Pages החדש - עברית!

• פותח הנושא yvl
  • פורסם בתאריך

yvl

New member
Pages החדש - עברית!

טוב, אז אתמול צפיתי בkeynote של אפל ובזמן ההצגה של חבילת iWork המחודשת לשבריר שנייה ראיתי משהו מעניין באיזור של תצורת הטקסט בתפריט - מעין שני חצים אחד מתחת לשני בכיוונים מנוגדים לצד אפשרויות יישור של הטקסט.
ברגע שהחבילה היתה זמינה בAppStore נכנסתי לבדוק מה חדש ובין היתר - נוספה השפה העברית.

הורדתי, הפעלתי ומבדיקה זריזה - נראה שיש תמיכה מלאה ליישור מימין לשמאל.
כל ניסיון הכשלה שניסיתי לא עבד והטקסט נכתב כראוי - שילוב מספרים עם עברית בהתחלה ובאמצע, שילוב אנגלית, התחלה באנגלית ומעבר לעברית וכדומה - הכל עובד כמו שצריך.

amitp

New member
היי, שאלה

איך iWorks בהשוואה לMS Office, בההנתן התמיכה בעברית? השאלה אם שווה להשקיע בה 60$ או ללכת על בטוח...

(בעיקר מבחינת תאימות למסמכים שנוצרו בסביבה מייקרוסופטית).

yvl

New member
איך זה יכול להיות "ללכת על בטוח" אם אין עברית

באופיס של מייקרוסופט?

אפל טוענים שהגרסא החדשה היא עם תאימות מלאה למסמכי אופיס, אבל רק הזמן יגיד אחרי ש"משתמשים פשוטים" יעשו ניסיונות

amitp

New member
(ולמקרה שלא הייתי ברור-

הכוונה היא להשוואה בין I works לאופיס בגירסתו החלונאית. מתנצל על חוסר הבהירות ותודה לעונים..).

amitp

New member
כן, אבל הוא מחייב חיבור זמין לרשת באופן קבוע

(מה שלצערי לא כל כך זמין כאן) ותשלום מנוי חודשי...
בכל מקרה תודה על ההצעה
.

צריך את החיבור רק כשפותחים מסמך חדש

(ואם אין - אפשר לפתוח מסמך קיים ולהשתמש בהגדרות שלו). המנוי החודשי לסטודנטים יוצא ממש ממש זול (6.5₪ לחודש).

eladts

New member
ואפשר גם ליברה אופיס

בלי פרללז, בלי חלונות ובלי כסף. עם תמיכה בעברית, עם תאימות למסמכי אופיס ותאימות לפורמטים רבים נוספים (כולל פורמטי מק ישנים).

http://www.libreoffice.org

הבעיה שלי איתו היא הסוגריים

שהפוכים בכל המסמכים שמיובאים מהוורד או מיוצאים אליו. זה מה ששבר אותי בסוף.

eladts

New member
באיזה גרסאות מדובר?

גם בין גרסאות שונות של מיקרוספט אופיס יש לעיתים בעיות כאלו.

eladts

New member
שאלתי שאלה ולא קיבלתי תשובה

איזו גירסה של ליברה אופיס? איזו גריסה של מיקרוסופט אופיס?

אין לי לא את הזמן ולא את הסבלנות לבדוק גרסאות

אני תמיד עובדת עם הגרסא הכי עדכנית. בשנתיים האחרונות, מאז שיש לי את המקבוק, הליברה אופיס עשתה לי בעיה עם הסוגריים בכל מסמך וורד שקיבלתי (מאנשים שונים, כך, שבסבירות גבוהה גם גירסאות שונות), וכשניסיתי אני לשלוח מסמכים שכתבתי בליברה אופיס לאנשים אחרים, דיוחו לי תמיד שהסוגריים הפוכים.
אני רק משתפת בידע ובנסיון שלי, אין לי פה שום אינטרס להוכיח שום דבר.

למעלה