ocd זוגיות ומיניות

ליבי106

New member
ocd זוגיות ומיניות

שלום לכולם,
אני ממש חווה התקף פחד כרגע. לפניי חודשיים בערך התחיל לי התקפי OCD על האפשרות שאני לסבית. חשוב לציין שתמיד סבבו אותי אנשים הומוסקסואלים ואף פעם לא שאלתי את עצמי אולי אני לסבית. תמיד הרגשתי בנוח עם קיומם של אנשים הומוסקסואלים מסביבי. חשוב לי לציין שהניסיון המיני שלי הוא מועט והחבר הראשון שלי היה רק בגיל 19. תמיד חששתי שאולי אני לא מושכת מספיק ואולי לא כמו שאר הבחורות. מאז שעלתה בי אותה המחשבה היא לא מפסיקה לעזוב אותי וממש ממש קשה לי עם זה. אני לפעמים מאמינה לעצמי שאולי אני לסבית ואולי זו הסיבה שלא התנסיתי מינית עם גבר עד כמעט גיל 20. למרות שאף פעם לא נדלקתי על בחורה או רציתי קשר זוגי. אני כל חיי חלמתי על קשר זוגי עם גבר אבל פתאום הכל מתערער לי. מישהו יכול לעזור? וכן, כרגע יש לי חבר - וזה רק מקשה עליי כי החשק המיני שלי בריצפה וזו שוב הוכחה שאולי גברים לא מושכים אותי ונשים ימשכו אותי יותר.
עזרה!

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי ליבי

הרבה חווים אוסידי שקשור למיניות וחשש מלהמשך לצד השני. אני לא מאמינה שאת לסבית (למרות שאין בזה דבר רע) אני חושבת שאת פשוט פוחדת.
זה שיש לך חשק מיני נמוך לא אומר שאת מעדיפה נשים על גברים זה יכול לבוא מהמון דברים (כדורים אןם את לוקחת לדוגמא, ועוד המון דברים אחרים).
אין גם קשר לגיל שבו עושים את זה לקשר למשיכה לבנות.
האם את מטופלת? את יכולה להתיעץ עם המטפל שלך ולהסביר לו על החששות שלך מזה. מקווה עזרתי.

ליבי106

New member
הי

אני כן מטופלת, והמטפל שלי אכן זיהה את זה כמחשבות טורדניות. אך אני עדיין פוחדת שאולי אני מאשימה את זה כOCD. ברגע שעלתה בי המחשבה הצורך הראשוני היה להתוודות בפניי ההורים ולספר לכל החשובים לי- שזה בעצם הפחד ביציאה מהארון מה שמחזק את זה שזו לא יציאה מהארון אלא פחד. אבל עדיין התחושה שאולי זו הסיבה לבעיות עם הבן זוג ועם הקושי שלי בזוגיות הורגת אותי ואני מרגישה שאני חייבת להבין מה התשובה הנכונה. למרות שאני ממש לא רוצה לחיות חיים רומנטיים ומינים עם בחורה, אבל אולי כל לסבית שמגלה את עצמה מרגישה ככה. אוף

planet2us

New member
נשמע שיש בך חלק שכמעט מתעקש שאת לסבית

הוא ימצא אלף אחת סיבות למה את לסבית וזה באמת מעיק ומכביד.
בעצם, במקרה הכי גרוע, מה כבר יקרה? מה שאני מציע לך זה להזכיר לעצמך שבכל מקרה את תסתדרי. (-:
אולי דווקא אז, כשהפחד קצת יירגע, תראי שבעצם אין ממה לפחד...

