one ring to rule them all ...

one ring to rule them all ...

הי, אני חלק מחברה שמנהלת מספר רב של שרתים (בסביבות ה-100). ישנן פעולות שנעשות בשוטף לכל השרתים בו זמנית. לצערי פעולה כזאת לוקחת זמן רב. האם יש כלי שמאפשר לבצע פעולה יזומה במספר מכונות ללא מגע אדם ? רוב המכונות הינן winnt 4. השינויים הרצויים לדוגמא - שינוי סיסמא ולמשתמש מסויים, עדכון אבטחה, עצירה/התחלה של service מסויים ועוד ... מישהו מכיר אפליקציה כזאת ? חשבתי על snmp ואני קורא על זה כרגע אבל הוא לא כל כך מתאים אני חושש תודה

ezaton

New member
למרות יכולותיו, אני לא אוהב אותו

הייתי מעדיף, במקרה הספציפי שלי, להריץ סקריפט באופן גלובאלי (או על רשימת מכונות, לבחירתי) מרחוק. ישנם כלים (חינמיים ובתשלום) שמאפשרים ביצוע פעולות כאלו, על בסיס credentials קיימים שלך (כ- administrator). מכיוון שהמכונות אינן win2k, ואינן שייכות ל AD Domain (או חסרות חלק מהיכולות שיש ל- 2000 בסביבה כזאת), שימוש ב- GPO לביצוע הפעולות האלו מוגבל מדי.

Teo Toriatt

New member
אפשרויות אחרות

Zen - טוב מאוד, למרות שגם כן יקר. שימוש בסקריפטים הוא טוב כל עוד אתה יכול למפות את הצרכים ויודע על כלים שיש לך על מנת לבצע את הפעילות. אם זה בדיוק מה שהגדרת - יש פתרונות סקריפטולוגיים. לגבי הפצת עדכונים - אני אוהב את Update Expert

antidot

New member
----->

אומנם SMS זה הדבר הראשון שאולי יקפוץ לראש, אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי פונה לסוג כזה של אפליקציה. את כל הדברים שציינת ניתן לבצע ללא השקעה באפליקציות כמו SMS. הכל פרט להתקנת עידכונים, ניתן בהחלט לבצע עם סקריפטים. את העידכונים הייתי משאיר לאפליקציה יעודית. אני מציע לך לחקור קצת את resource kits - יש בהם המון כלים שימושיים.

למעלה