OK

המוזרה

New member
OK../images/Emo163.gif

ראשית - אני יודעת שהשאלה לא ממש קשורה בתרבות עברית אבל לא ידעתי איפה עוד אוכל לשאול. מה גם שיש כאן אנשיקלופדיות (אנשים+אנציקלופדיות, למתקשים) שבטח יוכלו לעזור. לענייננו: איש אחד אמר לי היום שמשמעות הביטוי OK נעוצה בקלו-קלוקס-קלאן, כשרצו להודיע למישהו שהתקבל לשורותיהם, סימנו אותו ב-OK כאומרים Our Kind. חברה שלי שמעה את זה ואמרה שמה פתאום בכלל ומאיפה הוא ממציא את זה - המקור לדעתה בכלל באנגליה, שם היה פעם (או אולי לפני פעם, בקיצור - מזמן) פרופסור שהיה דיסלקטי והוא נהג לסמן את העבודות של תלמידיו ב-OK כמתכוון לומר Oll Korrekt וטעות הכתיב שלו השתרשה. אני ראיתי יותר מפעם אחת שיש שכותבים Okay ולא OK. נו? מה עכשיו? איך בכלל מתחילים לחפש מה נכון? מה שורש הביטוי הזה בכלל? ויותר פשוט - מי שיודע שפשוט יגלה לי. תודות הרבה
 

ailag

New member
למיטב ידיעתי

קיימות כמה תאוריות כאלה ואף אחד לא יודע באמת. אבל אולי אני טועה.. (והנה משהו מהשאלות הנפוצות של פורום שאלה קטנה)
 
עד שתגלי מה נכון ../images/Emo20.gif

הנה לך עוד גרסא. הייתה פעם בטלביזיה סדרה על התפתחות השפה האנגלית, מהניב הגרמאני הקדום לשפה המוכרת לנו כיום. בפרק שעסק בקליטת מלים וביטויים משפות אחרות, הם אמרו ש"אוקיי" זה שיבוש של ביטוי אינדיאני (או בלשון נקיה, נייטיב אמריקן). כמו כן הובאו דוגמאות למלים שנורשו מיידיש ("חוצפע", "קוועצ'ינג"), גרמנית ("המבורגר"), ספרדית ועוד.
 

ej for all

New member
גרסא?

"...שמות שהגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, נכתבים בה"א בסופם. יוצא מן הכלל כתיב המילה סבתא"
 

nutmeg

New member
אז ככה

אין אטמולוגיה ברורה ל- OK הזה אבל יש כמה השערות - תוכלי לקרוא על כולן כאן.
 
למיטב ידיעתי וכו'

המקור הוא במלחמת האזרחים האמריקאית שבה היו המפקדים בקו הקדמי מדווחים בקיצור על מצב הנפגעים כדי לחסוך בזמן טלגרף, בתחילה הם דיוחו "twenty killed" או "five killed", אח"כ עברו ל-"twenty k" או "five k" וכשהדיווח היה "O K" המסר היה שאין נפגעים ולפיכך הכל בסדר
 

אטיוד5

Active member
Oh, Kate

ומרוב שהיה כ"כ טוב, לא הספיק להגות את ה- T, ומת עם חיוך על הפנים.
 

המוזרה

New member
כן

וזו לא תשובה מתחסדת. סקס זה אחלה אין לנו שום ויכוח על כך. אבל לי אישית יש בעיה עם תשובות כאלו שמכניסות סקס למקום שאינו שייך לו. זה נותן לי תחושה של משהו זול, לא מכובד.
 
ברור לי שאת לא מתחסדת

ועם זאת אני מתקשה להבין למה סקס מוסיף גוון זול לדיון. למה פילוסופיה, אנקדוטות, אטימולוגיה, בדיחות פולניות, ויכוחים פוליטיים והגיגים כן וסקס לא? מה אני מפספס?
 
../images/Emo3.gif ברור שאתה לא מיתמם...

אבל אם מותר לי גמכן לענות, אז בדיחות מין הן מהסוג הזול ביותר כי הכי קל לייצר אותן. אחריהם קרוב מאד - בדיחות כסף.
 

המוזרה

New member
את הנימה

שמשתמעת מהדברים. ואם זה רק אצלי, אני מתנצלת. אבל בכל מקרה זו התחושה שזה עשה לי.
 

nutmeg

New member
דווקא אותי זה הצחיק

אבל מה ני'יודעת... גם חשבתי שקרנן קשור להוא מהאוּנְדרוועלְט
 
הו, לא, קרנן קשור לאנה קרנינה ../images/Emo20.gif

וכדי שזה יהיה קשור לתרבות עברית, אטען שהייתה לו סבתא יהודיה.
 
לא הייתי ציני

דורית, אני מוקיר אותך ומכיר אותך כאדם מאוד ישיר ואמיתי וכשכתבתי שאין לי ספק שאת לא מתחסדת התכוונתי לכל מילה, מצטער אם גרמתי לך לעוגמת נפש עקב ניסוח דפוק. ולעצם העניין: למה כל תחומי החיים כן וסקס לא?
 
שוב: סקס כן

אבל תלוי בהקשר ובנוכחים. אני מבינה למה המוזרה קצפה, כי יש משהו בהודעות של אטיוד בהופך כל נושא לבדיחה מינית נמוכה. לעיתים זה סתם מייגע ולעיתים זה אפילו מרגיז. אטיוד - לא באה לפתוח כאן מלחמה, רק מבקשת שתקח לתשומת לבך ותגלה יותר רגישות ברוח יום כיפור הקרב ובא.
 
זו בחינה לגופו של עניין?

או לגופו של אדם? אותי (כמו את נאטמג) הצחיקה הבדיחה על Oh Kate, כמו שהצחיקו אותי היציאות שלך על שיעורי רכיבה ומשחקי כדור, רק שעניין השיעורי רכיבה היה נמוך יותר (למען הסר כל ספק: מבחינתי נמוך הוא אחלה) חזרתי וקראתי את הבדיחה ולא הצלחתי לגלות את "המשהו" הזה שהופך את האיזכור המיני למייגע ומרגיז דוקא אצל אטיוד. אני אישית דוקא מוצא עצמי מרותק למקרא עולם הקונוטציות והדימויים שלו שמפיח רוח כל כך רעננה בפורום שלנו, תחושה של ידיים מיובלות וגרגרי עפר שכל כך שונה ממשולש האוניברסיטה - פאב - משרד שהוא אזור הקינון המועדף כאן בדרך כלל.
 
למעלה