איילת234

New member
הי ליבי

נשמע כמו מקרה קלאסי של מה שנקרא HOCD (הפירוש: homosexuality OCD) זה קורה להרבה אנשים שיש להם OCD. אני מאמינה ממה שאת מספרת שאכן את לא נמשכת לנשים אלא רק חווה פחד מזה. מה שקורה לאנשים עם OCD שנתקלים בשאלת המיניות היא שהם "חייבים וודאות", ז"א, את לא באמת מוטרדת משאלת המיניות כמו שאת מרגישה דחיפות לדעת שאת יודעת מי ומה את.
זה נורמלי מאוד לאנשים שיש להם OCD מחשבתי. במידה ויש לך את הסימפטומים הבאים כנראה שזה באמת מה שעובר עליך:
1. את בודקת כל הזמן זיכרונות עם חוויות מול נשים בעברך - האם הרגשת אליהן משיכה.
2. את שואלת את עצמך מול בחורה אם את נמשכת אליה, בודקת אם את רוצה להתקרב אליה פיזית, לנשק אותה וכו'.
3. את בודקת את עצמך במחוות פיזיות - האם אני "נשית" עכשיו? האם אני מתלבשת מספיק נשי? האם אני עושה תנועות נשיות, או גסות ו"גבריות"?
4. עולות לך נון-סטופ מחשבות טורדניות בנושא פעילות מינית עם בחורה ואת חווה חרדה כשיש לך אותן.
5. בזמן אינטימיות עם בן זוגך המחשבות מתגברות.

ובסופו של דבר, שאלת השאלות - האם המחשבה על היותך לסבית מרגישה לך טוב או רע? אם היא מרגישה רע והיא מפחידה, זה אומר שאת לא. מין ואהבה לא אמורים להפחיד. הם אמורים להיות דבר נפלא. לכן התשובה לשאלת האם כל בחורה לסבית שמגלה את עצמה מרגישה ככה היא בפירוש "לא". בחורה לסבית שמגלה שהיא לסבית מרגישה שלהיות עם גברים יעשה לה רע, לא ההיפך.

את מוזמנת לחפש קצת חומר קריאה על HOCD ברשת כדי לנסות להבין מה קורה לך.
אני אישית ממליצה בחום לעשות הכל כדי להניח למחשבה. המעגל האכזרי של האוסידי הוא כזה: עולה לך מחשבה מפחידה ואת מנסה להרגיע אותה עם בירורים ובדיקות. הבירורים והבדיקות הופכים לטקסים (הקטע הקומפולסיבי ב-OCD). אבל חשוב שתדעי שככל שאת בודקת יותר את משמרת את המחשבה הטורדנית.
הכי טוב לנסות להבין את המנגנון בו הראש שלך פועל בזמן ה-OCD ולהפסיק עם הבדיקות עד כמה שניתן. כל יום זה יהיה קל יותר ויהיו פחות מחשבות. את תראי.

HOCD-הסבר

הי ליבי,

התשובה שלי תיהיה קצת ארוכה,ואני מקווה שההסבר יקל במעט.
קודם כל לגבי חוסר חשק מיני-מצאו שהגורם הכי משפיע על חוסר חשק הוא חרדה. וכידוע, OCD היא אחת מהפרעות החרדה. אם כרגע הOCD תופס מקום במחשבתך,טבעי שהחרדות הנלוות "יכבו" את החשק המיני.ולאו דוקא נטייה לסבית כלשהי.
שנית, באוסידי, התוכן של ההפרעה הוא לא העיקר,אלא הצורה שלה. כלומר(למרות שזה מאוד קשה) חשוב לא להתרשם מהנושא בו הOCD עוסק,ולהבין שיש כאן הפרעה,ואצל כל אחד היא נוחתת על נושא אחר.ולפעמים אצל אותו בן אדם היא מחליפה נושא. יש לי מטופלים שאני יכולה לראות אצלם באופן בולט איך הנושא משתנה, אבל המאפיינים של ההפרעה נשארים.הדימיון שהם רואים בצורה-עוזר להם לזהות שמדובר באוסידי בלבד.
אז איך יודעים שזה רק האוסידי שמדבר?- 1. מחשבות לא נשלטות-בלי בחירה,פשוט מגיעות ומתחילות להציק. 2.סבל רב לחושבים אותן.3.חזרתיות-המחשבות חוזרות שוב ושוב,והעיסוק בהן אינו נותן מנוח.4. מחשבות חודרניות וזרות-תחושה כאילו המחשבות האלה לא שייכות אלי,כאילו הן לא שלי,נכפו עלי מבחוץ,זרות לי.5.בהרבה מקרים המחשבות נוגדות את הזהות והערכים שאדם מייחס לעצמו-לדוג' אדם עדין ורגיש שלא מסוגל לפגוע בזבוב יכול לסבול ממחשבות מטרידות על פגיעה באחרים. אדם שהוא מאוד נקי יכול לחשוב שהוא מזוהם.אדם דתי ומאמין יכול לחשוב מחשבות כפירה וכו...וכך פעמים רבות גם אצל אדם עם אוסידי שתופס את עצמו כאדם ייצרי/רומנטי/אוהב/מיני כלפי בני המין השני-יכול לחשוב מחשבות הומוסקסואליות.
במקרה שלך, נראה שהמאפיינים הנ"ל מתקימים,כך זה עוזר לך לזהות שזה הOCD שמדבר בך,ולא באמת נטייה הומוסקסואלית חדשה.

