OSGOOD SHLATTER

נת123

New member
OSGOOD SHLATTER

שלום רב! ביצעתי לאחרונה מיפוי עצמות בשתי הברכיים. להלן הפענוח: הודגמה קליטה מוגברת קלה באזור טוברוזיטס טיביה משמאל. הממצא יכול להתאים ל- OSGOOD SHLATTER. שתי שאלות: 1. מהו אזור : "טוברוזיטס טיביה משמאל.".? 2. מה זה OSGOOD SHLATTER וכיצד זה משפיע על אורך החיים שלי? האם אני יכולה לשוב לפעילות גופנית? (הליכה, חדר כושר)? תודה מראש.

זכיר

New member
גבששת השוקה ו OSD

1. ראה ויקיפדיה 2. OSD מתארת סגירה מאוחרת של לוחית הגדילה של גבששת השוקה. רצוי להתחיל משטר של מנוחה יחסית, זאת אומרת להימנע מפעילות שגורמת לכאבים בברך שמאל.

זכיר

New member
ראה צ"ל ראי, סליחה

ולהימנע מפעילות זה לא אומר להפסיק לגמרי הליכות או חד"כ. יתכן שתגלי שהקטנת היקף ההליכה או הקטנת היקף האימון\הימנעות מתרגילים מסויימים יובילו לפעילות נטולת כאבים.

ננו9

New member
מממ - בגילך הצעיר?

1. tibia tuberosity הינה זיז החיבור אשר מעגן את גיד ארבעת הראשים לעצם השוק, היא הטיביה. 2. התסמונת נפוצה בעיקר אתל מתבגרים בשלב הגדילה שלהם, אך כמו במקרה שלך היא יכולה להופיע גם אצל בוגרים. 3. מצופי דפי בסהר בעברית קלילה להבנה יתרה
תרגישי טוב יקירה, חנן

נת123

New member
תודה

תודה על התשובה וההסבר המלא. הכאבים התחילו בתקופת הצבא ולא ידעו לומר לי ממה הכאבים עד עכשיו..... שוב - תודה

אוסגוד

1. Tibial Tuberosity= בליטה בשוק קדמי עליון המשמשת כמאחז לגיד הפיקה. 2. אסגוד שלטר= דלקת של 1. לגבי המלצות לטיפול זה תלוי בגיל בממצאי הבדיקה והרנטגן.

למעלה