"oh my god
they killed zeus

Thestral

New member
"oh my god../images/Emo70.gifthey killed zeus../images/Emo108.gif

"
You bastterds
שרשור ה
*| השבועי
נצלש"ו כל עוד אתם יכולים

Duke Tear

New member
האל פאן מת! האל פאן מת!

מה..חשבתי שהתחלנו במשפטים אנטי-אולימפיינים..נו שוין. בכל מקרה , אני דיי חושב שהפורום הזה הוא מעין אפגרייד של פורום פיות שדונים וכל השאר, מה אתם חושבים על איזה איחוד? כלומר, רישמית האנשים שמתעניינים בפורום פיות ושדונים בנושא הפולקלורי יעברו אליכם, גם הכתבות יעברו, והמנהלת תעבור, ואז הפורום יגדל ,ויתווסף לו חלק מאד גדול של השכלה פייתית ^-^

פורום "מיתולוגיות, פיות שדונים וכל

השאר"? זה נשמע מוזר. פורום "מיתולוגיות ופולקלור" נשמע קצת יותר טוב. ואני לא יודע ממש אם הרעיון של האיחוד מוצא חן בעיני- בכל זאת, יש הבדל בין של כמה אלפי שנים בין בין מיתולוגיה לפולקלור... ואני אוהב מיתולוגיה הרבה יותר.

Duke Tear

New member
מיתולוגיה ופולקלור זה אותו דבר:)

פולק - עם לור - תורה מיתוס - סיפור לוגיה - תורה בפולקלור מספרים סיפורי עם, במיתולוגיה מספרים סיפורי גבורה על אלים, בפולקלור האלים לרוב הם יותר גיבוריים עמממים (כל עוד זה סיפור על גבורת האלים) רק שאצל הקלטים למשל , האלים מוחלפים בטבע שהוא הופך להיות הגיבור ,בערך.

Justin Angel

New member
לא הבנתי. מה בדיוק קורא אצל הקלטים?

פעם אחרונה שבדקתי האפוסים הקלטיים לא מתרכזים ב"טבע", אלא בגיבורים ספצייפים. ע"ע ארבעת המחזורים הסיפוריים אשר בהם הסיפור מתמקד בעיקר בפעולות דמויות ספציפיות.

Duke Tear

New member
יאפ אבל כמעט רוב האלים

אצל הקלטים מסתבבים מסביב נושא הטבע ,וגם הסיפור, כמו שיר מלחמת העצים וכו'

Duke Tear

New member
אף על פי שבכל דת הם מסתובבים מסביב

הטבע , טוב, צדקת בקטע הזה, אני מעיין עכשיו בסיפורים קלטיים ואני רואה שבאמת יש המון סיפרוי גבורה וכו'.

Justin Angel

New member
וזה נובע מאופי התרבות הקלטית

שהיא תרבות שמקדשת את הערכים של כבוד, שירות ואמת. נאמר על אלו שהם החשובים ביותר בתרבות הקלטית ולכן ורק לכן, מירב (אם לא כל) הסיפורים הקלטיים יתרכזו במעשים של דמויות ספציפיות ולא התפחויות עצמאיות בעלילה. אם את רוצה דוגמה טובה בעברית תקחי את הספר הממוצע "המיתולוגיה האירית" של הזוג ליבני ותראי שלא תמצאי פיסקה שלא מתארת פעולה או מצב מצוי של דמות בנרטיב הסיפורי. "אדם חי אחרי מותו, אך לא אחרי מות כבודו" - פין מק'קול, ממעגל סיפורי הפיאנה.

למעלה