OK, boys - lets raise the stakes

ketalar

New member
OK, boys - lets raise the stakes

קודם כל, תודה רבה על העזרה עד כה. תהיה ברכת חמשת העלמות של השמים שלוחה לכל אלו שמוכנים להקדיש זמן ולעזור. אז ההתפתחויות במערכה שלי הן כאלה: 1. כל השחקנים יידרשו לראות את הנינג'ה סקרולס עד תחילת המפגש הראשון. 2. הגיעו אלי הספרים על ה DB ועל הסידריל, ואני מעיד קבל עם ופורום שננסק צודק - אומנויות הלחימה של שני האקסלטד האלה rock ass!! ככה צריכות להיראות אומנויות לחימה בעולם שבנוי על סרטי אנימה! הרבה הרבה יותר טוב מכל מה שיש לסולארס להציע, מה שאומר שהדמויות שלי יקבלו גישה לעצי המיומנויות האלה. כמובן, עם סיפור רקע טוב להסביר איך נוצרה הגישה הזו. 3. שתי שחקניות שלי התחילו לעבוד איתי על הפרלוד לדמויות שלהן. אחת תשחק סולאר של ה night caste, שמבלה חלק ניכר מחייה טרם ההתעלות במקדש של ה Immaculate Order שמכשיר DB במיומנויות התנקשות ורצח. לאחר ההתעלות, אותם אלו ששרדו איתה את ההכשרה יבואות לרדוף אחריה במסגרת ה wyld hunt. השניה משחקת סידריל שכפופה ל maiden of secrets. אותה דמות מתחילה את קיומה מאתיים שנה לפני שאר הדמויות, מה שנועד לשקף את הנסיון הרב יותר שיש לסידריל בעולם הבריאה יחסית לסולארס. בהכוונת המורה הסידריל הזקן שלה, היא תלמד לכופף את הגורל לטובתה. הדמות הראשונה תישלח מתישהו לחסל אותה, וכך הן ייפגשו. שלושת השחקנים האחרים עוד לא בתמונה. עכשיו, לטס טוק ביזנס. אני צריך להתחיל לתכנן את המערכה, ובמיוחד חשוב לי ליצור הרפתקאה ראשונה טובה. זאת מאחר ובסוף ההרפתקאה הראשונה השחקנים יצטרכו להחליט אם ממשיכים לשחק ביחד באקסלטד או לא. אני מאוד רוצה להמשיך וההצבעה שלהם תהיה תלויה, מטבע הדברים, בהצלחה המשותפת של ההרפתקאה הראשונה. לכן, אני חוזר על הבקשה שלי לטיפים, במיוחד טיפים שקשורים בבניין מערכה ובמשחק בתור שחקנים - מה כיף לשחק? מה באמת עובד (בתור מנחה)? כמה צריך להתמקד או להתרחב בהרפתקאה הראשונה? מה חובה לכלול בהרפתקאה ראשונה של אקסלטד ("שני אלמנטים שהרפתקאה ראשונה בעולם לא יכולה להתרחש בלעדיהם")? ממה אני צריך להיזהר ("שבע טעויות נפוצות של שה"ם שלא העביר אף פעם מערכה באקסלטד")... ובאופן יותר ספציפי, המערכה תכלול על בטוח שני אלמנטים מרכזיים - תפאורה וערים אבודות של העידן הראשון, וכן fae horde, בתור אויבים דרמטיים (got to love them, fae hordes). איפה אפשר להשיג מידע על העידן הראשון (כולל חפצים, אם אפשר), ועל הפיות המיוחדות של עולם אקסולטד? Input, anybody...? ארז נ.ב ננסק, לא הבנתי את המסר ששלחת בסוף ההתייחסות האחרונה. זה על השחקנים והמנחה שבונים ביחד סיפור. אם תוכל להבהיר, בפורום או במסרים, אני אשמח.

ketalar

New member
חברה, זה לא דיון על ערפדים ../images/Emo8.gif

קראתי שוב את הכותרת של עצמי. נא לקבל אותה כלשונה. ימיי ב V:TM עברו.

