osb

bayby ray

New member
osb

שלום! בפעם האחרונה קיבלתי יעוץ טוב בנוגע לעץ. קניתי וחתכתי את הפלטה של האו.אס.בי לפי המידות שאני צריך ועכשיו יש לי שתי שאלות: 1. איך אתם ממליצים לחבר פלטות (60X60 ס"מ) לצורה של מעין תיבה? מסמרים ודבק נגרים או שברגי עץ? העובי של הפלטה 12 מ"מ בסה"כ ואני לא רוצה שהיא תיפגע מברגים כיוון שזה עת חלש יחסית. 2. גימורים: אני צריך את חמשת הפיאות של התיבה לצבוע בלבן ורק פיאה אחת, שהיא הדלת להשאיר במראה הטבעי. השאלה היא האם צבע אקרילי לקירות של נירלט יכול לעבוד או שכדאי להתשמש בצבע ייעודי? הפלטה שנשארת טבעית אני רוצה למרוח עליה לכה מסויימת רק כדי להגן עליה. אני לא רוצה "לחמם" את העץ וגם הלכה אמרה להיות על בסיס מים, אם כן האם לכה אקרילית תתאים? איך היא מגיבה עם osb? אני רוצה להיות בטוח כגי לא לקנות סתם.... תודה!

Martok

New member
צריך ליצור תשתית/מסגרת מעץ

לא ניתן להבריג פלטת OSB אחת לשניה במימיד הצר - היא פשוט תישבר. גם הדבקה לא תהיה מספיק חזקה. צריך ליצור מסגרת מעץ בצורת תיבה, ואליה להבריג את הפלטות. לגבי הגימור, צריך לנסות על שאריות ולראות מה מקבלים. לא נראה לי שיהיו הבדלים גדולים בין סוגי הלכות.

bayby ray

New member
אז זהו ש...

אני לא מחבר אותם בחלקים הצרים. הובפתי תרשים. גם כך אני לא אוכל לחבר אותה? יש אפשרות שפרופים בצורת L יעזרו? אני יכול פשוט לחבר אותם מבפנים. אבל מה שחשוב לי - צירים יתפסו? אני חייב את זה לדלת.

bayby ray

New member
התייעצות עם עוד פיתרון אפשרי

אולי אפשר להשתמש בפרופיל אלומיניום בצורת L לאורך כל החיבור בגדי לחזק? אני פשוט רוצה להימנע ככל האפשר מליצור קונסטרוקציה נוספת שתשנה לי את המידות. תודה!

Martok

New member
אי אפשר ליצור תיבה בלי חיבור במימד הצר

בלתי אפשרי - כל חיבור של 90 מעלות, מחבר בין פלטה אחת, למימד הצר (העובי) של פלטה אחרת. אתה צריך שלאורך כל חיבור כזה תהיה תשתית=> בתיבה צריך ליצור קודם תשתית בצורת תיבה. אם היית בונה בסנדביץ' זה עוד היה אפשרי ללא תשתית, בתנאי שאין הרבה עומס על התיבה. בסנדביץ או עץ מלא, אפשר לחבר בעזרת סיכות או מסמרים ודבק. אפשר לחזק על ידי זוויות מתכת. בחומר סיבי כמו OSB, סיבית או MDF זה בלתי אפשרי, כי סיכות או מסמרים יפוצצו את הפלטה. מה היתרון בשימוש בפרופילי אלומניום? יקר יותר בהרבה, קשה לעיבוד,לא ניתן להדביק לעץ ותופס לפחות אותו מקום. לא ממש הבנתי איך תשתמש בפרופילים בצורת L, הרי אתה צריך L לכל דופן, כך שבסך הכל אתה מקבל תיבה.

bayby ray

New member
אם ממש אין בררה אני אבנה תיבה.

יש אצלנו באזור נגרייה עם מכולה מלאה בשאריות צרות וארוכות שאני יכול לקחת. אני אחתוך ואבנה מזה תיבה. תודה על העצה!

למעלה