One hit wonders

dj80s

New member
One hit wonders

או בעברית עממית - זמרים/להקות של שיר אחד. לדעתי באייטיז היו בערך מיליון זמרים/ות/הרכבים שונים שהפציצו עם שיר אחד ענק - ונגוזו. הראשונים שעולים לי בראש כרגע הם Fiction Factory עם Feels Like Heaven. מישהו יודע מה קרה להם אח"כ? מישהו זוכר עוד הרכבים חד-פעמיים כאלה?

alpha80

New member
ואם כבר גילי וגלית.........

הידעתם שהזמר המהולל אבי קושניר ניצח פעם את הזמר דודו פישר בתחרות זמר?.... הוא גם צוחק על זה בהופעה שלו..... זה היה בקדם אירויזיון עם הבטלנים.....

tofit

New member
תראה...

תמיד יש את פלאשדאנס של איירין קארה. אני לא יודעת אם היו לה עוד שירים שהצליחו... ותיכף אני אזכר בעוד

turrican

New member
Eileen - dixies midnight runners

היו עוד המון..Kylie של מריליון . וכל כך הרבה שאי אפשר לספור כי האמת שלרוב הלהקות היו עוד להיטים אבל תמיד זוכרים להיט או שתיים טובים כמו שאנשים שלא מכירים את אלן פרסונס יגידו: שהיו לו רק את Eye of the sky אבל ככה זה..נכון?

oril123

New member
מריליון ואלן פארסונס לא דוגמאות

טובות מאחר שכפי שכבר הזכרתי בפתיל קודם מריליון הינה להקת רוק מתקדם במקור (ליתר דיוק ניאו פרוג) ששאפה ליצור מוזיקה איכותית בסגנון תור הזהב של הרוק המתקדם בשנות ה 70 ורק בשלב מאוחר יותר התפתתה ליצור להיט. אגב בדיוק בשיא ההצלחה של קיילי מריליון הופיעו באיצטדיון רמת גן במסגרת פסטיבל הכוכבים הכושל (הקשישים שבינינו בוודאי זוכרים אירוע זה). אלן פארסונס לעומת זה החל את דרכו כמהנדס סאונד/הקלטות והינו חתום על הנדסת הקול לאחד התקליטים הטובים, חשובים ונמכרים בהיסטוריה של הרוק : PINK FLOYD - THE DARK SIDE OF THE MOON לאחר מכן הקים הרכב שיצר מוזיקה בסגנון הרוק המתקדם רק יותר פופי לכן כונה לעיתים פופ מתקדם כאשר מתקליט לתקליט ניתן היה להבחין בקו מסחרי יותר מקודמו ובשנות ה 80 ניפק מספר להיטים שהמפורסם שבהם הינו : EYE IN THE SKY אך היו גם GAMES PEOPLE PLAY , TIME, THE TURN OF A FRIENDLY CARD , OLD AND WISE ו DON´T ANSWER ME שלווה בקליפ שמזכיר את סגנון הקליפים הקומיקסיים של A-HA .

turrican

New member
אורי לא הבנת אותי

תאמין שאני יודע לא מעט אל אלן פרסונס ועל להקת מריליון הנפלאים ותודה על החידוש אבל התכוונתי לומר שבסופו של דבר חובבים מוסיקת אייטיז (לא פריקים רציניים כמונו) זוכרים שיר אחד או שתיים טובים והאמת מה לעשות שלאלן פרסונס זוכרים את להיטו הגדול ביותר Eye of the sky , זאת בניגוד לעובדה שהיו עוד כמה להיטים מצויינים כפי שאתה הזכרת. אותו דבר ניתן לומר על להקת Dixies midngiht runners שכמעט כולם מכירים את Eileen אבל היה להם גם להיט Jeno שהרבה לא מכירים אותו. ככה זה.. מזדקנים אז זוכרים את מה שרוצים לזכור..

oril123

New member
אתה צודק

לצערי המושג "שנות השמונים" מתקשר בעיקר ללהיטים ולירופופ ואולי לגל חדש המסחרי ולכן בעיני רבים מבוגרי שנות ה 70 האייטיז מצטייר כעשור המסואב ביותר למרות שכפי שכבר ציינתי ועוד אחרים ציינו יש הרבה מוזיקה טובה ואיכותית במיוחד בתחום הגל החדש .

tofit

New member
והנה נזכרתי בעוד אחד

אתה זוכר את קבוצת הילדים השחורים הכה חמודים ששרו את pass the duchie אין לי מושג איך כותבים את זה

alpha80

New member
BLUE ZOO....

גם היו בארץ.... בליקוויד ז"ל.... וגם B MOVIE היו על אותה במה בדיוק וגם קלאסיקס נובו.... והפיקס.... אח..... איזו תקופה זו היתה........

הו כן

Blue Zoo עם הסולן החתיך Andy O שבא לארץ כדי להתאהב בחייל... B Movie עם Nowhere girl הנהדר לקלאסיקס נובו היו דווקא כמה להיטים: Guilty, Is it a dream כנ"ל ל Fixx (רק שאותם לא אהבתי לכן אני לא זוכר) ונוסיף לרשימה את Rupert Hyne עם I hand on to my vertigo הנשגב (לא כמי שהיה בארץ, אלא כמי שיש לו להיט אחד)

dj80s

New member
נכון...

אורן, גם לך יש איזה מחנק קל בגרון?
הרשו לי רק להזכיר את השירים שהבודדים שהיו ללהקות שאורן הזכיר - blue zoo עם cry boy cry (אני זוכר כשהם הופיעו בזהו-זה. איזה התרגשות) וקלאסיקס נובו עם is it a dream (שיר ענק). דווקא לפיקס היו כמה להיטים (חוץ מ-stand or fall שבטח התכוונת אליו) - one thing leads to another, saved by zero ועוד. בינתיים נזכרתי גם ב-Animotion עם Obsession (היה להם אח"כ גם את let him go) וב-Icehouse עם Hey Little Girl.

alpha80

New member
מחנק זו לא מילה

רק לפני שבוע זלגו לי דמעות כשהשמעתי את בלו זו בערב האייטיז שעשיתי..... אין כמו המוסיקה הזו.... אין אין אין...

למעלה