שאלה לי אליכם: האם יש פה מישהו שסובל מ-OCD וזה מפריע לו בלימודים? ואם כן, באיזו צורה זה מפריע לו ללמוד? אשמח אם תשתפו אותי, כי לי ה-OCD מאד מפריע ללמוד והייתי רוצה לדעת אם אני היחידה.
יש לי ...גם...ocd שמאוד מפריע לי בחיים ובלימודים בפרט .
אין לי בעיית קשב .אך עומס המחשבות וההתעסקות איתן ..
וזאת לאחר ניסיונות ללמוד משו כמו הכרת המחשב וכ"ד .
שוב ..אשמח לשמוע על פתרון לבעעיתנו זו .
תודה ויום טוב
לי הפריע האוסידי מאוד בשנות נעוריי כי הוא בא כמחשבה טורדנית. בעיקרון העצה הכי טובה שלי זה או לעשות טקס כדי לבטל את המחשבה או פשוט להתעלם ממנו ולא להגיב ולתת למחשבה או לבעיה לעבור.
ה-OCD שלי בא לידי ביטוי בעיקר (אבל לא רק) בכל מה שקשור לניקיון. אני לא פוחדת מחיידקים אבל אני נגעלת מכל מה שלא נקי בעיניי והסטנדרטים שלי בכל מה שקשור לניקיון הם בלתי אפשריים. זה מפריע לי בלימודים כי אני נגעלת מכל דבר: מהכיסא שעליו אני צריכה לשבת, מהקלסר עם כל החומר שהסתובבתי איתו מחוץ לבית ועוד. קשה לי להסביר את מה שאני מרגישה בכמה מילים אבל בעיקרון, קשה לי ללמוד כשאני מרגישה שאני או הסביבה שלי לא נקיות וכדי שארגיש שאני או הסביבה שלי נקיות.
מבינה אותך לגמריי.. גם אני ככה בדיוק.. זה נורא קשה להתרכז בלימודים בצורה הזו כשכל הזמן אני עסוקה במה נגעתי ושהכל מלוכלך בעיני. לפעמים הייתי פורסת דפים על השולחן, לפעמים נדענת על הקלסר וכדומה. בכל זאת ממליצה לך למצוא את הדרך שבה כן תצליחי ללמוד, עדיף עכשיו מאשר בעוד כמה שנים להבין שעשינו טעות. תנסי להכניס לעצמך לראש שהכל זמני.
מבינה אותך לגמרי גם ככה אני הייתי. נסי לעשות מה שאני מצאתי למצוא כל מיני טריקים כדי לנצח. למשל חפשי כבא אחר לא מלוכלך, או שימי חתיכת בד על הכסא ושבי.
לעשות מחברות רק לבחוץ וחלק לבית. ככה חפשי כל מיני טריקים שיקלו. לאט לאט תשימי לב שהדחיה נהיית קלה יותר מנסיון אני אומרת