone else growing palms as bonsai?

elonliberman

New member
זהו לא בונסאי אלה קוסומונו !!!

אבל הדקל נחמד מאוד אל אף העובדה שאינו בונסאי. בשתי מילים קוסומונו היא אומנות יפנית מקבילה לבונסאי וניתן ליראות בתערוכות בונסאי בעולם את הקוסומונו מונח לרוב ליד עץ הבונסאי במטרה להעצים את המראה הכללי. יום טוב שיהיה לכולם וחג שמח.

bekN

New member
אני לגמרי לא מסכים איתך

אמנם הצמח עצמו אינו לטעמי,ואין לי חיבה יתירה לבונסאי ממיני דקלים ,ציקסים,וכו,בכל זאת לא הייתי משייך את הצמח הספציפי הזה לקוסומונו,שלרוב מבוטא בעשבוני או צמח קטן בעל פרחים שתפקידו להדגיש,אך לא להסיח את הדעת מהבונסאי,אם תשים לב לקנה המידה תראה שלא רק שהוא גבוה מדי,אלא גם גדול מדי,והצגתו ליד בונסאי בטוקונומה או אפילו פשוט על סטנד תהיה לחלוטין דיס-הרמונית ,לכן הוא לא מעצים את המראה הכללי,אלא מפחית ממנו. חג שמח! נעם

בטח לא "צמח הדגשה" Accent plant .

שלום לכולם, אני לא יודע אם זה בונסאי או פרה בונסאי אבל זה בטח לא Kusamono. היפנים משתמשם להעצים את תצוגת הבונסאי ב"צמח הדגשה" או Kusamono - Accent plant. פרוש המילה ביפנית: צמח = Mono ו – עשב = Kusa. בדרך כלל משתמשים בסוגי צמחים עשבונים ונמוכים שלא "יגנבו" את ההצגה השתולים בכלים שאינם כלי בונסאי. הסבר ברור תמצא כאן. בונסאי מדקל אינו נדיר כל כך, חיפוש קל בגוגל יביא הרבה תמונות, וכמובן גם הרבה תמונת של Accent plant . צרפתיתמונה שאני צילמתי בגן הבוטני בבייג'ין, היו שם לפחות שלושה דקלים בונסאי. חג שמח, משה.

סן תאי

New member
לא קלאסי

אבל בהחלט בונסאי או לפחות פרה- בונסאי. הצילום מהזוית הנמוכה מרשים ומעביר את התחושה. בקיצור, לדעתי בונסאי "group planting" לכל דבר ועניין. עבודה יפה קולין.

minigan

New member
מגבלות עיצוב דקל כבונסאי

שלום לכולם. ברור שהדקל הנ"ל אינו צמח הדגשה. לדעתי, הסיבה העיקרית למיעוט השימוש בדקלים כבונסאי הינה הקושי לגוון בעיצוב. סתם גזע עם פומפון עלים משעמם למדי כל אמן בונסאי ואני סבור שגם את המתבונן. נחמד בתור גימיק אבל חומר גרוע לבונסאי יצירתי. יוסי

סן תאי

New member
גימיק עם השראה

מסכים לחלוטין יוסי. אבל עם זאת גם בגימיק אפשר ורצוי להשקיע מחשבה והשראה ולהוציא תוצאה חיננית ושאינה משעממת. הצילום שהביא משה מסין הוא דוגמא טובה ואני חייב לאמר שגם היצירה של קולין בעיניי יש בה קסם רב.

elonliberman

New member
צמח הדגשה או לא צמח הדגשה...

אני לא חושב שלפסול את היות הדקל הזה צמח הדגשה הוא דבר של מה בכך. הנימוק לגבי גודלו של הדקל לטעמי אינו תופס מכיוון שגודל הוא דבר יחסי ועצי בונסאי קיימים במגוון רחב של גדלים. הדקל הזה יראה קטן לייד בונסאי בגובה מטר וגדול ליד בונסאי מיניאטורי, זה הכל עיניין של פרופורציה והרמוניה. ונכון קוסמונו פירושו עשב אך ניתן ליראות ברשת מיני דקלים רבים המשמשים כקוסמונו.

למעלה