offline folder

achokler

New member
offline folder

יש לי כמה מחשבים ניידים שמחוברים לרשת SBS2000 אני מגבה אותם באמצעות offline folder . ההנהלה מאד מודאגים מכיוון שסנכרון הוא דו כווני ושואלים מה יקרה אם תאורטית תאריך המחשב הנייד יעבור אחורה בשנה האם הסנכרון יהיה כזה שכל החומר בשרת ידרוס את החומר במחשב הנייד? האם יש מקום להגדיר שהחומר בנייד הוא תמיד המקור והכי מעודכן והסנכרון הוא לכיוון אחד?

noam01234

New member
הסינכרון נקבע עפ"י התאריך של הקובץ

ולא עפ"י התאריך במחשב, כך שגם אם התאריך בנייד יהיה שנה קודם לכן זה עדיין לא ישנה את התאריך של כל הקבצים.

achokler

New member
אני לא מבין

נניח שבטעות התאריך של המחשב הנייד קפץ שנה אחורה. עדכנתי כמה קבצים ושמרתי. האם הסינכרון יחשוב שהקבצים בנייד מוקדמים יותר מהקבצים בשרת?

noam01234

New member
גם אני לא

למה שהתאריך בנייד ישתנה לשנה אחורה? כל מחשב שמתחבר לרשת אצלי מסתנכרן על השעון של השרת.

achokler

New member
גם אצלי זה קורה

ההנהלה מודאגת שהסנכרון הוא דו כווני ואם משהו ישתבש בנייד הסנכרון יכול לדרוס את הקבצים בנייד מנתוני השרת, ואולי גם הסנכרון הזה יגרום לי לאבד עבודה יקרה.

antidot

New member
שאלה לי אליך

ניסית ? נקודה למחשבה: תחנה שהשעון שלה חורג במעבר ל5 דקות מהשעון של השרת המאמת, לא תוכל להכנס לרשת ו/או לעבוד מול השרת כיוון שההגדרות ברירת מחדל של פרוטוקול Kerberos שמשמש לאימות משתמשים פשוט לא מאפשרות את זה. חוץ מזה, מפליא אותי שלא ניסית לבדוק לבד. הרי ישר היית מקבל תשובה.

achokler

New member
בטח שניסיתי זה גם עבד

אבל אני לא מצליח לשכנע את הנהלה לגבות את המחשבים בצורה זו. הם רוצים שאני אכתוב סקריפט שיעתיק את תכולת נייד לשרת על פי מרווחים קבועים. אני מאד לא אוהב את הרעיון ומעדיף offline folder. אבל הנהלה מתעקשת שאני אביא סימוכין שהסינכרון הדו צדדי לא יכול להדפק אם משהו יקרה לתארכים של אחד המחשבים. אם רק היה איזה מקום להגדיר שהסנכרון הוא רק לכיוון אחד.

פוֹלי

New member
מה הבעיה לשים net time בסקריפטים

של הכניסה לרשת ואז גם אם המחשב עם תאריך לא נכון הוא יסתדר ברגע הכניסה לרשת
כבר אמר נועם מעליי לגבי סינכרון השעה לפי שעון השרת, זו הדרך הטובה ביותר לשלוט על השעה ולהמשיך לעבוד עם ה offline folder בלי חשש.

achokler

New member
יש לי את הסקריפט

אבל אני מסביר שוב, בדקתי וזה עובד, אבל ההנהלה מודאגת. אם אין מקום להגדיר ב offline folder שהסנכרון הוא רק לכיוון אחד, אז אני פשוט אגיד להם שזה מה יש, ושימצאו פתרון אחר, אני לא מצאתי.

noam01234

New member
לא חושב שיש מקום להגדיר את מה שאתה

רוצה, למרות שלא יקרה כלום כי: 1. מחשב נייד שעולה לרשת מסתנכרן עם השעון של השרת 2. במידה והשעון של הנייד מפגר או מקדים לא יהיו לו הרשאות לכתוב לי אישית היה מקרה עם חברה בה היה מותקן שרת לינוקס ועליו סמבה, הכל עבד חלק למעט הסינכרון, היות ומדובר ב 4 ניידים בלבד החלטתי להשתמש בסקריפט, המשמש שומר את החומר שלו על הדיסק הקשיח המקומי וכשהוא מגיע לחברה הוא מפעיל את הסקריפט שאגב שלוח לי אימייל עם כל הלוג של הגיבוי למעקב. אם זה כלכך מפריע להם ולא מדובר בהרבה ניידים אז תשתמש גם אתה בסקריפט.

פוֹלי

New member
צודק, שמתי לב לזה אחרי שהעליתי את

ההודעה. מה שכן - תשחק עם זה. אם אני זוכרת נכון יש מקרים בהם המחשב מודיע כי גם הקובץ שבשרת וגם הקובץ שבנייד עברו שינויים ובמקרה הזה הוא פשוט משנה את שם הקובץ ושומר אותו בצד עד שאתה תחליט מה לעשות עם זה. חוץ מזה, מי מבטיח לך שכתיבת סקריפט שיעבוד חד כיווני יהיה טוב בשבילך? מה קורה אם מישהו אחר עובד על הקובץ שבשרת ואתה בא ומוחק לו אותו כי מה שבנייד הוא הכי עדכני מבחינתך? אם לכל אחד יש תיקיית רשת ורק לו יש הרשאות כתיבה בתיקייה הזו ויש לך net time בסקריפטים אין לך מה לדאוג. הדאגה היחידה שלך היא איך לשכנע את ההנהלה, ופה אתה צריך להיות בעל המילה ולא הם.

למעלה