Oye Como Va

Oye Como Va

אחד מאלוהי הגיטרה של ילדותי, קרלוס סנטנה, מוציא אלבום חדש, Shaman שמו, והשמחה, אה, איך נגיד לא כזו גדולה, סנטנה, שלפני 3 שנים שבר שתיקה של קרוב ל 20 שנה והוציא אלבום בשם Supernatural (על טבעי), שזכה להצלחה היסטרית, כאילו מדובר היה באלבום של ג´ לו או ריקי מרטין, למרבה הצער האלבום ההוא גם נשמע כאילו מדובר בגירסה זקנה עצובה ודי מכוערת של ג´ניפר לופז. סנטנה פרץ לתודעה הציבורית בפסטיבל וודסטוק, ההופעה שלו שם הייתה אחת ההופעות הטובות של הפסטיבל ואחד מהשיאם המוסקיאלים של האלבום שיצא בעקבותיו, לאחר וודסטוק לקח סנטנה את המעריצים למסע רוחני מוסקלי מרתק, בנבכי הפופ הלטאני הג´אז והרוק, בשנים אלו הפך סנטנה לאחד הגיטריסטים הטובים והמוכשרים בעולם הרוק. להקת סנטנה לא הייתה מעולם להקה מגובשת, היא הייתה מורכבת תמיד מקרלוס סנטנה עצמו, ומאוסף של נגנים שהורכבו יחד במיוחד עבור תקליט או מופע תחת השם סנטנה, כשהצליל הלאטיני עובר כחוט מקשר לאורך כל השירים. במקביל להצלחה המסחרית, ונאמן לקו הרוחני של שיריו החל סנטנה להימשך לגורואים שונים מהמזרח הרחוק, ולהתנסות בסמים שונים, שני עיסוקים אלה הרסו למעשה את הקרירה שלו, ואת מרבית שנות ה 80 וה 90 בילה סנטנה שיכור מסומם, או באיזו סדנת מדיטציה בהודו, כשמדי פעם הוא מגיח ליצור עוד אלבום חסר חשיבות או לצאת לעוד מסע הופעות, כל כך קשה הייתה הנפילה שבסוף שנות ה 90 נחשב כבר סנטנה לאמן עבר ולא הצליח לייצר כל עניין במוסיקה, או בהופעות שלו, שהפכו למעין פריט אספנים למעריצים הותיקים. בשנת 1999 הוציא סנטנה, בסיועו של המפיק קליב דיוויס, כאמור את האלבום Supernatural. האלבום רכב על גל ההצלחה של הרוק הלאטיני באותם שנים (ריקי מרטין, ג´ניפר לופז, הילד המעצבן של חוליו איגלסיס שאני לא זוכר את השם שלו, ועוד), ושילב, לפי המסורת של סנטנה אמנים מוכרים שליוו אותו בשירה ובנגינה, פרץ עבור סנטנה את המחסום המסחרי, אבל מבחינה אומנתית, לא יכול להיחשב אפילו צל חיוור של הצלחות העבר. האלבום החדש, הוא המשיך ישיר של הקודם, משתתפים בו כמה אומנים צעירים מוכרים כמו: סיל, מייסי גרי, POD, דידו ועוד, והוא מציג שוב את אותו פופ לאטני, חסר רגש שהיה ב Supernatural. למרבה המזל, מוציאה במקביל חברת התקליטים הישנה של סנטנה אלבום אוסף כפול המאפשר למעריצים הותיקים להזכר בסנטנה הישן והטוב שזורם בעורקים טקילה מוקפצת, ולהתעלם מהאלבום המיסחרי הדי משעמם הזה. אלבומים מומלצים: Santana יצרת הבכורה של סנטנה מ 1969. Abraxas האלבום השני מ 1970. Greatest Hits מ 1974 המסכם את חמשת שנות הפעילות הראשונות של סנטנה, ומכיל את הלהיטים הכי גדולים שלו. Viva Santana! עוד אלבום אוסף מצוין, הפעם מ 1988. Live At The Fillmore ´68 מ 1997, אלבום המתעד את ההופעה של סנטנה בפסטיבל פילמור למי שמעוניין לקרוא עוד על סנטנה, והאלבום החדש שלו, יש כתבה בשבעה לילות של ידיעות, על האלבום החדש והקרירה של סנטנה

hells bells

New member
פופולאר מאד להשתלח בסנטנה

אבל אני בניגוד אליך חושב ש-סופר הוא אלבום לא רע בכלל שיש בו כמה שירים ממש ממש לא רעים ואם תשאל אותי אפילו טובים מאד,צריך לקחת את סנטנה בפרופורציה ואני אסביר, תסתכל לדוגמא על פול מקרטני שלאחר פירוק WINGS בשנת 80 ,הוא טרח והוציא כמה תקליטים שעל פי דעתי וטעמי יש להם מקום של כבוד במזבלת חירייה,אין המעיין יבש. סנטנה בניגוד למקרטני הצליח להקים את עצמו מההריסות וליצור דיסק שאפילו אתה (עם יד על הלב) תוכל לשמוע מתחילתו ועד סופו בלי הרגשת מיאוס,הוא אולי קצת פופי ומודרני אבל יש בו מלודיות יפות והוא גם נותן הזדמנות לכמה כשרונות חדשים וצעירים . אני אהבתי.

