osteoid osteoma

אסנת15

New member
osteoid osteoma

שלום דר לפני כשנה ביצעתי ניתוח באצבע 3 לכריתת גוש של גידול דלקתי באיזור הגליל הסופי. לאחר הניתוח הייתה נפיחות רבה שירדה אחרי מספר חודשים ולאחריה נשאר בליטה בעצם שבקירבת הגליל. הבליטה היא על העצם ובצילום שעשיתי נראה כאילו צמח על העצם גוש של עצם, בנוסף אין יכולת להזיז את הגליל הסופי לאחר הניתוח האם הוצאת הגוש של הדלקת (שהיה רך וצמיגי) גרמה לכך שנוצר גידול קשיח על העצם באיזור קרוב? האם התיאור הוא osteoid osteoma ? האם ניתוח לכריתת הגוש תחזיר את יכולת התנועה למפרק תוריד את הנפיחות ותפסיק את הכאבים? האם טיפול בתרופות נוגודות דלקת יגרום לגידול להיעלם? מצורף בזאת קובץ עם הצילום של האצבע, לעיונך. תודה מראש דור

אצבע

שלום אסנת, כדי להגיע לאבחנה במה מדובר נדרשת בדיקה. לא ברור לי מה נעשה עם הגוש שהוסר לפני מספר שנים, האם לא נשלח לביופסיה? האם לא נתקבלה אבחנה? האיזור אינו אזור טיפוסי ל Osteoid osteoma . יש להשלים בירור. עלייך לפנות לבדיקה אצל אורטופד. בברכה,

אסנת15

New member
אצבע

הגוש אכן נשלח לביופסיה והוגדר לי ע"י הרופא המנתח כ"דלקת שהתנהגה כגידול" כלשונו, המונח הרפואי אינו ידוע לי. הגוש נכרת לפני כשנה ולאחר שירדה נפיחות הניתוח נשאר בליטה כפי שאתה רואה בצילום הרנטגן אך הבליטה היא במיקום מעט שונה מהמיקום שבו היה הגוש הראשון וגם המרקם שלו קשיח בניגוד למרקם של הגוש הקודם שהיה רך.

למעלה