יש כאן OCD שנשמע מסוג "חשיבה טקסית". (את יכולה לקרוא בארכיון שלי מה זה אומר).
באופן מאוד כללי, הכלל הוא כזה: כל מחשבה חזרתית שמעלה את החרדה-היא מחשבה אובססיבית, וכל מחשבה חזרתית שמרגיעה את החרדה היא הקומפולסיה (הטקס)..
במקרה שלך עולה מחשבה כמו: הסתכלתי היום על בחורה,אולי אני לסבית". במוחו של אדם עם OCD מחשבות שכאלה נתפסות כמסוכנות ביותר וככאלה שיש להמנע מהם בכל דרך. הפרודקס הוא, שככל שהמח מנסה להמנע ממחשבה מסוימת,הוא נעשה יותר ויותר "רגיש" אל המחשבה הזו ומזהה אותה יותר בקלות ובמהירות ו"נתקע" על המחשבה הזו שוב ושוב. כך נוצר לנו מעגל של חרדה..
ואז בואי נניח, שבמקרה נפל מבטך על מחשוף של בחורה בעבודה,ואפילו "נתפס" עליו (זה טבעי גם עבור בחורה סטרייטית לחלוטין אגב). בחורה בלי אוסידי ייתכן ותחשוב-"יש לה חזה יפה" ותעבור הלאה, אבל אולי אצלך הסיטואציה תיתפס כמבהילה וכמעידה מיד על היותך לסבית. ואז באופן טבעי את תנסי להמנע מלהביט על גוף של נשים או להיפך-דווקא תביטי כדי לבחון את עצמך-ואז זה יהפוך לטקס.
בגלל שהמח ניהיה מומחה לאיתור סכנות (ובמקרה שלך-איתור מחשבות הומוסקסואליות מפחידות) אז זה ייראה לך כאילו את חושבת רק על זה.כי המח כל הזמן ינסה לחפש רמזים ל"סכנה" המדומינת.

אני אוסיף שנתקלתי במטופלים שהטקסים שלהם כללו מחשבות טקסיות מרגיעות כגון: "יש לי חבר"/"עובדה שאתמול שכבנו" וכו, והיו גם אלו שהיו להם טקסים קצת יותר "מעשיים" לדוג' לעבור בצמוד לבן אותו המין ולבדוק אם חלה עוררות מינית. או להישיר מבט לכיוון איזור אברי המין ולבדוק (אותו כנ"ל) או לחילופין להסתכל על בני המין השני (באתרי פורנו או במציאות) ולבדוק האם הם "עדיין סטרייטים".
ההנחיה בטיפול היתה להפחית בהדרגה את הטקסים,ולהתאמן ב"להכיל" את החרדה המתלווה. הרי אם לא עושים את הטקס-החרדה הולכת וגוברת-אבל אם ממתינים עוד -אז זה מעין גל שהולך ויורד בהדרגה. באופן טבעי הגוף (ליתר דיוק המערכת הפארה-סימפטית) מורידה את מפלס החרדה בגוף גם בלי שנעשה הטקס -לדוגמא במקום אדרנלין (המופרש בחרדה) מופרשים כעת אנדרופינים (שהם מעין משככי כאבים טבעיים) וקצב הנשימה והדופק יורדים וכו. וכו.(לא ארחיב כאן).-כלומר-אם נמנעים מלקיים את הטקס-זוכים לראות שהחרדה יורדת בין כה וכה.ומתחילים לחוות תחושה שאת היא השולטת בחרדה ולא היא שמנהלת את חייך.
מה שאני מציעה,היא לא לברוח מהמחשבה המפחידה שאת אולי לסבית,אלא להעיז להגיד אותה לעצמך,להעיז לחשוב אותה,(עדיף כמובן בנוכחות המטפל שלך) ולהתאמן ב"לשרוד" את החרדה שזה מעורר. לאט לאט האימון הזה יפחית מהחרדה את כוחה,וכבר לא יהיה מפחיד לחשוב את המחשבות האלה. אגב, בסוגריים, אפילו בחורה שמפנטזת על נשים אינה בהכרח לסבית. כך שגם אם לעיתים עולות בך מחשבות מיניות על נשים אין זה אומר אוטומטית שאת לסבית, אפילו במקרה שאין לך אוסידי!
זהו, אם משהו לא מובן את מוזמנת לשאול בשמחה.
בת-אל