רמץ

New member
not much + השתעשעות בתירגום

צ'יק צ'אק התמקצעת על "נישגב"(
או "נישגבים"... זה נשמע עוד פחות טוב...) ונראה לי שאתה וכל החבורה שלך כבר יודעים יותר על העולם ממני. בנוסף, הודות לכך שחוץ ממני כל שאר החבורה לרבות המספר שלנו מקצועיים במשחקי תפקידים וממוקצעים על נישגב, הסיפור מתקדם כמו חמאה על פח לוהט ולכן אין ממש מאיפה להפיק לקחים (אני לא מספיק חכם כדי להפיק אותם מהצלחות). קמצוץ דברים שהצלחתי לחשוב עליו: 1) כידוע, בריאה היא ע-נ-ק-י-ת. משהו כמו כדוה"א אחרי שדרכה עליו הרגל של מונטי פייטון. כיוון שמפגשי נישגב הם תמיד מעטים ויקרים, חבל לבזבז אותם על תיאורי דרכים חסרי חשיבות. מספיק שהשחקנים ינקבו בדרכי תחבורה (סוסים, רגל, רכיבת מערבולת...) ומקום יעד או זמן מסע, כדי לעבור לסצינה (יש מילה בעברית לסצינה?) המתאימה, אלא אם כן, כמובן, הם פוגשים דברים חשובים אחרים בדרך, ואז עליך פשוט להגיד מתי ואיפה הם פוגשים אותם. כל זה אולי ברור מאליו, אבל לפעמים קשה להתנתק מה"עכשיו" ולעשות את המעבר של "כעבור חודשיים". 2) באותו הקשר - בנשגב אין מערכה אלא סיפור. אירועים לא מעניינים לא אמורים להופיע בסיפור. כך שדמויות לא צריכות להתמקח עם מוכרים או אפילו לציין לאילו חנויות הן הולכות, ואם זו תחילת הסיפור אז בכלל לא חשוב מאיפה הן השיגו את הציוד. למעשה, אין בכלל חשיבות לכמה הן שילמו, כפי שמלמדת שיטת הממון המאוד מאוד כללית. זה פשוט לא מעניין. צריך לחשוב בסצינות וממש לערוך כאילו אתה יוצר סרט מנגה. בדיקות המיומנות נועדו לחסוך זמן. הצלחות בבדיקה נותנות תוצאה - בלי רמזים, בלי "אולי מהכיוון השני". 3) גם השחקנים מספרים את הסיפור. "אני משחרר זעקת זעם המהדהדת בעמק ומבריחה ציפורים מעצי היער, הזאב שלי מיילל גם הוא" היא אמירה חוקית. שחקנים עדיין לא שולטים שליטה מלאה על הסיפור, אבל הם יכולים לקשט אותו. זה מה שעולה לי בראש בינתיים. אולי המעגל שלי יוכל לחשוב על עוד דברים או לחלוק על דברי.

אני מבין שאתה לא מוותר על מסע הצלב

הזה שלך להשרשת פניני השפה העברית בחברי הפורום? שמא עלי לכנותך יורשו של אליעזר בן-יהודה???

במטותא ממך, ידידי הבארגמפי

נצור נא את לשונך פן תוכה מרה בידי מבקשי רעתך. למה לא לדבוק בשפה העברית היפה? מה רע בה? אז נכון, לבלופ יש לפעמים קטעים משונים, אבל תכלס, המאבק לשימור השפה העברית הוא ממש ממש מדליק! הלא-כן? (ביטוי מוזר)

???

הלא-כן זה איזשהו תרגום ל-tag-question מאנגלית. נ.ב. יש לך מזל שאני לא מבין למה התכוונת ב"תוכה מרה בידי מבקשי רעתך"!

BluePrint

New member
מסע הצלב נכשל

הכופרים לא מוכנים להתמסד בכוח, אז במקום, החלטתי לעבור ל"דרכי נועם". ובמקרה הנ"ל, היתה שאלה מפורשת. (גם אם מליצית במקורה)

רמץ

New member
כן, אני שאלתי...

כולכם יכולים להניח את הקילשונים ולכבות את הלפידים. מאורע?? זה ממש גרוע! בכל אופן, כיוון שתירגום משחקי תפקידים לעברית הוא נושא נפוץ בפורום מ"ת ישראלי, להלן מס' הטלפון של האקדמיה ללשון עברית: 02-6493507 ימים א'-ה' בין השעות 11:00-14:00 (איחרתי ב-40 דקות
)

BluePrint

New member
אף אחד לא אוהב את התשובות שלי.

לפי המילון שלי: סצנה 1) בימה; מקום שנערכת בו הצגת תיאטרון. 2) מעמד תיאטרוני; חלק ממערכה. 3) מחזה, מאורע, מקרה, חיזיון. מורפיקס אומר: מערכה, זירת ההתרחשות, נוף, תפאורה. אבל לפני שמתקשרים לאקדמה ללשון עברית (זו לא סתירה?), מאורע\ארוע\התרחשות הן מלים מתאימות בדיוק להחלפת "סצנה" בהודעה הראשונה: "משחק צריך להתנהל מאירוע לאירוע, לקפוץ מהתרחשות להתרחשות..." טוב, מה אני יודע, אפילו לא למדתי לשון.

Ferenheit

New member
למה לא

כי מערכה, שהיא המילה הריאלית היחידה, מתייחסת בד"כ להרבה הרפתקאות, שהן הרבה סצנות. סצינה היא לא מאורע, היא פרק זמן אמורפי למדי, הנמשך בין שבריר שנייה לכמה חודשים. לרוב, מנסיוני, סצנה היא פרק הזמן שבין מאורעות (ולא במקביל להם). אה, כן, ו'מאורעות' זו מילה מבעסת.

רמץ

New member
מה, "אקדמיה" כאילו?

תאמין לי, האנשים האלה חיים רק כדי שאנשים ישאלו אותם למה "אקדמיה". מסתבר שמקור המילה משמו של סופיסט בשם אקדמוס שהיה דורש באיזה גן או משהו. המילה אומצה (לא סטייק) לחיק העברית והכל בסדר כל עוד אתה אומר במלרע ולא במלעיל - אל תאמר אקד^מיה. מעתה אמור אקדמי^ה. ובהטייה - אקדמיתי, אקדמיתך, אקדמיתינו...

הלדין

New member
לא מדויק.

מקור השם הוא באתונאי קדמון בשם קדמוס. האתונאים קראו על שמו את אחד מרובעי עירם. ושם לימד אפלטון את תלמידיו. ומפה נגזרה המילה אקדמיה. וכל השאר כתוב ב-"מילה ברגע" שכתב חיים רוזן.

למעלה