Old Timers

arye9

New member
Old Timers

מצרף אי מייל שקיבלתי מאחד מוותיקי הימאים, מקס גלזנר. =============================================
I LIKE TO MEET SOME OLD ' TIMER ' SAILING YACHTMEN TO EXCHANGE STORY'S I AM 78 YEAR OLD AND STILL SAILING ON MY YACHT. AT THIS MOMENT I AM IN TURKEY. THANK YOU MAX GLASNER​
==============================================

zina71955

New member
מקס גלזנר ו"ישראלה"

היי אריה ושלום לכולם. קודם כל טוב לכתוב שוב בעברית. מקס גלזנר ו"ישראלה" הם פרק (קצר אמנם) בהיסטוריה הימית שלי. ב 1953 כשהייתי מופקד על הטיפול במשק צופי ים בחיפה ועסקתי (בין השאר) בשיפוץ היכטה ITOE DIA, עמדה ה"ישראלה" מעברו השני של מזח צופי ים והיכרתי מקרוב את מקס וצוותו, שמהם יצא לי להכיר מקרוב יותר, לאחר שנים, את יורם פרידמן (לימים רב חובל, אז חובל שלישי). זו היתה ספינת מנוע מעץ, מרהיבה ביופיה והצוות שלה עסק בשיפוצים והכנות להפלגה (דיברו אז מסביב לעולם, נדמה לי שהיא הגיעה עד גיברלטר). מהם למדתי לא מעט עבודות תחזוקה וביחוד את נושא הטיפול בעץ בים. לימים היה לי קשר עמו מידי פעם כשעסק בנושאי ספנות בלונדון ואני בנושאי ספנות בארץ. אגב, אשתו, רותי, היא בת כיתה מבית הספר הראלי בחיפה ומשבט הצופים משוטטי בכרמל. נו, רק עתה חזרתי מתורכיה. היכן הוא שם ואיך יוצרים עמו קשר?

zina71955

New member
תודה אריה - קיבלתי.

מעניין שבעת שהותי האחרונה בפיניקה נפגשתי עם איריס כץ (שעמדה לחזור ארצה) ותוך כדי שיחה הוזכר שמו של מקס בהקשר לנמל תל אביב וה"ישראלה".

למעלה