Operating Agreement

sishko

New member
Operating Agreement

הי יריב
קודם כל באמת מגיע לך כל הכבוד ושאפו על הפעילות הענפה בפורום והתשובות המפורטות
לא יודע איך אבל גיליתי את זה רק היום.
אני מרגיש שאם הייתי מגיע לפה קודם/לבלוג הייתי חוסך לעצמי המון זמן של חיפוש מידע
אבל , חלב שנשפך וכל זה..
לשאלה
אני פותח LLC במישיגן וקצת מבולבל לגבי הנושא של ה Operating Agreement.
האם לדעתך יש צורך בהגשת אחד כזה במידה ואני משקיע בודד, כלומר ללא שותפים ב LLC ?
(אני יודע שאין חובה, שואל האם אתה ממליץ)
במידה וכן האם תוכל להפנות אותי למסמך שכזה לדוגמא..?

תודה רבה!

vinney

Well-known member
OA לא מוגש בדרך כלל לשום מקום

לא יודע ספציפית לגבי מישיגן, אבל בדרך כלל זה מסמך שנשמר על ידי חברי הLLC וקובע את אופן ההפעלה.
&nbsp
אין "חובה" לייצר אותו, אבל כמעט כל מי שתעבוד מולו (בנקים, חברות ניהול, חברות טייטל וכד') יבקשו כנראה לראות אותו.

נתן90

New member
מצטרף לוויני ואשלים בעניין המלצת קיום ה OA

למרות שאין חובה חוקית במדינת מישיגן ל OA זהו יהא צעד חכם מצידך לעשותו גם במיקרה ואתה הממבר היחיד,
הדבר מגן עליך וישמש אותך בפעילות החברה כפי שציין ויני מספר דברים.
אני מצרף פה מסמך Operating Agreement בו תוכל להשתמש

operating agreement

ראשית תודה על המחמאות, אשמח אם תצטרף פה גם לדיונים בעתיד בו כל אחד תורם קצת מהידע שלנו ויחד כולנו נרכיב את הפזל...:)
לגבי שאלתך אני רואה שהחברים ענו לך: אכן אין כל חובה לאופרייטינג אבל הייתי ממליץ לך באמת לכל מקרה ש..
האופרייטינג אגרימנט נועד להסדיר בגדול את היחסים בין חברי הקבוצה ב LLC. הוא מגדיר את התפקידים, החובות והזכויות של כל אחד ואחת החברים ב LLC.
במקרה של חבר בודד ב LLC הוא גם טוב כדי ליצור הפרדה בין הבעלים של ה LLC ל LLC עצמו. במקרה חלילה שאחד הדיירים או בכלל מישהו תובע אותך, הוא בעצם לא יכול להגיע אליך כאדם פרטי אלא רק כחברה, לכן רצוי שיהיה אופרייטינג גם אם אתה חבר בודד בחברה.
לסיכום: כפי שציינו פה חבריי זה לא חובה אבל בהחלט רצוי

sishko

New member
תודה רבה לכולם!!

נתן90, שאלה לגבי ההסכם שצירפת (שוב תודה), במקום בו יש לציין Principal Office (סעיף 2.1),
בהתחלה חשבתי שמדובר על הכתובת של ה REGISTERED AGENT,
אבל אז זה הופיע בשורה הבאה (כלומר 2.2) אז לא כל כך ברור לי מה צריך להיות שם.
&nbsp
&nbsp
שאלה נוספת שצצה לי בעקבות סקירה של המסמך. האם אני צריך לפתוח חשבון בעבור ה LLC ?
אני מניח שכן רק שלא חשבתי על זה עד עכשיו...(לצורך העניין יש לי חשבון בנק קיים ,פרטי, בארה"ב)
&nbsp
תודה ושבוע טוב :)
&nbsp

vinney

Well-known member
זה הכתובת בה נשמרים המסמכים של הLLC

דהיינו הכתובת שלך, לא של הregistered agent.
&nbsp
אתה תצטרך חשבון בנק בשביל הLLC אם תקבל תשלומים בשם הLLC, אחרת איך תפדה את השיק? אבל בבנק יבקשו לדעת מי באופן אישי יקבל גישה לחשבון, כך שאתה לא צריך לדאוג שמישהו אחר יבוא ויגיד שהוא מהLLC שלך ויעשה פעולות.

sishko

New member
תודה רבה vinney

האם במעמד פתיחת החשבון אני צריך לציין שהוא לטובת LLC ?
כמו כן האם היית ממליץ על בנק ספציפי?
&nbsp

vinney

Well-known member
וודאי שצריך לציין. החשבון לא יהיה על שמך.

אין לי המלצות לגבי בנקים, רוב הבנקים הם אותו דבר - תשווה מחירים של עמלות ניהול חשבון וכד'. קח בחשבון שחשבון על שם LLC יהיה מסווג כעסקי ולכן עמלות יהיו שונות מחשבונות פרטיים.

sishko

New member
בחזרה לנושא זה

היי ויני, נתן או כל מי שנתקל בהודעה זו :)
במסמך שצורף בתחילת השרשור של הודעה זו.תחת סעיף 4.1 העוסק בשותפים להסכם ישנה רובריקה של -
Capital Contribution של כל שותף. האם באמת יש למלא שם את הסכום שכל שותף השקיע במעמד ההקמה?
&nbsp

למעלה