One hit wonders

alpha80

New member
ובנוגע ל ONE HIT WONDERS

הרבה אמנים בשמונים הביאו להיט ענק אחד וכמה פושרים אחריהם, זה לא ממש להיט זבנג אחד וגמרנו, אז אפשר באותה נשימה להזכיר את... MEN WITHOUT HATS - SAFETY DANCE PETER SCHILLING - MAJOR TOM TRIO - DA DA DA DEXY´S MIDNIGHT RUNNERS - COME ON EILEEN GAZEBO - I LIKE CHOPPIN RYAN PARIS - DOLCE VITA FREEEEEZ - I O U - הסינגל הראשון שקניתי... ב"בית התקליט" ז"ל, פינסקר ת"א

סליחה סליחה סליחה

עד כאן! ל Dexy´s midnight runners היו שני להיטי ענק לפני איילין המעפנה: Geno ו- There there darling. האלבום הראשון שלהם (ממנו לקוחים שני שירים אלה) Searching for the young soul rebels הוא לא פחות ממושלם.

alpha80

New member
נכון, אבל

לכל אחד מהאמנים שהזכרתי היו בפועל יותר מלהיט אחד, ברוב המקרים גם יותר מאלבום אחד. אבל מה שזוכרים הכי הרבה זה את הלהיט הגדול. ג´ינו הוא שיר גדול, אבל... מי זוכר חוץ ממך וממני? ואולי די ג´יי 80?....

תלוי איפה אתה שואל

באנגליה אני מניח שזוכרים אותו הרבה יותר מאשר כאן. דוגמא יותר בולטת היא The Jam. בארץ (אולי) זוכרים את Town called malice, אבל באנגליה (ואצלי בבית...) כמעט כל סינגל שלהם נחשב עד היום לקלאסיקה.

alpha80

New member
נכון, אבל באנגליה המצב קצת שונה....

כי שם יש סינגלים, ותרבות המוסיקה "קצת" יותר מפותחת מאשר בארץ. בארץ, מאזין ממוצע הכיר להקה מסויימת רק אם דאגו לכלול את הלהיט שלהם באוסף להיטים, ופעם, כשהיו תקליטים, לא ממש דאגו להדפיס בארץ את התקליטים של כל האמנים החשובים בבריטניה או בכל מקום אחר. תראה לי תקליט תוצרת הארץ של להקות ניו וו´ייב שאין בו להיט "טופ 3"? אין דבר כזה. וחבל.....

הכל באשמתנו

אם לא היינו נלחמים נגד המנדט הבריטי, הייתה לנו מוזיקה הרבה יותר טובה היום (וגם דברים אחרים אולי היו פחות רעים)

yoavsegev

New member
Bros

מה עם הלהקה הגרמנית ששרה את when will i be famous? היה להם להיט אחד לי? אני חושבת........

turrican

New member
נכון!

אמנם geno שיר יפה אבל בינינו אם אתה לא שרוף אייטיז אין סיכוי שתדע עליו.. Eileen כל פרחח איטייז מכיר ואוהב..

dj80s

New member
וואו...

freeez, איזה פלאשבק עשית לי עכשיו. I.O.U זה שיר ענק שיש לי איפשהו אמ.פי שלו בגירסה הארוכה - אני כבר טס לחפש אותו. בקשר ל-DEXY´S MIDNIGHT RUNNERS, זה לא מדוייק שהם היו להקה של שיר אחד, ואפילו רחוקים מזה. באירלנד (ארץ מוצאם) הם והסולן שלהם, קווין רולאנד (שמכונים שם "הדיקסיז"), נחשבים לסוג של מוסד וקלאסיקה. הם התחילו עוד ב-79´ והיה להם להיט גדול לפני "איליין" - jeno (ב-81´). אחרי איילין באו The Celtic Soul Brothers ו-Jackie Wilson Said (מחווה לזמר הפיפטיז המוכר). דיסקוגרפיה מלאה שלהם (כולל עטיפות כל הסינגלים) אפשר למצוא כאן.

alpha80

New member
אם כבר FREEEZ

היה להם להיט גדול אחרי I O U שהייתי חולה עליו, ועשיתי חיפוש מטורף אחרי הסינגל שלו, באותה תקופה, שהיה מאוד קשה להשגה, ושכולל מגה מיקס עם שלושת להיטיהם בצד השני: POP GOT MY LOVE מי זוכר.... עכשיו באמת יש לי צמרמורת......

dj80s

New member
וואלה? לא מכיר את הסינגל השני...

אבל אם לא מצאת אותו אז, כנראה שהיום הסיכוי למצוא אותו הוא אפסי. אגב, אני בעיצומה של האזנה מטורפת ב-ריפיט ל-8:42 דקות של I.O.U. במילה אחת: אורגזמה. ביום שתהיה לי תכנית אייטיז ברדיו (
) זה דפנטלי יהיה קטע הפתיחה.

alpha80

New member
איפה כולכם הייתם לפני חצי שנה

כשזה הושמע כמעט כל תכנית של "לילה 80" ישנתם?........

dj80s

New member
הי! אני הייתי שם (קצת...)

אבל באמת שהיה קשה להישאר ער בין 2 ל-6 בלילה, שעות מטורפות לגמרי אפילו בשביל לשמוע אייטיז משובח. אגב, שמעתי שיש שם ב-99FM איזו תכנית אייטיז עכשיו. לא יצא לי לשמוע אותה ואולי אני טועה, אבל נדמה לי שהיא לא מתקרבת לרמה של "לילה 80"? אגב פעם שנייה - מצאתי קצת חומר על Freeez. והנה המילים. אגב פעם שלישית - tofit, מבטיח להודיע לך כשהתכנית תעלה (איפשהו ב-2012 בערך...)

alpha80

New member
אני יודע שהיית שם...

גם שלחת לי מייל פעם אם אתה זוכר ו... תודה... ו... אתה צודק... ו... באמת תחפש את השיר השני של פריז.

tofit

New member
אני כנראה כבר לא אהיה בארץ

תעשה טובה, אולי תצליח לשדר עד צרפת??

turrican

New member
אני!!!אני!!!

אורן אתה יודע מי היה מעריץ מספר אחד שלך..אהה? את כל התוכניות שמעתי מהעבודה שעבדתי כמאבטח..

למעלה