Paint it Black

ashmash

New member
Paint it Black

שאלתי לפני ימים ספורים על השיר Alabama song. אז אותה שאלה לגבי השיר המצויין של הרולינג סטונס, בו הם מעוניינים שהכל יהיה שחור. מה הרצינאל העומד מאחורי השיר ומדוע הוא נכתב?

ashmash

New member
ובכן

מדוע האבנים המתגלגלות רוצים שהכל יהיה צבוע בשחור?

LadyG

New member
ובכן...אין לי מושג

אבל בטח אתה מת לדעת כמה עובדות טריוויאליות על השיר המצויין הזה: הסיטאר מנוגן בשיר ע"י בריאן ג'ונס. בשנים 1987-1989 חברת CBS השתמשה ב- Pain it Black כשיר הנושא בסדרה Tour of Duty, סדרה שעסקה במלחמת ויטנאם. בסינגל Paint it Black מופיע פסיק לפני המילה Black. יש האומרים שזו אמירה גזענית אבל אין שום הוכחה לכך. ובזכויות על השיר הזה מחזיק אלאן קליין, האקס מנהל של הסטונס, שעשה חוזה דרקוני מבחינת חברי הלהקה ומחזיק בזכויות של השירים שנכתבו עד 69. בקיצור, כל פעם שמשתמשים בשיר הזה לפרסומת וכד'...קליין גוזר את הקופון. ושאלה לי אליכם...מי על הקלידים בשיר הזה?

ThE RhythM

New member
אממ

Jack Nitzsche עד כמה שאני יודע הוא היה איזה אחד...שעשה דברים עם ניל יאנג...וגם בכל מיני סרטים...או משהו :) {np- Led Zeppelin - In The Light}

ערןלוי

New member
ג'ק ניטשה...

עיקר תהילתו היה כמתזמר הראשי של פיל ספקטור. הוא אכן עבד גם עם ניל יאנג (בהארבסט, אולי בעוד כמה) ותזמר לו כמה שירים והוא עבד עם עוד רבים וטובים. האחרונים שבהם, ככל הידוע לי, היו מרקורי רב שהוא תזמר להם את האלבום deserter's songs מ 1998. ואז הוא מת.

תראה זה שיר

ובשיר כמו בשיר, המשמעות היחידה שיש לזה היא זו שאתה מבין בעצמך, אז הנה המילים, תראה מה אתה מבין... Rolling Stones - Paint it black I see a red door and I want it painted black No colours anymore, I want them to turn black I see the girls walk by dressed in their summer clothes I have to turn my head until my darkness goes I see a line of cars and they're all painted black With flowers and my love, both never to come back I see people turn their heads and quickly look away Like a newborn baby it just happens ev'ryday I look inside myself and see my heart is black I see my red door and I must have it painted black Maybe then I'll fade away and not have to face the facts It's not easy facing up when your whole world is black No more will my green sea go turn a deeper blue I could not forsee this thing happening to you If I look hard enough into the setting sun My love will laugh with me before the morning comes I see a red door and I want it painted black No colours anymore I want them to turn back I see the girls walk by dressed in their summer clothes I have to turn my head until my darkness goes I wanna see your face painted black, black as night, black as coal I wanna see the sun, blotted out from the sky. yeah I wanna see it painted, painted, painted, painted black, yea מילים ולחן ריצ'רדס וג'אגר

ashmash

New member
היי

האם זה זלזול באינטיליגנציה? למצוא ליריקס גם אני יכול...

ממש לא

זה אמירה על אופן ההבנה של שירים, כל אחד מוצא את המשמעות בעצמו, רק בשעורי הספרות בתיכון שואלים למה התכוון המשורר

ashmash

New member
ובשיעורי הספרות בתיכון

לא משנה מה, תמיד המורה יודעת הכי טוב... :)

alifib

New member
Are you for real?

Excuse my english, but are you for real? Isn´t it obvious? You know... Black, as in morbid, dire, not happy and white.

למעלה