OCD והתניה

TheShokata

New member
אכן המסקנה שלי

היא שזה נושא מאוד נתון לפרשנות והוא די סובייקטיבי. ובעיקר מסובך. אבל תודה על מתן היבט נוסף על העיניין. :)

TheShokata

New member
OCD והתניה

שלום, אני תלמידה בשנה א' של פסיכולוגיה וניתנה לי עבודה על OCD (ספציפית על ג'ק ניקולסון, מהסרט "הכי טוב שיש") רציתי לתאר את התהליך של חולה OCD מבחינת התניות, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין OCD מהגישה ההתנהגותית. לפי התיאור שלי: טעות => עונש (לפי הסרט, האבא העניש את בנו על כל טעות שעשה בנגינת פסנתר) - (התניה אופרנטית) טעות => חרדה (התניה קלאסית - גירוי נייטרלי מוצמד לרגש שלילי) במהלך חייו, ההשערה היא שזה התפתח ל: לכלוך \ אי סדר \ אי סימטריה => חרדה והפתרון שנמצא על ידיו היה: פעולה => מורידה חרדה (חיזוק שלילי) אשמח אם תוכלו להאיר או להעיר :)

אבי 122

New member
המלצה לעוד 5 שנים

סטודנטית יקרה מתוך היכרות עם פסיכולוגים, בוגרי אוניברסיטאות שונים בארץ ובעולם, אני רוצה להמליץ לך, שכאשר תהפכי לפסיכולוגית תמחקי את כל מה שלמדת באוניברסיטה- ותתחילי ללמוד הנושא מחדש. אם תקבלי את הצעתי זו, יש סיכוי- שתהפכי לפסיכולוגית טובה. כי מה שמלמדים באוניברסיטה, בדרך כלל- זה לא זה ! בהצלחה אבי

TheShokata

New member
תשובה..

נחמד שאתה מסתכל על הטווח הארוך אבל אני רק בחיתולי התואר, לא יודעת בכלל אם ארצה להיות פסיכולוגית מה שכן - כרגע יש לי עבודה שעליי לעשות ובכלל זה נושא מאוד מעניין. ובכל אופן, אם אתרגם את מה שכתבת ואהפוך את זה לקצת פחות שחור לבן - אני בטוחה שלמחוק אני לא אמחק אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות - לא לחשוב שמה שכתוב על הנייר ובספר זה מה שנמצא בחיים כי החיים תמיד יותר מסובכים ומורכבים... באונ' מלמדים אותך בסיס מסוים שאתה חייב שיהיה לך - גישות שונות לאותה הבעיה כדי שאח"כ, עם הזמן אתה תמצא את עצמך ותבחר נתיב כלשהו שאתה מתחבר אליו יותר ואז זה כבר סיפור אחר.. :) זה לפחות תחושת הבטן שלי.

planet2us

New member
סטודנטית יקרה, יש מקום לשאלתך

ואני חושב שיש מקום לכל דבר, גם לחקר אקדמי. יחד עם זאת, לא נראה לי שנכון היה להכניס מושגים לשאלתך בפורום (התניה אופרנטית, קלאסית, חיזוק שלילי). אולי במובן זה, של הקשר הנסיבתי שהצגת כאן, העירו לך שזה סכמטי מידי- לא עבורך, לא עבור הלימודים שלך, אלא עבור פורום תמיכה מעין זה. אמנם אנו גם למדים, אך לא אקדמית. אם היית מבקשת שיתוף בחוויות אישיות, אולי היית זוכה להיענות רבה יותר, אבל נראה כאילו את מבקשת עזרה מקצועית ולדעתי, רק מי שמעורה בחומר יכול לסייע לך בזה. האם זה המקום?

TheShokata

New member
תודה רבה על תגובתך

אכן לא חשבתי על הבסיסי ביותר. לגביי עיניין המקום המתאים חשבתי שפסיכולוג גם מהווה חלק מהפורום אבל גם אם כן ספק שמישהו זוכר את הדברים האלה אחרי כמה שנים.. בכל זאת אני תמיד בגישה שכדאי לנסות. סופ"ש נעים!

למעלה