Ok Guys

Ok Guys

After i've asked you about loving yourselves, I have another question: Do you think someone my love anyone else, if he does not like himself? sorry for the english again...​

בניגוד לדעה הפופולרית

אני חושבת שכן. קודם כל, אני לא חושבת שאני מכירה מישהו שאוהב את עצמו בצורה מושלמת ומלאה או ששונא את עצמו בצורה מושלמת ומלאה - כולנו נמצאים איפה שהוא על הסקאלה, ומכיוון שכך לכולנו יש לפחות מידה מסוימת של אהבה עצמית. אבל חוץ מזה, אני גם לא חושבת שאהבה עצמית היא חיונית לאהבת אחרים. אני חושבת שהאהבה לאחרים שתצמח מזה אולי לא תהיה בריאה, אולי לא תהיה מאוזנת, אולי תבוא ממקום לא טוב, אבל אני לא חושבת שזה שולל אותה לגמרי.

gidionline80

New member
ודאי שכן

אלא אם כן מדובר בדיכאון קליני קשה מה שכן אני לא מקנא באהוב שמקבל סקאט והרבה לכן הקשר לא יתקיים לאורך זמן וחוצ מזה מה שלומך איך נראת שגרתך ומתי את באה

אבי אלה

New member
מה זו אהבה?

במקרים רבים אנו מחפשים את האישור לערך שלנו אצל בן הזוג,אנו קוראים לזה אהבה ,אם אוהבים אותי אז יש לי ערך. אם אוהבים\רוצים אותי,אז אני שווה,לכן בגידה כה כואבת,לכןפרידות לוחצות בבטן..

אייבורי

New member
ישנם כל מיני סוגים של אהבות סוויטי

אם נתמקד באהבת גבר-לאישה אזי הנושא קצת בעייתי, אדם שלא אוהב עצמו יכול להתמכר, להעריץ להתבלבל ולחשוב על הזוג כאילו זאת אהבה אבל אהבה מורכבת מאלמנט אגואיסטי ולכן לא מתקיימת לטעמי. בין הורה-לילד - עולם אחר לגמרי.

אסתי69

New member
מנסיוני למדתי

שלאהוב ממקום "נקי" מהמקום הכי עמוק שבנו זה בא רק אחרי שבאמת אוהבים את עצמינו. אז באה האהבה הטהורה זו שנקייה לחלוטין מאינטרס... זו שלא מצפה לגמול (אבל מקבלת הכי הרבה ) :)

אסתי69

New member
וואו

מביאה כסא מלכות :)) שבי שבי תתענגי לך איתנו פה

שמוצקין

New member
בטח .זה ממש לא קשור

הרטוריקה האמריקניסטית קפיטליסטית אגואיסטית שאם אתה לא אוהב את עצמך אתה גם לא אוהב אף אחד אחר, זה שטויות שנועדו להצדיק אנוכיות ולא שאהבה עצמית זה דבר רע.

אפשר לרדת לרמה הפילוסופית של הדיון?

כי הרי אדם שלא אוהב את עצמו, לא מעריך את עצמו, לא חושב שהוא שווה - כשהוא אוהב מישהו אחר, איך הוא "מסביר" לעצמו את האהבה הזו? כלומר אני לא חושבת שאדם יושב וחושב ומנסה באמת להסביר, אבל יש מצבים שאנחנו מנסים לחשוב מה האיש/ה שאנחנו אוהבים מוצא/ת בנו באמת? מה הדבר הזה בנו שעודה את זה יותר מהכל? ואם אני למשל חושבת שאני לא שווה גרוש ואין בי כלום (ההקצנה בכוונה) למה שמישהו יאהב אותי? מה יש לאהוב בי בכלל? אז בטח הוא נמצא איתי בגלל אינטרס מסוים (סקס, כסף, נוחיות, סקס, או אולי אפילו רק בשביל סקס...). בקיצור, כשהמחשבות המתרוצצות הופכות להיות מערכת הנהלת חשבונות ממוחשבת - האם זו אהבה?

שמוצקין

New member
אני די נוטה לחשיבה תאורטית

אבל כשאני רעב אני רעב ,כשאני צריך פיפי אז אני צריך וכשאני אוהב אז אני אוהב. אם כבר אני מסביר לעצמי למה אני אוהב מישהו אז זה מתבסס עליו ולא עליי ואין צורך לתרץ את זה. לא חשוב אם אני אוהב את עצמי או לא.[ היום כשאני אוהב את עצמי אני אוהב גם אחרים ולעומת זאת בעבר כשלא אהבתי את עצמי גם אז אהבתי אחרים

לדעתי הלא חשובה בשיט

אבל אני בהחלט מביע אותה ברבים בכול זאת, יכול להיות שאדם חסר הערכה עצמית, יאהב מישהו אחר שלדעתו הוא סוג של מושלמות, מה שיביא אותו אולי להרגיש טוב עם עצמו כסוג של הגשמה אישית בתחושת האני שלו. אין לדעתי כל קשר בין הערכה עצמית שלי לבין איך שבן/בת הזוג שלי חש כלפיי הכן יכול להיות מצב כי בן זוג ינצל מצב זה לסוג יחסים נצלני ורע אבל נראה לי שזה אפשרי. אם זו אהבה בהחלט יכול להיות, אבל לא נדע באופן ברור. ניתן לקחת לדוגמה נשים מוקות, כל אדם נורמלי שסובל מאלימות יקום וילך אבל השאלה למה יש כאלה שנשארים? סביר להניח כי הדברים מקבילים באיזו צורה.

