paint shop pro \PHOTO SHOP

בן ספר

New member
paint shop pro \PHOTO SHOP

מה ההבדל בינהם ? מה יותר מקצועי ? של איזה חברות שניהם ?

בן ספר

New member
אתם חייבים לעזור לי בזה בבקשה...

כפי מה שאני הבנתי יש 3 תוכונת מקצועיות שהם : Macromedia FreeHand MX Photo Shop Paint Shop מה ההבדל בין 3 תוכונת אלה ? של איזה חברות התוכנות האלה ? ואיזה יעוד יש לכל תוכנה? חיפשתי מאמר על זה בפורום ולא מצאתי.... אני רוצה להבין מה כל התוכנה והיעוד שלה ואחר כך להתחיל לקנות ספר של התוכנה בעברית ולהתחיל ללמוד לצייר בתוכונת האלה בתודה מראש בן ספר

morpher18

New member
הבדלים בגדול

נתחיל בפריהנד כי היא הכי לא קשורה. פריהנד היא תוכנה וקטורית (הכוונה בוקטורי היא שלא רלוונטי באיזה גודל תציג את העבודה, היא תראה בדיוק אותו דבר, כיוון שהתוכנה מחשבת זויות וגדלים שונים בצורה מתמטית, הנדסית ולא את המיקום האבסולוטי של הפיקסלים שבה) שנועדה (בגדול) לשני מטרות עיקריות. הראשונה היא לעימוד של עמודים ותמונות להדפסה. אתה קובע את המיקום המדויק של האימג' להדפסה. המטרה השניה היא יצירת צורות וקטיוריות. בעזרת האופציה הזו עובדים מאיירים שונים ויוצרים דמויות, נופים וכד'. לדעתי האישית, מעט מאד הם המאיירים שמצליחים להפיק תוצאה נורמלית בשימוש בתוכנה הזו. רוב האיורים שראיתי נראים מתים, חסרי רגישות וזה בעיקר בגלל עבודה שמסתמכת על צורות הנדסיות מדויקות. פוטושופ ופיינשופ פרו הן שתי תוכנות לעיבוד תמונה. הן מסתמכות על עבודה פיקסליארית (בניגוד לוקטורית. בשיטה הפיקסליארית לכל פיקסל יש צבע ספציפי ויחד עם שאר הפיקסלים נוצרת תמונה שלמה). שתי התוכנות עובדות על אותם רעיונות ושיטות אבל פוטושופ היא תוכנה הרבה יותר מקצועית. זה לא אומר שאי אפשר לבצע בפיינט שופ דברים יפים, זה אומר בעיקר שקל יותר לעבוד בפוטושופ וקל יותר להגיע לתוצאות יפות יותר. אלא הם בגדול ההבדלים העיקריים בין התוכנות כפי שאני מכיר את התוכנות. כמובן שישנם עוד כמה אלפי הבדלים שתכיר תוך כדי עבודה. מקווה שעזרתי קצת.

שכנה

New member
בנוגע לפריהנד

שמה של הפריהנד נגזר מכלי הפריהנד. וכשמה כן היא. אף אחד לא מחייב אותך לעבוד עם צורות הנדסיות מדוייקות.

romi1304

New member
בתור אחד שעבד הרבה עם הפריהנד

גם כסטודנט לעיצוב, גם כמעצב וגם כגרפיקאי בבית דפוס. אני לא מסכים עם שכנה. אבל, כפי שאמרתי, לכל אחד יש את הדעה שלו והיא תקפה בדיוק כמו התשובה שלי.

שכנה

New member
עם מה אתה לא מסכים?

עם זה ששמה של הפריהנד נגזר מכלי הפריהנד? או עם זה שאף אחד לא מחייב אותך לעבוד עם צורות הנדסיות מדוייקות? כמובן שלכל אחד דעתו שלו.

romi1304

New member
לשכנה - אז ככה:

את רשמת ש: "כשמה כן היא" - את טוענת שהתוכנה נועדה, בעיקר לעבודה עם כלי היד החופשית. אני לא מסכים עם זה. אולי לא לכך התכוונת, אבל ככה זה נשמע לי. את צודקת שאף אחד לא מכריח אף אחד לעבוד עם צורות הנדסיות ואני גם לא טענתי את זה, אני אמרתי שרוב האיורים שאני רואה בפריהנד, נראים לא טוב, או פחות טוב מכפי שהם יכולים וזה בגלל הנטיה שיש לאנשים לעבוד עם הקוים המוגדרים של התוכנה, עם הצורות ההנדסיות שלה וכו'. כמו שניתן, די בקלות לראות אם מישהו צייר בעזרת פלאש, כך גם ניתן לזהות את כלי הפריהנד. לרוב. לא תמיד. לרוב. אבל ממש לא משנה לי. סתם עניתי כי שאלת.

למעלה