Operating system not found

צבתות

New member
Operating system not found

יש לי בעיה: המחשב הנייד השתגע. לדברי האדם האחרון שעבד עליו, במשך 3 שעות רצוף, המחשב נתקע פתאום, ועשה רעש חזק. הוא לא ידע מה לעשות, וחיכה עד שהמחשב יפסיק. הוא לא הפסיק, אז לאחר הרבה זמן הוא ניתק אותו מהחשמל, וכיבה אותו שיפסיק. בכל מקרה, לא ברור לי כ"כ מה היה שם. אבל מה שקורה עכשיו, זה שעם הפעלה של המחשב אני מקבל את ההודעה os not foound. ניסתי לאתחל עם דיסקט איתחול - כלום. ניסיתי עם דיסק. כלום. ניסיתי להיכנס ל-fdisk וקיבלתי הודעת שגיאה, בלי תפריט ובלי כלום, אין גישה ל-fdisk. בקיצור המחשב מושבת. anyway, הוא באחריות, וכבר שלחתי אותו לטכנאי. השאלה היא, מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לסדר את זה? יש לי לפטופ קומפק 1400 או משהו כזה, אני לא זוכר בדיוק את הדגם. פנטיום 3, עם הארד דיסק לא מקורי של המחשב, במקום 10, 20. עם, כן כן, ווינדוס me ימח שמו מעל פני האדמה הזו אמן סלה!

@זהר@

New member
לא לתפוס אותי במילה

אבל זה נשמע לי כבעית חומרה לגמרי. איך שלי זה נשמע, הלך הדיסק הקשיח. אבל אני לא טכנאית אז לא בטוח.

noam01234

New member
המממ

זהר צודקת, כנראה שהלך הדיסק הקשיח. אם שמעת מעין צפירה/זמזום חזק לפני שהוא מת אז כנראה שהמנוע של הדיסק הקשיח נתפס... תנחומיי

@זהר@

New member
נכון אבל

הבעיה היא לא רק הרעש אלא שגם fdisk לא עובד אחרכך מה שמעיד בדרך כלל יש בעיה עם הדיסק ולא עם המאוורר. אם אתה מתכוון שבגלל שהמאוור של ה CPU לא עבד וה CPU התחמם יתר על המידה ולכן המחשב לא עבד, אז במקרה כזה המחשב לא אמרו אפילו להגיע למצב של הודעה על מערכת הפעלה או עליה מדיסקט.

antidot

New member
תתפלא

אבל לפניי חודשיים הייתה לי ARMADA של קומפאק עם תופעה דומה. כנראה ההתחממות של CPU גרמה לתזוזה לא נכונה של ראש הדיסק והלך הMBR. בנוסף התפקשש הBIOS. אחרי שנתתי לו להתקרר ועידכנתי את הBIOS השתלטתי על הדיסק עם PQMAGIC. אבל אכן סביר להניח שהלך לו הדיסק. Antidot

@זהר@

New member
אני מתפלאה ../images/Emo6.gif

קשה לי להאמין שחימום יתר של CPU תגרום לבעיה בביוס, אבל אם אתה אומר, אני אאמין לך (ואתפלא)

למעלה