P7010 של Fujitsu בעיה בדגם

P7010 של Fujitsu בעיה בדגם

בניגוד לVaio של סוני, למחשב הנייד של פוג'יטסו אין מסגרת סביב המקלדת. יש רק 4 פדים בחלק העליון של המסך שנוגעים בסגירה עם החלק התחתון של פנים המחשב התחתון. התוצאה: אין רווח מספיק והגנה מספקת בין המקלדת והחלק התחתון של המחשב, לבין המסך. מתבטא ב: הטבעה קבועה בצורה של המקלדת על המסך (גם אם זה ניתן לניקוי אני לא רואה כל סיבה להשלים עם אפשרות למגע כזה במחשב שעלותו גבוה כמו של הP7010), וכן פסים כסופים על המקשים שהם בעצם צבע שיורד מהמסגרת של המסך אל המקשים. אלה מעידים שיש בעיה בסגירה בדגם, ובעיה בתכנון. התקשרתי ליניר מערכות, הנותן ישרות הציע לי לשלוח אליהם את המחשב ואני סרבתי כי דרשתי לדעת מה יעשה עם הבעיה הזו שהיא בעיה בדגם (ואכן הצלחתי להוציא ממנו וידוי שזה ככה בדגם הזה) שהרי אם ינקו וישלחו אליי חזרה אין שום פתרון בכך... הוא הציע לי לשים פד שיגן על המסך. תשובתי אליו היתה: א. אין שום סיבה שאני אעשה כל מיני שיפצורים או פתרונות "אין ברירה" במחשב שעלותו מתקרבת ל12,000 ש"ח! והתשובה הזו לא מקובלת עליי כי אם הייתי יודעת מראש על הבעיה הזו בדגם הייתי פשוט רוכשת את הVAIO של סוני. (אגב בVAIO המקביל מבחינת דגם, אין בעיה כזו בגלל שיש שוליים למקלדת על המחשב ופדיות סביב כל המסגרת של המסך. ב. שלא מקובל עליי להשאר במצב הזה בהתחשב בעלות המחשב ואני רוצה פתרון. ושלא מקובל עלי שנחסך ממני מידע כזה שצריך להיות מידע נגיש לקונה בהתחשב בכך שזו בעיה מוכרת בדגם. תשובתו: אשלח מייל לפוג'יטסו ואעדכן. השאלה: 1. עוד מישהו שיש לו את המוצר חווה את אותה בעיה? 2. האם עלי לקבל את המצב כעובדה מוגמרת ולשים פד שיכסה את כל החלק הפנימי התחתון של המחשב ויפריד בינו לבין החלק העליון הפנימי? זה כנראה יפגע בכושר הסגירה של המחשב הזה... נוכח העלות אני לא ששה לקבל את המצב ולמצוא פתרון "בלית ברירה" שהוא כמו שאאלץ להלחים את מארז המחשב כי הוא כל הזמן מתפרק... זה לא הגיוני לדעתי. בקיצור נמרץ, מה עצתכם? רב תודות

Thotwo

New member
דעתי קשה בעניין

תראי, אני חסיד גדול מאד מאד של IBM/לנובו ובקשר לניידים אחרים אני קצת עלול לבאס אז קחי אותי בעירבון מוגבל. ראשית, בתיכנון של המחשב אני לא רואה כל סיבה לעשות רווח של לפחות חצי ס"מ או ס"מ שלם בין המסך למקשים. כשזה צמוד זה קצת בעייתי. והבעיה באה לידי ביטוי אצלך. דבר שני, יש לך את האופציה לנסות למצוא בפורומים ברחבי העולם אנשים עם דגם נייד כמו שלך ופשוט לשאול אותם אם יש להם את הבעיה הזו ואם כן אז איך הם מטפלים בה. דבר שלישי, עד שיחזרו אלייך וימצאו לך פיתרון, תקני את הפד. לא יזיק. מקסימום זה מוסיף הגנה. שיהיה ערב טוב

האמת שחשבתי על פתרון אחר

אבל הדבר העיקרי שמטריד אותי הוא- לקיחת האחריות על הפגם הטכני בדגם העלות הגבוהה שהוצאתי ולא ממש בא לי לספוג אותה עד עוד שנה כשהפתרון ה"טכני" שלי לא יחזיק יותר או כל דבר אחר. ובעיקר עצם זה שלא הוזהרתי מראש למרות שברור לי שהם יודעים על הפגם לפחות אצל הנותן שירות. שהרי מידע כזה היה מטה את ההחלטה שלי. ועל זה לא כ"כ בא לי לעבור בשתיקה אחרי שהוצאתי כ"כ הרבה כסף. אני לא אמורה לחשוב על פטנטים... אף אחד לא משלם לי על זה ולא ממש קוסם לי הרעיון של לשלם כ"כ הרבה כסף בשביל למצוא פטנטים. הקיצר הבטן שלי מלאה בנושא ואני טוחנת מים. אני אעדכן בהמשך
סופ"ש נעים

kimpatsu

New member
יש לי משהו דומה

אבל ממש שונה בחומרה שלו. האמת שמאז שהמחשב אצלי יש לי את הבעיה הזו, מקש ה"R" לפעמים לא מקיש, אז בינתיים למדתי להקיש עליו חזק וברגע שיהיה משהו יותר רציני אז נשלח את הכל לתיקון (פשוט אין לי כח להפרד מהנייד ולשלוח אותו למעבדה בתל אביב... בקיצור סיפור לא קצר כלכך בשביל מקש בודד).

באמת מקומם

ולא בסדר שלא מידעים קונים פוטנציאלים על הבעיה וחבל שרק בדיעבד גילית את הבעיה. הבעיה היא שכבר רחשת את הנייד והכסף כבר אצלם, מאותו רגע את לא ממש מעניינות אותם. בארה"ב למשל היית פשוט יכולה לחזיר את הנייד והיית מקבלת את כל הכסף בחזרה. אני לא רואה איזה פתרון הגיוני לבעיה הזאת, אבל אם את יכולה לצלם ולהעלות תמונות כדי שנבין שנראה מה הבעיה ונלמד ממנה זה יהיה נחמד.

אני מתכוונת לצלם בכל מקרה

גם לצלם את תהליך ההדבקה של הסיליקון על מסגרת המסך שלא יגידו שדפקתי את המחשב ובגלל זה יתנערו מאחריות. אני עומדת לפנות לפוג'יטסו העולמית אם לא יגיבו בהתאם לציפיותי בארץ. אני אשלח להם תמונות ואפילו אאיים בהפצה של התמונות ותאור הבעיה. כי בגלל שאני גרה בישראל אני לא אבלע את ההתייחסות לנושא.

למעלה