ליבי106

New member
היי בתאל

קודם כל אני רוצה להגיד לך המון תודה, לך ולכל האנשים שמשתתפים בפורום הזה. אני חושבת שקבוצת התמיכה הזו מחזקת ומהווה אצל הרבה אנשים קרקע יציבה לעמוד עליה בתקופות מתלתלות שכאלה. תודה רבה על ההשקעה בתשובה שלך. אני חושבת שהמטפל שלי לא כ"כ מתעסק איתי בחשיפה לחרדות כמו שנהוג בטיפול בהפרעה הזו. אמנם יש שיפור, אך בזכות טכניקות שלימד אותי: דחיית המחשבה לעוד מספר דקות וכן להכיר בה אך לא לתת לה להיכנס לטריטוריה המחשבתית שלי. האם אלו שיטות נכונות או שהן לא רלוונטיות לטיפול?
בכל אופן אני שוקלת החלפת מטפל בשל המרחק הגדול בנינו- יש אפשרות להמליץ לי על מטפלים או אפילו להיות מטופלת אצלך?
תודה רבה, מעריכה את הנכונות לעזור.

ליבי106

New member
עוד משהו וסליחה על החפירה

כשנפרדתי מחבר שלי, לא הפסקתי לחשוב עליו בכל מובן אפשרי: רומנטי, מיני חברי וכו'- מאוד התגעגעתי להכל.
הפרידה הייתה בגלל כמה סיבות ובדיעבד גם אני מבינה שהייתי בתוך התקף חרדה שאני לא אוהבת אותו מה שעשה אותה מאוד מפתיעה ודרמטית.
בסופו של דבר חזרנו, המחשבות לגביי חוסר האהבה שלי אליו שוב התגברו ומתחלפות לסירוגין עם מחשבות לסביות. לפעמים אני ממש מאמינה לשתיהן! יכול להיות שאמונה לשתיהן תשנה את הבסיס האמיתי להכל?

איילת234

New member
היי ליבי

שימי לב, בהמשך למה שבתאל אמרה, גם המחשבה שאמונה במחשבות שלך יכולה לגרום לשינוי בבסיס האמיתי שלך, היא מחשבה של ה-OCD.
האמת היא שאין לך ממה לדאוג כי את לא עומדת "להשתנות". את רק פוחדת פחד מוות שזה מה שקורה.
תנסי להבחין בין שאלות קונקרטיות לבין שאלות שרק משמרות ומחזקות את המעגל האכזרי של ה-OCD. וזו אחת מהן.
תנסי לעשות הכל כדי להוריד את רמת ההתעסקות בשאלה. אל תחפשי לה תשובות. זה הדבר היחיד שיעזור, עד שהשאלה על המיניות שלך תיהפך לקטנה מיום ליום, ולבסוף תהיה חסרת חשיבות. ממליצה לך לגשת כבר עכשיו לעבודה.
עוד שיטה אפשרית (היא עוזרת לחלק מהאנשים) - תנסי לצחוק על זה. עם עצמך, עם המטפל שלך, עם חברה טובה. הכנסת הומור למשוואה יכולה להוריד את הרצינות התהומית של הפחד מהיותך לסבית.
תחזיקי מעמד.

הי ליבי

אענה לך בפרטי

למעלה