putonit

New member
זאת זכות לתת שירות

בין אם אני אוהבת את עצמי או אוהבת מישהו אחר, אני - היא זו שאוהבת. אני - היא זו שחווה את הרגש המופלא הזה. החומר שממנו מתקיים העולם. לאהוב זאת זכות. זכות גדולה. ולא משנה אם האהבה מופנית פנימה אל עצמי או החוצה אל אהובי, אני - במגע עם האנרגיה הזו. פעם היה לי קשה להעיז ולהפנות את זה פנימה אל עצמי ואז התעורר בי הצורך למצוא מושא חיצוני לאהבה, שלרוב היה לה ביטוי של נואשות. התייסרות. היום תודה לאל (כלומר לאלה, שזו אני) הסיפור הוא אחר לגמרי. אני הסופרת. אני מעיזה, אני האהבה.

D o l f i n a

New member
../images/Emo140.gif

"אדם שלא אוהב את עצמו... כשהוא אוהב מישהו אחר, איך הוא מסביר לעצמו את האהבה הזו? ... מה האיש\ה שאנחנו אוהבים מוצא\ת בנו באמת?" מסכימה איתך פה, אך חולקת בנקודה אחרת. אדם שלא אוהב את עצמו לא יכול להרגיש נאהב, לקבל את היותו נאהב, אך אין כל קשר לדעתי בין המחדל הזה ליכולת לאהוב. מכירה אנשים שהיו מסוגלים לאהוב הכל, רק לא את עצמם, מסוגלים לתת את טיפת החמצן האחרונה שלהם לאדם אהוב, אך לא לעצמם. סוג "לא בריא" של אהבה אפשר לומר... אבל אהבה. וסתם משהו שכתוב לי במוח מזמן, כל כך מזמן שאני כבר לא זוכרת איפה שמעתי את המשפט הזה - לעולם לא נוכל לגרום לאיש לאהוב אותנו, אך נוכל לאפשר לעצמנו להרגיש נאהבים.

זאת

New member
ומזווית אחרת

אדם שלא אוהב את עצמו... כשמישהו אחר אוהב אותו, איך הוא יכול להחזיר לו אהבה בכלל? כשמישהו אחר אוהב אותו, האם בתוך תוכו, הוא לא כולל אותו בבוז שהוא חש כלפי עצמו? כי אם אני אפס, האם לא כל מי שאוהב אותי, הוא בעצם טועה/לא רואה/מפספס? נדמה לי שוודי אלן אמר, או ציטט מישהו אחר שאמר, "אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי לשורותיו"... אם אני לא אוהבת את עצמי, לא חווה אהבה מבפנים, איך אדע מה להוציא החוצה, מה לתת לאחר? כי בסופו של דבר, אנחנו יכולים לתת רק את מה שהוא שלנו...

D o l f i n a

New member
בדיוק...

פה בדיוק הטעות בעיני, לא תמיד באהבה יש אינטרקציה של נתינה וקבלה, לפעמים אוהבים מבלי לקבל דבר בחזרה. שוב, אין קשר בעיני בין היכולת להרגיש נאהב לבין היכולת לאהוב, אלו שתי תכונות שאינן שזורות זו בזו ויכולות להגיע בחבילות נפרדות.

אסתי69

New member
זה נכון, רק שאז זה איזשהו

או איזושהי אהבה שבאה למלא איזה חלל (מהנסיון שלי שוב) לא בהכרח באמת האהבה הטהורה...

לפעמים אנחנו אוהבים את מה שהינו

רוצים שיהיה בנו, לא? <קפצתי לבקר לרגע ובא לי להגיב> במיוחד אם אדם אינו מעריך את עצמו, הוא יכול להתאהב באידאל שהוא היה שואף אליו. אבל אהבה כזו היא שטחית משהו, כי אינה קשורה למושא האהבה... לגבי המחשבות המתרוצצות - לא חבל? במקום להתענג על האהבה שהוא משפיע עליך, את מחפשת את ה"צידוק" שלו לאהוב אותך. אהבה היא מתנה מדהימה. כמו כל מתנה, לפעמים שי כוונה נסתרת מאחוריה, אבל זו לא סיבה לדחות אותה. למה שלא תסמכי על האינטואיציה הנשית שלך לגבי כנות האהבה ותעזבי את הנהלת החשבונות? טוב, מן הסתם, אם היית יכולה לעצור את המחשבות האלו, לא היית מתלבטת כאן, כן?

ה ל י ו ם

New member
אין יותר מזה...

אהבה אמיתית, שאהבתך רוצה ללכת,ועם כל הפיצוץ שבלב, אתה מציע לעזור לו לארוז... זה מה שעלה לי לשמע הדיון...

the photoman

New member
אני חושב

שאם אדם לא אוהב את עצמו הוא יכול לאהוב אדם אחר באמת

למעלה