האמת

יחסית לכוכבי פופ מזדקנים, סנטנה בסדר, לפחות היה עד הדבר החדש הזה (שאמן), שקשה לי לקרוא לו מוסיקה, סופר היה בסדר, ובהחלט יש לו דברים טובים שם, ואכן אפשר לשמוע די בנחת מהתחלה עד הסוף. קרלוס ידידי יכל לקחת את ההצלחה של סופרנצ´רל ולעלות חזרה ליצרה הנפלאה של פעם, במקום זה הוא בחר לקחת את הקו הפופי של האלבום הקודם והקצין אותו, למען האמת זה מה שעלה לי העצבים, הקו המסחרי עיצבן אותי במיוחד בשיר "אמריקה" בתקליט החדש (עם POD) שזה מין שיר אמרקאי פטריוטי דוחה שעולה על הגל הפשיסטי שתוקף את ארה"ב. בקיצור, התקליט הקודם היה בסדר, אפילו טוב, רק העיד על כיוון מסחרי שלא מצא חן בעיני, התקליט האחרון הוא פשוט זבל טהור, אני באמת ניהיה עצוב שאני שומע מישהוא כמו סנטנה עושה זבל. (ודרך אגב לדעתי הייתה נחמד מידי עם מקרתני)

ganooov

New member
בעעע... ../images/Emo13.gif

אני לא כל כך מכיר את היצירות האחרות שלו, אבל סופר הוא אלבום מדהים. זה שהוא נשמע פופיסטי זה אכן רע, אבל יש שם שירים שבהם מתקיים המשפט "לגרום לגיטרה לשיר ולבכות", אני מתכוון לפתח אצלי בבית אוסף קטן של סנטנה, ואני לא אתפלא אם החומרים שבסופר ייחשבו אצלי מעולים גם אחרי שאני אעבור על הדיסקים מתקופת הזוהר שלו. בכל מקרה - אתה רוצה שאני אעלה את זה כסקירה? כי זה נראה קטן מדי לסקירה רגילה. נ.ב. אני מבין שאתה מהסוג ששונא את ברוס ספרינגסטין
(היית בשבוע שעבר איזשהו כתבה מלוקקת למדי עליו
).

ספרינגסטין זה בעיה מורכבת קצת

ונראה לי שעדיף שאנשים אחרים יכתבו עליו... בקשר לסקירה, לא יודע? תעשה מה ששאתה רוצה, סתם שמעתי את האלבום החדש וחטפתי קירזה, מאחר ולא מתיחסים כאן כ"כ אליו אולי כן כדאי, אבל לא ממש יודע (תמיד אפשר להוריד אם מישהוא יכתוב משהוא יותר מפורט). אם יש לך זמן תנסה להכיר את קרלוס, בתור גיטרסט, בין אם אוהבים את מה שהוא עשה ובין אם לא, הוא היה (ועודנו) ענק. דרך אגב אין שום דבר רע בזה שאלבום נשמע קצת פופי, הבעיה שלי היא שהוא שינה כיוון מוסיקאלי, ועכשיו הולך עם הקו הפופי עד הסוף.

ganooov

New member
אמממ... ../images/Emo13.gif

הבעיה שלי כרגע היא אך ורק תקציב, דבר שממש אין לי כרגע. אם היה לי, מן הסתם הייתי קונה כל דיסק שהייתם ממליצים לי עליו, ולגנוב זה לא דבר שאני עושה הרבה
. מה אתה מתכוון לגבי ספרינגסטין? שהוא מההתחלה היה יותר פופ? או שהוא נגרר להיות פופ?

godsdice

New member
אם תרצו אין זו אגדה

hells bells כנראה לא שמעת את האלבום האחרון של מקרטני שהוא ממש אלבום מעולה. ואתה צודק היו לו חרא אלבומים בעבר. לעומת סנטנה (אני מסכים איתך, בסופר היו כמה שירים טובים) את החדש שלו, לא שמעתי. אבל, הסינגל הראשון שלו עם מישל בראנצ, ממש פופ מתקתק, שיהיה להיט. אני בטוח.

למעלה